629 719 250
Tornar

Castell Vell

Vallès Oriental, Llinars del Vallès
9 198 valoracions
65 places
Masia del castell vell s/n Parc Natural El Montnegre Corredor , 08450
REF_267

El Castell Vell és una casa de colònies que sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV, envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI, situat al cim d'un dels turons del Parc Natural del Montnegre-Corredor.

Totalment reformada i adaptada, la casa de colònies està habilitada per 65 places

 

 

HISTORIA:

L'indret i el Castell són esmentats per primer cop al segle XI. Antigament anomenat també Castell del Far, fou aixecat, pel llinatge del Far sobre possibles runes ibèriques i romanes, cap al segle IX o X a l'est del coll de Can Bordoi, a 401 m d'altitud respecte el nivell del mar. El castell del far , constava com a propietat del magnat comptal Gombau de Bessora des de 1041. Un cop mort Gombau al voltant del 1050 el castell devia retornar al domini comptal i fou enfeudat als vescomptes de Barcelona que se'n digueren Senyors entre 1070 i el 1111.

El bisbe de Barcelona i els canonges de la Seu, amenaçàren amb l'excomunió i féren tot el possible per separar les parròquies del control dels senyors del Castell Vell. A principis del S.XII les esglésies de Llinars, Collsabadell i Sanata fóren transferides a la Seu de Barcelona. Els del Far s'hi resistiren, però a la fi hagueren de cedir, retenint mentrestant l'església de Sant Andreu del Far, que sembla ser fundació seva personal, però de la qual a finals del S.XII n'hagueren de renunciar. Al Castell Vell es féren reformes i aplicacions cap al S.XII; quan s'aixecà la torre principal de la fortalesa, de planta rectangular.

Entorn del 1280, Rimbau del Far el va vendre a Bernat de Centelles i entorn del 1300 passà a poder de Romeu de Corbera, membre d'un llinatge ric i prestigiós, quan aquest es casà amb Sibil.la, filla de Bernat de Centelles.

El terratrèmol de l'any 1.448 ensorrà el castell, fet que fou aprofitat pels seus senyors per a fer-se construir una nova fortalesa a la vila de Llinars.

Les excavacions realitzades entre el 1.970 i 1.974 revelaren l'existència als segles IX i X d'un castell primitiu i d'una església pre-romànica dedicada a Santa Maria, pel que el llinatge del Far va aixecar un castell.

El castell es va anar modificant fins al segle XIV. La capella fou reconstruïda el 1.336 i mantingué el culte fins al segle XVI, ja que no es veié afectada pel terratrèmol.

És a les runes i especialment en els fossats on aparegué gran part del material que tenia el castell al moment de la seva destrucció pel terratrèmol i en especial, una gran quantitat de ceràmica dels segles XIII-XV, alguna d'elles amb l'escut dels Corbera.

 

Isabel
Portem ja alguns cursos organitzant les sortides amb el GABINET MIP i amb els monitors que realitzen les activitats i la valoració és sempre molt positiva. El tracte amb els nens i amb els mestres és excel·lent i les activitats estan molt bé organitzades. Tenen un munt d'activitats amb diferents temàtiques. Els nens disfruten moltíssim i l'entorn és, en qualsevol dels espais que ofereixen, molt bonic i natural. Tot està sempre molt bé cuidat i tens el que necessites per gaudir d'un dia especial.
05/06/2015

Equipament i Serveis

- 2 Sales taller

- Menjador per a 70 persones

- Calefacció central

- Llar de foc

- 2 Zones picnic

- Zona d'esbarjo

- Camp futbol

- Barbacoa

- Piscina

- Ubicada dins el Parc Natural

Llistat d'Activitats:

- BTT:

- Tir amb arc:

- Circuit d'orientació:

- Rocòdrom:

- Història del Castell Vell + Museu (amb personatges):

- Gymkana per adults:

- Cluedo (amb personatges):

- Gymkana per infants:

- Quads 50cc:

- Activitats comiats de solter:

- Festa d'aniversari:

- Conquerir el castell dels càtars:

- Supervivència:

- Escalada:

- Làser combat (properament):

Distàncies

45 Km de Barcelona

65 Km de Girona

Valoracions

8.9
La instal·lació
8.9
Espais exteriors
8.9
Els monitors
9.3
La neteja

Activitats Colònies

Aventura al Corredor (C. Inicial, Mitjà i Superior)
Programa: Com vivien els nostres avis? (CM-CS)
Programa: L’edat mediaval (CM-CS)
Programa: viu el circ (EINF-EPRI)
Programa: Viu la Festa Major (EPRI)
Activitats de cap de setmana: Paintball i/o Tir amb arc
L'Edat Mitjana al Corredor (Crèdit de síntesi)
Crèdit Síntesí a mida
)

Comentaris

Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta casa de colònies