Tornar

L'Aquàrium

Barcelonès, Barcelona
9.5 6 valoracions
Moll d'Espanya del Port Vell, s/n , 08039
REF_173

L’Aquàrium de Barcelona és el més important del món en temàtica mediterrània. 

Gaudeix d’un passeig inoblidable en un túnel submarí de més de 80 metres de longitud ben a prop dels taurons, els peixos lluna i de les altres espècies de l’Oceanari.

Descobreix un món fascinant de colors als nostres esculls de corall i als aquaris tropicals. Els nens es divertiran jugant a l’Explora!. Podràs admirar els cavallets de mar i les meduses, i observar com s’alimenten els taurons, els pingüins i les rajades.

Una visita imprescindible a Barcelona.
11.000 organismes de 450 espècies diferents.
També disponible: Experiències amb taurons:
- Immersió amb taurons.
- Submergeix-te entre taurons.

 

Montse Gómez
En la nostra escola ja és "tradició" que els nens i nenes de P4 facin una sortida a l'Aquàrium ja que és una experiència inovblidable per a ells i el tracte, les instal·lacions i el monitoratge són genials!
28/04/2015

Equipament i Serveis

L’Oceanari

L’espectacular Oceanari, únic a Europa, és l’aquari més gran i amb un nombre més gran d’espècies de L’Aquàrium de Barcelona. Amb 36 metres de diàmetre i 5 de profunditat, conté prop de 4 milions de litres d’aigua. S’hi troben espècies tan diverses com ara orades, morenes, peixos lluna, rajades i dues classes de taurons: el solraig de sorra (Carcharias taurus) i el tauró gris (Carcharhinus plumbeus), les autèntiques estrelles de L’Aquàrium de Barcelona.

Un túnel transparent de més de 80 metres de longitud us permetrà gaudir d’una espectacular passejada submarina. Podreu recórrer l’Oceanari per sota i tenir l’agradable sensació de conèixer el Mediterrani com si estiguéssiu passejant pel fons del mar, a pocs centímetres dels taurons i d’altres espècies d’allò més curioses.

EL MEDITERRANI

El Mediterrani, amb una longitud de 3.800 km, uns 800 km d’amplada màxima i una profunditat mitjana de 1.500 m, amb cotes de fins a 4.000 m, és un dels mars marginals més grans del planeta. Malgrat ser considerat un mar pobre per la manca de nutrients (oligotròfia), acull una gran diversitat d’ecosistemes i espècies. Entre elles, destaquem uns importants depredadors: els taurons. Està comunicat amb l’Atlàntic per l’estret de Gibraltar i amb la mar Negra a través del Bòsfor. La mida reduïda de la conca i l’angosta comunicació amb l’Atlàntic, fan que les marees siguin molt reduïdes (uns 25 cm), la qual cosa dóna a aquest mar un aspecte peculiar.
L’Oceanari ens mostra una síntesi del Mediterrani.

D’altres organismes marins freqüents a l’aquari:
Fauna: Peix xovato (Hexanchus griseus), dot (Polyprion americanum), porc marí (Oxynotus centrina), escurçana (Dasyatis pastinaca), peix guitarra (Rhinobatos rhinobatos), lletxa (Campogramma glaycos), sorella roncaire (Caranx rhonchus), palomida (Lichia amia), veiró (Naucrates ductor), llampuga (Coryphaena hippurus), xerla (Parapristipoma humile), angelina (Plectorhinchus mediterraneus), reig (Argyrosomus regius), melva (Auxis rochei), pàmpol (Centrolophus niger), rèmol empetxinat (Psetta maxima), solraig de sorra (Carcharias taurus), tauró gris (Carcharhinus plumbeus), bot (Mola mola).

ADVERTIMENT: Un aquari és un medi molt delicat i en constant evolució. Això vol dir que es pot donar el cas de no trobar a l’aquari visitat alguna de les espècies indicades per raons totalment alienes als nostres desitjos d’exhibició i divulgació.

DADES TÈCNIQUES DE L’AQUARI

Volum: 3.700 m3
Temperatura: 14-18 ºC
Llum: Alta
Zonació: Síntesi mediterrània

COM ARRIBAR

Moll d’Espanya del Port Vell, s/n - 08039 Barcelona
Cotxe Ronda Litoral, sortides 21, 22 i 23 Transport públic Metro: L3 estació Drassanes L4 estació Barceloneta

Bus: Parades més properes: línies 19 i 40 Línies amb parada al pg.
Colom: 14, 56, 57, 59, 64 i 157
Línies con parada en la Ronda Litoral: 17 i 45 Línies amb parada al passeig Joan de Borbó: 39
Bus Turístic: ruta sud (azul)

 

)

Comentaris

Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta instal·lació