629 719 250

3 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

L'oli a les Trementinaires

El Pla del Penedès
Es divideix l’activitat en dues parts, una és la que es farà al molí de l’oli i l’altra a les Trementinaires. Al Molí d’oli podrem veure com funciona un trull o molí d’oli, des de l’arribada de les olives amb el tractor fins a que en surt el raig d’oli. També podrem veure un trull museu on podrem veure les màquines que s’utilitzaven antigament per fer l’oli. Un cop a les Trementinaires, anirem a veure les oliveres on els nens/es posaran en pràctica tot allò que els han explicat al molí. Un cop collides les olives només faltarà fer un tomb pel bosc per collir plantes aromàtiques de la zona i fer el pot d’olives macerades que s’emportarà de record cada nen/a cap a casa seva. Objectius Aprendre el funcionament del trull antic i del nou. Conèixer la vida de pagès. Respectar la natura. Passar una estona lúdico-festiva amb els companys de l’aula i els professors/es en un entorn diferent a l’escola Material Borrasses, sac d’olives buit, pintes, pots i tapes de plàstic, etiquetes, colors, tisores, morters, cistell, aigua, sal, llimona, baietes per netejar les taules. Distribució horària De 10:30 a 11: Arribada i esmorzar De 11 a 12:45: Visita al trull o molí d’oli i collida d’olives. De 12:45-13:00: Anem cap a les Trementinaires De 13:00-13:45: Taller d’olives macerades De 13:45 a 14:30: Dinem De 14:30 a 15:30: Hora lliure o semiguiada (els profes dinen) A les 15:30: Anem a buscar l’autocar   (*) L’horari es pot adaptar en funció de les necessitats del grup (**) En cas de pluja és aconsellable canviar de dia l’activitat
Més informació

L'elaboració de l'oli

Sant Esteve Sesrovires
Desde 1986 Can Julià ofereix activitats adreçades a les escoles com a sortida d´un dia i que any darrera any van sent més atractives, didàctiques i completes. Can Julià ofereix l´activitat per veure el procés de l´elaboració de l´oli. L´oli és un aliment molt important en la nostra cultura i s´extrau de les olives. Us invitem a conèixer les oliveres de Can Julià i tot el procés fins obtenir l´oli. Programa de l´activitat: - Observació de les oliveres i recollida d´olives. - Procés d´elaboració de l´oli a l´antiga premsa de Can Julià - Decoració d´una etiqueta per l´ampolla que ens emportarem a casa. - Fitxa del procés d´elaboració de l´oli. Horaris orientatius: De 10.00 a 10.15 Arribada De 10.45 a 11.00 Inici del taller De 13.30 a 14.00 Fi del taller Es possible quedar-se a dinar al bosc de la casa o al parc de Can Cases que es troba a 15 minuts amb autocar. Els horaris són orientatius. Època: Del 15 de novembre al 15 de gener.    
Més informació

L'elaboració de l'oli a Can Ribas

Bigues i Riells
Desenvolupament de l'activitat: 10-10’30h: Arribada dels autocars.Esmorçar. 11h.: Visita i explicació del procés d’elaboració de l’oli a lesinstal.lacions de Can Ribas 12h.: Visita a les oliveres: Explicació del conreu, recollida del fruit amb les borrases. Explicació de les principals característiques de l’arbre i del fruit. Recollida d’olives, per fer-les adobades a la tarda. 13h.: DINAR 14h.: Petita sortida al bosc per recollir plantes aromàtiques. Elaboració de la recepta de les olives adobades. Tast de pa amb oli del trull. 15-15’30h.: Comiat NOTA: Cada grup s’emportarà un pot amb olives adobades per tastar-les a l’escola. Cada nen s’emportarà una ampolleta amb oli d’oliva del trull.
Més informació