3 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

L'elaboració de l'oli

Sant Esteve Sesrovires
Desde 1986 Can Julià ofereix activitats adreçades a les escoles com a sortida d´un dia i que any darrera any van sent més atractives, didàctiques i completes. Can Julià ofereix l´activitat per veure el procés de l´elaboració de l´oli. L´oli és un aliment molt important en la nostra cultura i s´extrau de les olives. Us invitem a conèixer les oliveres de Can Julià i tot el procés fins obtenir l´oli. Programa de l´activitat: - Observació de les oliveres i recollida d´olives. - Procés d´elaboració de l´oli a l´antiga premsa de Can Julià - Decoració d´una etiqueta per l´ampolla que ens emportarem a casa. - Fitxa del procés d´elaboració de l´oli. Horaris orientatius: De 10.00 a 10.15 Arribada De 10.45 a 11.00 Inici del taller De 13.30 a 14.00 Fi del taller Es possible quedar-se a dinar al bosc de la casa o al parc de Can Cases que es troba a 15 minuts amb autocar. Els horaris són orientatius. Època: Del 15 de novembre al 15 de gener.    
Més informació

L'oli del Penedès

Sant Martí Sarroca
L'OLI DEL PENEDÈS Visita a un molí en funcionament i al Trull antic. Es cullen les olives i es fa un taller d'olives macerades que ens emportem. FITXA TÈCNICA DE L'ACTIVITAT DE L'OLI COMENÇAREM L'ACTIVITAT AL TRULL (MOLÍ D'OLI LLUCH) A GUARDIOLA DE FONT RUBÍ MOLT IMPORTANT: Ens trobarem al MOLÍ D'OLI entre 10:15h. i les 10:30h. (si l'escola té previst arribar abans o després és important que ho comuniqui a la Casa de Colònies amb antelació per tal de poder reorganitzar l'activitat i tenir temps per fer-ho tot). LA VISITA ESTÀ CONCERTADA PER COMENÇAR A LES 11:00H. Si veieu que pel camí se us fa tard també demanaríem que ens ho féssiu saber per poder-ho lligar tot em màxim de bé possible. ο Caldrà que l'autocar s'esperi a la visita per acompanyar-vos després fins a la Casa de Colònies. Les monitores us acompanyaran en el trajecte del Molí d'Oli a la Casa de Colònies. COM ARRIBAR AL MOLÍ D'OLI Tant si venim de Barcelona com de Tarragona per l'A7 sortirem a Vilafranca del Penedès Sortida Nord i agafarem direcció GUARDIOLA DE FONT RUBÍ (anirem per la perifèria, no cal entrar a Vilafranca). MOLT IMPORTANT: DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS A GUARDIOLA DE FONT RUBÍ HI HA APROXIMADAMENT UNA 8km. Sortirem de Vilafranca del Penedès direcció GUARDIOLA DE FONT RUBÍ (En cap moment deixem la carretera). Passarem la població de Les Cabanyes (que ens quedarà a mà dreta) i Les Caves Vallformosa (que ens queda també a mà dreta); després passarem la població de Vilobí del Penedès i sense deixar la mateixa carretera entrarem a GUARDIOLA DE FONT RUBÍ. Passarem per dintre el poble sense deixar la carretera i el segon trencall a mà dreta ens portarà fins al Moli de l'Oli o Trull (Veure el plànol). Davant del Molí de l'Oli us esperarem els/les monitors/es i una responsable de la Casa de Colònies COM ARRIBAR A LA CASA DE COLÒNIES L'ESTOL Les mateixes monitores aniran amb vosaltres fins a la Casa de Colònies que es troba a una 4Km. aproximadament del Molí de L'Oli. HORARI GENERAL DE L'EXCURSIÓ (que pot variar una mica en funció de les necessitats del grup) - De 10:15 a 10:30 h.: Arribada al Molí de l'Oli - De 10:30 a 11:00 h.: Esmorzar (és optatiu si l'escola encara no ha esmorzat) - De 11:00 a 12:30 h.: Visita al molí de l'Oli - A 12:30 a 12:45h.: Cap a la Casa de Colònies (Collida d'Olives - De 13:00 a 14:00h.: Farem el taller d'Olives macerades - De 14:00 a 15:30.:. Dinar temps lliure i tornada cap a l'Escola L'horari es pot adaptar una mica en funció de les necessitats del grup. Però és molt important respectar les hores d'arribada i marxada per tal de poder fer correctament l'activitat en el cas de no sé possible us demanaríem que us poséssiu en contacte amb nosaltres prèviament. SOBRE LA VISITA AL MOLÍ DE L'OLI Al Molí d'Oli podrem veure tota una part de funcionament amb maquinària moderna i una altra part de museu on ens explicaran com es feia l'Oli antigament. També al costat del molí serà on collirem les olives que posteriorment macerarem.
Més informació

L'elaboració de l'oli a Can Ribas

Bigues i Riells
Desenvolupament de l'activitat: 10-10’30h: Arribada dels autocars.Esmorçar. 11h.: Visita i explicació del procés d’elaboració de l’oli a lesinstal.lacions de Can Ribas 12h.: Visita a les oliveres: Explicació del conreu, recollida del fruit amb les borrases. Explicació de les principals característiques de l’arbre i del fruit. Recollida d’olives, per fer-les adobades a la tarda. 13h.: DINAR 14h.: Petita sortida al bosc per recollir plantes aromàtiques. Elaboració de la recepta de les olives adobades. Tast de pa amb oli del trull. 15-15’30h.: Comiat NOTA: Cada grup s’emportarà un pot amb olives adobades per tastar-les a l’escola. Cada nen s’emportarà una ampolleta amb oli d’oliva del trull.
Més informació