629 719 250

50 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

Temps d'aventura

Llinars del Vallès
Aquesta activitat d'Aventura és una de les activitats més dinàmiques i més atrevides del ventall que oferim a la nostra casa. Aquesta consisteix en diverses proves físiques on els assistents gaudiran i experimentaran emocions ben vibrants. L'adrenalina serà present en la majoria de les proves, que segons l'edat dels assistents seran adaptades a les seves característiques, que es realitzaran al voltant de la casa. El fet de trobar-nos envoltats de boscos fan que l'entorn del Parc Natural del Montnegre Corredor sigui ideal per aquest tipus d'activitat. Es combinaran proves de treball en grup amb proves de destresa i habilitats individuals, però mai en un clima de competició sinó de diversió, entreteniment i gaudi. Així doncs, aquesta és una activitat destinada a grups que vulguin passar un dia d'emocions fortes i sobretot de diversió sense preocupació, gaudint tan de les proves com de l'entorn natural en que es desenvolupen. Descripció de les activitats i repartiment per cicles: - La Tirolina. - Tir amb arc. - Pont de mico. - Trempa la caixa. - "Slak line": Consisteix en una cinta plana situada, primerament, a una distància petita del terra per poder avançar i fer equilibris per sobre d'ella. -Cursa d'orientació. -Lluita de Gladiadors. - Guerra de farina. Repartiment de les proves per cicles: Cicle Mitjà: Tirolina, Guerra de farina, Tir amb Arc, Lluita de Gladiadors, Slack-line. Cicle Superior: Pont de Mico, Cursa d'Orientació, Tir amb Arc, Lluita de Gladiadors, Slack-line. ESO: Trempa La Caixa, Cursa d'Orientació, Tir amb Arc, Lluita de Gladiadors, Slack-line. *Nota important: NO HI HA CAP PROBLEMA EN FER CANVIS en el repartiment però cal consensuar-los entre les parts. En cas de que es volgués canviar, modificar, afegir proves a qualsevol dels cicles es pot consultar amb el coordinador de l'activitat per veure si el volum del grup, les edats i d'altres factors ho permeten.
Més informació

Gimcana d'aigua

Llinars del Vallès
JOCS D'AIGUA Edat adequada: Cicle infantil, cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. Època de l'any adequada: Maig, juny, juliol, agost i setembre. Presentació de l'activitat: Aquesta és sense dubte l'activitat més refrescant que ofereix el Castell Vell de Llinars del Vallès. Consisteix en una gimcana de proves on l'aigua n'és la protagonista i on l'objectiu principal és la diversió dels assistents. Per tots els racons de l'entorn de la casa trobarem proves i jocs pensat per acabar ben remullats. Separats en grups, cada monitor tutelarà el grup i vetllarà pel bon desenvolupament de cada joc. Tancarà la jornada la Gran Guerra d'Aigua, entre tots els grups participants per fer la remullada final. Els boscos i instal·lacions estan preparats per assumir aquest gran "bany de masses", que esdevé l'activitat per excel·lència del normalment calorós estiu. Descripció de les activitats: Jocs d'aigua com: El Cambrer. El Joc dels Noms. La Bomba. El Ciclista. La Guerra d'Aigua. Són alguns dels exemples que ens trobarem com a jocs, amb la possibilitat d'afegir d'altres com són: Punteria, Relleus per parelles, Duel a 5 metres, Cursa molla, Encistella l'aigua, Natació sincronitzada, Futbol net, Transport d'esponges.  
Més informació

Coneixença i cohesió de grup

Vallgorguina
Activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc. Cicles. Cicle mitjà, cicle superior i ESO. Època. Durant tot l'any (Recomanable als inicis de curs). Activitat Aquí us presentem una activitat pensada per aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d'escola, d'institut. És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc. Descripció de les activitats: És important que en aquesta activitat puguem tenir un coneixement previ del grup per part del nostre equip pedagògic per poder enfocar la sortida d'una manera que tot surti correctament. Nosaltres ens basem en un seguit de jocs, proves i dinàmiques on entren en joc diferents elements, entre ells aquests: Cuideu la "margarita"(cooperació). Que el globus no caigui (cooperació). La flor(coneixença d'un mateix i autoestima). Les cadires de la unió (cooperació i confiança). Qüestionari de compatibilitat (coneixença). El camí dels pneumàtics (cooperació). Mímica. (confiança en un mateix). Carrera de sacs i ski-5 (cooperació). El cec i el gos (confiança). Esports a cegues. (cooperació, treball en equip, esforç) Em deixo caure (confiança). Taller final: La reflexió. Punt de debat i d'intercanvi d'impressions de l'activitat. Es parla de tòpics (de com desmuntar-los), d'emocions, de vivències i experiències; que han sorgit durant el desenvolupament de l'activitat.
Més informació

Jocs Olímpics Rurals

Vallgorguina
Nivel.  Cicle Inicial, cicle mitjà i cicle superior de primària. Època de l'any adequada. Durant tot l'any.   Heu sentit a parlar de les olimpíades? Sabeu què són? Us agradaria participar en els Jocs Olímpics Rurals més famosos de la comarca? Busqueu una gimcana amb moltes proves per no parar  de jugar? Una activitat ideal per fer una sortida a una ambient natural i poder passar tota una jornada dedicada a fer esport i exercici físic d'una forma poc convencional.  Us presentem una gimcana de proves plena de diversió i entreteniment i on no trobareu gens de temps per  avorrir-vos. Activitats Relleus. Punteria amb aros. Diana gegant. Javelina rural. Sumocul: Prova d'habilitat basada en un ring de sumo clàssic però amb mètodes de combat diferents als tradicionals del Japó. Futbol xinès. Bàsquet Frisby. Cursa de sacs. Voleï gegant. Hoquei rural. Esquí 5's. Tir amb arc. Repartiment de les proves per cicles: Cicle Inicial: Relleus, punteria amb aros, diana gegant, Javelina rural, sumocul, futbol xinès, bàsquet frisby i cursa de sacs. Cicle Mitjà i Cicle Superior: Tir amb arc, hoquei rural, voleï gegant, Lluita rural, bàsquet frisby, futbol xinès, sumocul, punteria amb aros, relleus, cursa de sacs i esquí 5's.
Més informació

Gimcana d'aigua

Vallgorguina
Edat adequada. Cicle infantil, cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. Època de l'any adequada. Maig, juny, juliol, agost i setembre. Aquesta és sense dubte l'activitat més refrescant que ofereix El Cabirol. Consisteix en una gimcana de proves on l'aigua n'és la protagonista i on l'objectiu principal és la diversió dels assistents. Per tots els racons de l'entorn de la casa trobarem proves i jocs pensat per acabar ben remullats. Separats en grups, cada monitor tutelarà el grup i vetllarà pel bon desenvolupament de cada joc. Tancarà la jornada la Gran Guerra d'Aigua, entre tots els grups participants per fer la remullada final. Els boscos i instal·lacions estan preparats per assumir aquest gran "bany de masses", que esdevé l'activitat per excel·lència del normalment calorós estiu. Descripció de les activitats. Jocs d'aigua com: El Cambrer. El Joc dels Noms. La Bomba. El Ciclista. La Guerra d'Aigua. Són alguns dels exemples que ens trobarem com a jocs, amb la possibilitat d'afegir d'altres com són: Punteria, Relleus per parelles, Duel a 5 metres, Cursa molla, Encistella l'aigua, Futbol net, Transport d'esponges. Cal portar Banyador Tovallola Calçat lligat que es pugui mullar Crema solar Roba de recanvi
Més informació

Coneixença i cohesió de grup

Llinars del Vallès
CONEIXENÇA I COHESIÓ DE GRUP Edat adequada: Cicle mitjà, cicle superior i ESO. Època de l'any adequada: Durant tot l'any (Recomanable als inicis de curs). Presentació de l'activitat: Aquí us presentem una activitat pensada per aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d'escola, d'institut. És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc. La nostra voluntat és que en aquesta sortida es conegui millor el grup entre ell i que es pugui afrontar el nou curs havent "trencat el gel" entre companys/es. És una activitat que creiem molt interessant i recomanem enèrgicament a grups de la ESO, sobretot de primer any, ja que acaben de contactar, venen de escoles diferents, es coneixen poc o gens... I tenen per endavant quatre anys de convivència en una etapa de la vida plena de canvis i experiències com és l'adolescència. També en aquest món on ens trobem, volem aprofitar per ensenyar les avantatges que tenen valors dom el treball en grup (el bé comú davant d'individualisme), la cooperació davant de la competitivitat, la solidaritat, l'amistat, el respecte, etc. Valors en crisi que em de recuperar i valorar per construir un món més just. Amb aquesta experiència, doncs, pretenem posar la primera pedra per tal de construir vincles, compartir emocions, experimentar relacions entre companys/es que han de conviure dia a dia els uns amb els altres i que han de ser grup. Activitat destinada a crear vincles en grups de nens i nenes o nois i noies. Es tracta d'activitats destinades a fer treball d'equip, interactuar amb els nostres companys i companyes, aprendre com són coneixent-nos i cooperant. Descripció de les activitats: Depenent de l'edat del grup i havent realitzat un contacte previ amb el professorat, podem acordar variar proves, afegir-n'hi de noves o orientar la jornada d'una manera o una altra. És important que en aquesta activitat puguem tenir un coneixement previ del grup per part del nostre equip pedagògic per poder enfocar la sortida d'una manera que tot surti correctament. Nosaltres en basem en un seguit de jocs, proves i dinàmiques on entren en joc diferents elements, entre ells aquests: Cuideu la "margarita"(cooperació). Que el globus no caigui (cooperació). La flor(coneixença d'un mateix i autoestima). Les cadires de la unió (cooperació i confiança). Qüestionari de compatibilitat(coneixença). El camí dels pneumàtics (cooperació). Mímica. (confiança en un mateix). Carrera de sacs i ski-5 (cooperació). El cec i el gos (confiança). Esports a cegues. (cooperació, treball en equip, esforç) Em deixo caure (confiança). Hi ha moltes variants en aquest camp i nosaltres us les proposem en funció del grup que en presenteu. Us presentem aquesta llista per si en coneixeu algun, però podem variar segons convingui. Taller final: La reflexió. Punt de debat i d'intercanvi d'impressions de l'activitat. Es parla de tòpics (de com desmuntar-los), d'emocions, de vivències i experiències; que han sorgit durant el desenvolupament de l'activitat.  
Més informació

Edat Medieval

Llinars del Vallès
És una activitat ideal per a realitzar-la a Castell Vell, ja que les runes d'aquesta edificació juntament amb la Masia generen un espai idoni per una activitat enquadrada en l'edat mitjana. El rei i els cavallers de la cort del Castell Vell ens explicaran com era la vida en aquella època i ens ensenyaran activitats i jocs relacionats amb el món de la Cavalleria i de l'edat medieval en general. L'activitat és apte per cicle inicial, Mitjà iSuperior (adaptable a Infantil); i es pot realitzar en qualsevol època de l'any. Consisteix en diverses activitats, que resumidament són: La Recepció Reial: La màxima autoritat del Castell ens presentarà l'activitat i el seu Castell. Taller de Cavallers: Taller de manualitats encarat a que cada participant es pugui emportar un record de la jornada medieval. Gimcana de Cavallers: Activitats de psicomotricitat i jocs populars tradicionals de l'època. Depenent del cicle que vingui, les activitats estaran adaptades a la seva capacitat psicomotriu. En el cas de C. Infantil, s'inclou temàtica de Circ medieval per complementar les activitats. Si necessiteu més informació, no dubteu en demanar-nos-ho.
Més informació

Gimcana El Cabirol

Vallgorguina
Cicles: EINF - CI - CM Amb la suma de proves plenes d'energia, com ara el circuit de psicomotricitat o els inflables, i tallers on és indispensable la creativitat com el de caracterització; els nens i nenes seran els protagonistes d'aquesta sortida que serà de tot menys avorrida.
Més informació

Titelles i ombres xineses

Llinars del Vallès
TITELLES I OMBRES XINESES Edat adequada: Educació infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Presentació de l'activitat: Aquesta activitat, encarada als més petits, té la intencionalitat d'introduir-los en el món fantàstic d'aquests éssers especials. Viuran la màgia que desprenen amb les seves històries i participaran d'elles de forma activa. Veurem diferents tipologies de titelles, farem els nostres propis personatges i participarem en una gimcana on seran els protagonistes. Descripció de les activitats: Explicació de l'activitat dinàmica amb titelles al titellaire (benvinguda). Espectacle de titelles al Castell Vell. Taller de titelles de pal. Taller de titelles de mà. Gimcana dels titelles: Desprès de l'aparició del personatge els hi explicarà que a succeït un accident i han desaparegut els titelles i amb la ajuda dels petits, aconseguirem que tornin al titellaire i estar tots feliços.
Més informació

Sant Jordi

Vallgorguina
Època de l'any adequada: Per les dates properes a la diada i/o pels mesos de primavera (març, abril i maig). Cicles. EINF - EPRI Al mateix nivell de no deixar perdre tradicions com la de la festa de la castanyada o del Carnestoltes us presentem ara aquesta activitat, en la qual volem reviure durant un dia la història de la llegenda de Sant Jordi. La nostra voluntat és la transmetre als nens i nenes el sentiment d'aquesta celebració i alhora explicar la mitologia que l'envolta. Tot això, sense deixar de jugar i divertir-se, amb activitats i tallers. El personatge del cavaller de Sant Jordi serà el dinamitzador de l'eix temàtic de l'activitat i explicarà la història, introduirà el grup en el context i dinamitzarà gran part de la jornada. Us plantegem una jornada que inclou una gimcana de proves dinàmiques i tallers. Repartiment de les proves per cicles: Cicle Infantil: Llegenda, taller del punt de llibre, taller de la Rosa, Circuit d'habilitats, punteria, cursa de sacs i relleus. Cicle Inicial: Llegenda, taller del punt de llibre, punteria, relleus, tir amb arc, cursa de sacs, lluita de cavallers i xoc de cavalls
Més informació

Nouvinguts

Llinars del Vallès
Aquesta és un de les activitats pel més grans (ESO) i que millor resultat ens dona. Tan és així que ens ha donat material per acabar fent-ne un crèdit de síntesi que també oferim a les escoles i instituts (si voleu podeu consultar-lo en l 'apartat de de crèdits de síntesi). És com dèiem un tema que dóna per molt ja que nosaltres l'abordem des del punt de vista de la immigració, a partir del qual posem a debat diferències culturals, xocs, tòpics, prejudicis, etc. Aquí us presentem la versió de sortida d'un dia, que com us podeu imaginar és un tan més reduïda i comprimida al disposar només d'un matí. La centrem doncs en el joc de rol on els assistents es converteixen en immigrants il·legals per un dia i intenten sobreviure en un indret nou on acaben d'arribar. Hauran de fer les mil i una per aconseguir tot el que se'ls demana per deixar de ser il·legals i viuran experiències molt similars a les que passen a la vida real. Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual i que no passa de moda, del qual en podem trobar exemples i notícies en el nostre dia a dia. L'entorn de la casa de colònies i la pròpia casa es converteixen en l'escenari d'aquest país d'acollida que serà pels assistents durant tot el dia. L'activitat s'acaba amb un debat amb tots els i les participants on surten reflexions més que interessants. Descripció de les activitats: La sortida està basada en el joc de rol en si i en el posterior debat final entre totes les persones participants. Alguns del objectius que persegueix el joc de rol i que volem després debatre són: - Potenciar el debat i la reflexió sobre l' immigració - Treballar en grup com a valor i eina del seu desenvolupament personal - Descobrir els prejudicis existents a la societat - Conèixer i ser conscients de la dificultat en el procediment d'integració dels immigrants - Estimular la tolerància i l'entesa amb altres cultures - Fomentar l'interès i el respecte per a conèixer els costums dels que ens envolten - Analitzar els elements que dificulten la convivència entre les diferents cultures - Debatre i contraposar idees i reflexions dels participants - Estimular el debat. - Fer participar a tothom de la dinàmica del joc i el debat - Aprendre mentre "juguem" amb aquesta experiència. La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d'una dinàmica com aquesta els xavals es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per plantegar-se coses.
Més informació

El bosc dels sentits

Llinars del Vallès
EL BOSC DELS SENTITS Edat adequada: Cicle infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. (Recomanable pels mesos de tardor: setembre, octubre i novembre). Presentació de l'activitat: Aquesta proposta va encarada als més menuts de l'escola, i pretén ser una sortida on coneguin un entorn diferent (no estan molt acostumats a sortir encara) i puguin conèixer també una mica més el seu cos a través de la utilització dels 5 sentits en aquest nou entorn desconegut. És una experiència de sensacions noves i la descoberta d'un nou món per part de molts dels assistents, cosa que ens serveix molt per introduir jocs i personatges en l'activitat els quals la dinamitzaran. Utilitzant la riquesa que ens ofereix el Parc Natural, ens endinsarem en els seus boscos per tal de descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i demés elements o del propi gust que alguns dels fruits que trobem ens poden fer sentir. Descobrirem i coneixerem plantes, animals, arbres... tot això guiat pel personatge de l'activitat i els follets del Castell Vell, personatges centrals de l'eix d'animació. Descripció de les activitats: Aquesta activitat inclou una gimcana de jocs per estimular els sentits dels assistents. Si l'activitat es realitza durant una estació o una altre, es poden veure modificades algunes proves. Jocs per estimular el sentits. Gimcana de proves al Bosc. Visita i activitats a l'hort. Taller amb elements del bosc. Taller de les bossetes d'olor. Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats.  
Més informació

Som forestals

Llinars del Vallès
SOM FORESTALS Temàtica : "Som Forestals" Horaris: De 10h a 14h. Edat adequada: Cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior i ESO. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Nº màxim del grup:  150 alumnes. Presentació de l'activitat: Una activitat que té molt sentit fer-la en una casa com la nostra, on ens trobem amb un entorn natural i on la presència d'Agents Forestals no és estranya. és important saber i aprendre quines tasques realitzen, ja que l'activitat girarà entorn de la seva figura. Combinarem una vessant pràctica amb la lectura de mapes i realització d'una sortida (així com identificació de senyals i mesures bàsiques de supervivència), amb una vessant més teòrica de conèixer a fons el parc natural del Montnegre - Corredor, en el qual representa que som forestals. La preservació dels espais naturals com a medi on es desenvolupen la fauna i la flora, el respecte a la natura, la seva defensa com a bé necessari i imprescindible, així com la reactivació de zones boscoses dins i fora del Parc Natural; seran els principals eixos motrius d'aquesta activitat. Tot això dinamitzat pel monitoratge que és perfectament coneixedor de l'entorn i ha treballat prèviament el contingut de l'activitat, en cadascuna de les seves vessants. Descripció de les activitats: -Realització d'una sortida per rutes del Parc. -Identificació de la flora i fauna. -Pràctica de mesures i tècniques de supervivència. -Realització d'una yimcana de proves físiques que tot agent forestal ha de complir.
Més informació

Gimcana al Mogent amb inflables

Llinars del Vallès
GIMCANA AMB INFLABLES Època adequada: Tot l’anyCicles: EINF - EPRI Presentació de l'activitat Aquesta sortida està pensada per aquells grups que volen venir a fer tot un seguit de jocs a les nostres instal·lacions i passar un dia divertit i ple d’emoció. En aquesta Gimcana adaptada a nens i nenes de Cicle Infantil us presentem un recull d’activitats que pensem aptes per a aquestes edats i que amb la nostra experiència podem dir que faran que tots els nens i nenes gaudeixin en cadascuna d’elles. Pensem i volem fer activitats - proves en el que els més petits puguin participar activament i no ser només espectadors mentre el monitor/a els fa la prova o taller. Activitats Les activitats que us proposem són, doncs, similars a les dels Cicles de Primària però amb variacions perquè els de Cicles Infantil puguin realitzar-les sense problemes: Caracterització: Durant la jornada ens pintarem les cares per tal gaudir d’un nou aspecte durant tota la sortida de la Gimcana. Paracaigudes: Amb aquest instrument es poden fer multitud de jocs en els quals intervenen elements en moviment. També jugarem amb els colors que el formen i amb les formes que pot adoptar. Relleus: Tota gimcana ha de tenir una prova de relleus on es practiqui la velocitat i coordinació de cada participant. Aquesta prova estarà present i consistirà en relleus utilitzant diversos elements. Punteria: Una altra prova característica de tota gimcana, on es practica la punteria de cada nen/a. Jugar a encertar pilotes en forats, a tombar piles... Una bona prova per mesurar aquesta habilitat. Atrapa - cues: Aquest és un joc inspirat en el típic “pilla – pilla”, però amb l’element incorporat de les cues. Un joc de corre amunt i avall vigilant no ser atrapat i intentant atrapar tantes cues com sigui possible. Circuit de psicomotricitat: Prova que consisteix en un circuit complert d’habilitat on cada participant practicarà les seves habilitats psicomotrius. Una prova ideal pels més petits ja que combina moltes accions i elements. Zona d’Inflables: Espai on riurem saltant i jugant en aquests divertits instruments. Guerra de farina: Activitat inspirada en el clàssic joc de la bandera on dos equipes defensen les seves posicions i han de conquerir la posició rival fins a robar la bandera. En aquest cas, adaptada als més petits i que bàsicament consistirà en jugar amb la farina i quedar ben blancs mentre juguem. Activitats per Cicle inicial i mitjà Les activitats que us proposem són: Caracterització Paracaigudes Relleus (igual que per EINF però incorporant el Sky-5) Punteria (igual que per EINF però incorporant Basquet Frisbee) Inflables Guerra de farina Slack-line (equilibris en cinta plana) El Cambrer Acrosport Tir amb arc (només Cicle Mitjà)
Més informació

Coneixença i cohesió de grup al Mogent

Llinars del Vallès
CONEIXENÇA I COHESIÓ DE GRUP Temàtica: "Coneixença i cohesió de grup" Edat adequada: Cicle mitjà, cicle superior i ESO. Època de l'any adequada: Durant tot l'any (Recomanable als inicis de curs, però apte per qualsevol moment). Presentació de l'activitat: Aquí us presentem una activitat pensada per aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d'escola, d'institut. És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc. La nostra voluntat és que en aquesta sortida es conegui millor el grup entre ell i que es pugui afrontar el nou curs havent "trencat el gel" entre companys/es. És una activitat que creiem molt interessant i recomanem enèrgicament a grups de la ESO, sobretot de primer any, ja que acaben de contactar, venen de escoles diferents, es coneixen poc o gens... I tenen per endavant quatre anys de convivència en una etapa de la vida plena de canvis i experiències com és l'adolescència. També en aquest món on ens trobem, volem aprofitar per ensenyar les avantatges que tenen valors dom el treball en grup (el bé comú davant d'individualisme), la cooperació davant de la competitivitat, la solidaritat, l'amistat, el respecte, etc. Valors en crisi que em de recuperar i valorar per construir un món més just. Amb aquesta experiència, doncs, pretenem posar la primera pedra per tal de construir vincles, compartir emocions, experimentar relacions entre companys/es que han de conviure dia a dia els uns amb els altres i que han de ser grup. Activitat destinada a crear vincles en grups de nens i nenes o nois i noies. Es tracta d'activitats destinades a fer treball d'equip, interactuar amb els nostres companys i companyes, aprendre com són coneixent-nos i cooperant. Descripció de les activitats: Depenent de l'edat del grup i havent realitzat un contacte previ amb el professorat, podem acordar variar proves, afegir-n'hi de noves o orientar la jornada d'una manera o una altra. És important que en aquesta activitat puguem tenir un coneixement previ del grup per part del nostre equip pedagògic per poder enfocar la sortida d'una manera que tot surti correctament. Nosaltres en basem en un seguit de jocs, proves i dinàmiques on entren en joc diferents elements, entre ells aquests: Cuideu la "margarita"(cooperació). Que el globus no caigui (cooperació). La flor(coneixença d'un mateix i autoestima). Les cadires de la unió (cooperació i confiança). Qüestionari de compatibilitat(coneixença). El camí dels pneumàtics (cooperació). Mímica. (confiança en un mateix). Carrera de sacs i ski-5 (cooperació). El cec i el gos (confiança). Esports a cegues. (cooperació, treball en equip, esforç) Em deixo caure (confiança). Us presentem aquesta llista, però podem variar segons convingui. Taller final: La reflexió. Punt de debat i d'intercanvi d'impressions de l'activitat on s'ajunta tot el grup i el monitoratge i es fa una mica d'anàlisi.
Més informació

Gimcana de l'indi Mani-Tu

Collserola
GIMCANA DE L'INDI MANI-TU Lloc on es  pot realitzar l´activitat: Can coll Collserola/ Vallvidrera Descripció activitat: La gimcana més completa d'aquesta temàtica  Endinsa't en el fantàstic món dels indis de la ma del mateix cap Mani-tu. Decora tòtems, aprèn danses, demostra la teva habilitat com a caçador, fes-te el teu propi amulet de record i moltes coses més. Objectius pedagògics 1. Potenciar el contacte amb el medi natural. 2. Donar a conèixer a l'infant, diferents costums i tradicions de la cultura índia mitjançant varies activitats 3. Potenciar el treball en equip. Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll/ Àrea de lleure de Vallvidrera Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4 (velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll. Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30h. Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Anotacions. - L´activitat s´adapta a les edats dels nens.
Més informació

Gimcana: Els colors de l'arc de Sant Martí

Collserola
ELS COLORS DE L'ARC DE SANT MARTÍ Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30 h. (aprox. fins l´hora de dinar) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: Els colors ens alegren la vida, ens fan canviar l'humor i els evoquen records. Amb un seguit de jocs aprendrem característiques d'alguns d'aquests, aprendrem a diferenciar-los per les seves qualitats i ens divertirem d'allò més. Cicles EI - CI Objectius pedagògics 1. Potenciar el contacte amb el medi natural. 2. Treballar el concepte de colors freds i calents mitjançant els jocs. 3. Potenciar el treball en equip en el grup. Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4 (velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll.
Més informació

El bosc dels sentits

Llinars del Vallès
Temàtica : “El Bosc dels Sentits” Horaris:De 10h a 14h.Edat adequada:Cicle infantil i cicle inicial.Època de l’any adequada: Durant tot l’any. (Recomanable pels mesos de tardor (setembre, octubre i novembre)Nº màxim del grup:Màxim 100 nens/es.   Presentació de l’activitat:Aquesta proposta va encarada als més menuts de l’escola, i pretén ser una sortida on coneguin un entorn diferent (no estan molt acostumats a sortir encara) i puguin conèixer també una mica més el seu cos a través de la utilització dels 5 sentits en aquest nou entorn desconegut.És una experiència de sensacions noves i la descoberta d’un nou món per part de molts dels assistents, cosa que ens serveix molt per introduir jocs i personatges en l’activitat els quals la dinamitzaran. Utilitzant la riquesa que ens ofereix l’entorn natural, ens endinsarem en els seus boscos per tal de descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i demés elements o del propi gust que alguns dels fruits que trobem ens poden fer sentir.Descobrirem i coneixerem plantes, animals, arbres... tot això guiat pel personatge de l’activitat i els follets de Mogent, personatges centrals de l’eix d’animació.Una activitat ideal per grups escolars que estiguin treballant els 5 sentits a classe o que pretenguin fer-ho.   Descripció de les activitats:Aquesta activitat inclou una gimcana de jocs per estimular els sentits dels assistents. Si l’activitat es realitza durant una estació o una altre, es poden veure modificades algunes proves. - Jocs per estimular el sentits: el fem inicialment per posar en alerta tots els sentits, saber quins són aquests i així poder utilitzar-los a ple rendiment durant l’activitat. - Gimcana de proves al Bosc: per identificar, reconèixer i observar elements del bosc. Basada en jocs d’atenció, de reconeixent i familiarització amb l’entorn. - Visita i activitats a l’hort: on veurem els diversos colors de les fruites i verdures. - Taller amb elements del bosc: Amb els elements que em recol·lectat amb els jocs. - Taller de les bossetes d’olor: el que s’enduran a casa com a record de l’activitat i de la sortida.   Descripció de l’estada: Arribada del grup i esmorzar (zona picnic o sales). Realització de les activitats (entorn natural de la casa, sobretot boscos i hort). Realització dels tallers (sales de la casa). Dinar i Comiat(zona picnic o sales).  
Més informació

Sant Jordi

Llinars del Vallès
SANT JORDI Presentació de l’activitat Al mateix nivell de no deixar perdre tradicions com la de la festa de la castanyada o del Carnestoltes us presentem ara aquesta activitat, en la qual volem reviure durant un dia la història de la llegenda de Sant Jordi.  La nostra voluntat és la transmetre als nens i nenes el sentiment d’aquesta celebració i alhora explicar la mitologia que l’envolta. Tot això, sense deixar de jugar i divertir-se, amb activitats i tallers. El personatge del cavaller de Sant Jordi serà el dinamitzador de l’eix temàtic de l’activitat i explicarà la història, introduirà el grup en el context i dinamitzarà gran part de la jornada. L’entorn de la casa i els boscos ens creen un clima ideal per dur a terme aquesta activitat: poder explicar la llegenda i realitzar les activitats. Us plantegem una jornada que inclou una gimcana de proves dinàmiques i tallers. Creiem en que aquesta proposta no us decebrà gens. És una aposta totalment nova que fem amb molta il·lusió i amb moltes ganes, que inclourà alguns elements que també trobareu en l’activitat de medieval, aquesta no tan centrada en la llegenda de Sant Jordi.   Descripció de les activitats  Taller de la Rosa de paper.  Taller del punt de llibre. Explicació de la llegenda de Sant Jordi. La Gimcana de Sant Jordi: Conjunt d’activitats dinàmiques amb proves, jocs i reptes per estar a l’altura del rang de cavaller. Les proves que inclou són les següents:         - Lluita de cavallers, qui aguantarà sobre la plataforma per tal de no caure al fossar del castell.        - Tir amb arc: llançament de fletxes a les dianes, com el concurs reial de punteria.          - Circuit d’habilitat i destresa per a cavallers: amb obstacles, circuits i reptes.        - Xoc del cavall: una lluita on hauran de cooperar amb parelles per tal de “vèncer” al rival.         - Punteria amb cercles: Prova d’habilitat per comprovar la punteria         - Relleus.         - Cursa de sacs: a veure quin cavaller és el més ràpid enfundat dins un sac.   Repartiment de les proves per cicles Cicle Infantil – Cicle Inicial  Llegenda, taller del punt de llibre, taller de la Rosa, Circuit d’habilitats, punteria, cursa de sacs i relleus.  Cicle Mitjà – Cicle Superior Llegenda, taller del punt de llibre, punteria, relleus, tir amb arc, cursa de sacs, lluita de cavallers i xoc de cavalls.   Època adequada: Per les dates properes a la diada i/o els mesos de primavera (març, abril i maig).   Cicles:  EINF - EPRI
Més informació

Reptes a Can Coll

Collserola
REPTES A CAN COLL Lloc on es realitza l´activitat: Can coll Collserola Descripció activitat: Mitjançant un material i unes normes d'us dels mateixos, els participants hauran d'aconseguir superar uns reptes col·lectius. Posarem a prova el treball en equip, el lideratge, la compenetració, la capacitat de concentració i l'habilitat mitjançant jocs dinàmics i engrescadors. Objectius pedagògics 1. Propiciar de manera directe el contacte de l'infant amb el medi. 2. Participar activament del treball en grup. 3. Aprendre a cooperar amb el company/a. Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4 (velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll. Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30h. Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Anotacions. - L´activitat s´adapta a les edats dels nens.
Més informació

Gimcana: La màquina del temps

Collserola
LA MÀQUINA DEL TEMPS Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30 h. (aprox. fins l´hora de dinar) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: La Gimcana de la màquina del temps ens transportarà per tots els moments històrics de la humanitat! De la prehistòria al futur passant pels medievals i els romans... Amb proves d'habilitat i esportives posarem a prova l'ingeni dels participants. Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4( velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll.
Més informació

Titelles i ombres xineses

Llinars del Vallès
TITELLES I OMBRES XINESES Edat adequada: Educació infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Nº màxim del grup: 150 nens/es. Presentació de l'activitat: Aquesta activitat, encarada als més petits, té la intencionalitat d'introduir-los en el món fantàstic d'aquests éssers especials. Viuran la màgia que desprenen amb les seves històries i participaran d'elles de forma activa. Veurem diferents tipologies de titelles, farem els nostres propis personatges i participarem en una gimcana on seran els protagonistes. Aquesta es manté un curs més a la nostra casa de colònies, en l'entorn natural idoni als peus del parc natural del Montnegre - Corredor. Mantenint però l'essència de ser una activitat divertida i entretinguda que combina activitats de habilitat amb manualitats i caracterització. Descripció de les activitats: -Explicació de l'activitat dinàmica amb titelles: a càrrec del titellaire. -Espectacle de titelles a la carpa del circ de Mogent. -Taller de titelles de pal. -Taller de titelles de mà. -Gimcana dels titelles.
Més informació

Gimcana Circuit d'Habilitat

Collserola
Els nens s’ho passaràn d’allò més bé amb les nostres proves d’habilitat. Responsables activitat: monitors de Bruixola Hora d´arribada: 10:00 h.Hora d´acabament: 13:30 h. (aprox. fins l´hora de dinar) Cal portar:Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4( velòdrom d’Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d’uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l’Àrea de Lleure de Can Coll.Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l’A18, heu d’agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l’avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll. Informació i reserves: Tel. 902.19.62.40
Més informació

Nouvinguts

Llinars del Vallès
NOUVINGUTS   PRESENTACIÓ DE L’ACTIVITAT   Aquesta és una de les activitats pel més grans (ESO) i que millor resultat ens dona. Tan és així que ens ha donat material per acabar fent-ne un crèdit de síntesi que també oferim a les escoles i instituts (si voleu podeu consultar-lo en l ‘apartat de crèdits de síntesi).   És com dèiem un tema que dóna per molt ja que nosaltres l’abordem des del punt de vista de la immigració, a partir del qual posem a debat diferències culturals, xocs, tòpics, prejudicis, etc.   Aquí us presentem la versió de sortida d’un dia, que com us podeu imaginar és un tan més reduïda i comprimida al disposar només d’un matí. La centrem doncs en el joc de rol on els assistents es converteixen en immigrants il·legals per un dia i intenten sobreviure en un indret nou on acaben d’arribar.    Hauran de fer les mil i una per aconseguir tot el que se’ls demana per deixar de ser il·legals i viuran experiències molt similars a les que passen a la vida real.   Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual i que no passa de moda, del qual en podem trobar exemples i notícies en el nostre dia a dia.   L’entorn de la casa de colònies i la pròpia casa es converteixen en l’escenari d’aquest país d’acollida que serà pels assistents durant tot el dia. L’activitat s’acaba amb un debat entre tots els participants on surten reflexions més que interessants.     DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS   La sortida està basada en el joc de rol en si i en el posterior debat final entre totes les persones participants.   El joc de rol consisteix en que cada participant és un immigrant il·legal que és fitxat per la policia només arribar al nou País (Casa Mogent) i on a partir d’aquí haurà d’espavilar-se per regularitzar la seva situació fent tot el que se li demani per tal d’aconseguir papers, permisos, feina, etcètera.   El monitoratge agafa un paper en aquest joc de rol i interactuarà constantment amb l’alumnat.   Alguns del objectius que persegueix el joc de rol si que volem després debatre són: Potenciar el debat i la reflexió sobre l’ immigració Treballar en grup com a valor i eina del seu desenvolupament personal Descobrir els prejudicis existents a la societat Conèixer i ser conscients de la dificultat en el procediment d’integració dels immigrants Estimular la tolerància i l’entesa amb altres cultures Fomentar l’ interès i el respecte per a conèixer els costums dels que ens envolten Analitzar els elements que dificulten la convivència entre les diferents cultures Debatre i contraposar idees i reflexions dels participants Estimular el debat. Fer participar a tothom de la dinàmica del joc i el debat Aprendre mentre “juguem” amb aquesta experiència.   La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d’una dinàmica com aquesta els joves es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per planteja-se coses i fer debat.    Època adequada:  Tot l’any Cicles:   ESO - adaptable també a CM i CS
Més informació

Gimcana: El joc dels contes

Collserola
EL JOC DELS CONTES Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30 h. (aprox. fins l´hora de dinar) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: A tots ens han explicat alguna vegada un conte popular. Per un dia vine a convertir-te en algun dels seus personatges i a formar part d'alguns d'ells, a fer jocs i dinàmiques engrescadores i fins i tot a crear algun de nou! Guiats pels monitors, aprendrem alguns dels diferents contes mentre ens ho passem d'allò més bé. Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4( velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll.
Més informació

Gimcana de l'aigua + Dinosaure TIRANOSAURE REX

El Pla del Penedès
Descripció: Es tracta de que els infants gaudeixin d’una estona lúdico-festiva, tot disfrutant de les proves que guiaran la gimcana d’aigua a través de les quals, si les aconsegueixen superar amb èxit, aniran aconseguint les peces necessàries per acabar construint, entre tots/es, una maqueta d’un dinosaure Tiranosaure Rex que fa uns 2m d’alçada. Seran proves dinàmiques que es realitzaran als exteriors de la casa i així poder gaudir al màxim dels companys i companyes i de l’arribada del bon temps. També hi haurà algunes proves que es realitzaran a la piscina i al final, farem un bany lliure respectant els grups bombolla Objectius: Aprendre tot divertint-nos Gaudir del treball en grup fora de l’aula Passar una estona lúdico festiva amb els companys, l’equip docent i l’equip de monitors/es Gaudir d’un dia a la natura Cal portar: Banyador, tovallola, crema protectora i calçat que no passi res si es mulla una mica tenint present que les proves són d’extreior i estem a la muntanya Distribució horària: De 10:30 a 11: Arribada i esmorzar De 11 a 13:45: Gimcana de l’aigua + dinosaure Tiranosaure Rex + piscina De 13:45 a 14;30: Dinem De 14:30 a 15:30: Hora lliure guiada pels monitors/es (els professors/es dinen)   (*) L’horari es pot adaptar en funció de les necessitats del grup (**) En cas de pluja aconsellem canviar de dia l’activitat.
Més informació

El bosc dels sentits

Llinars del Vallès
EL BOSC DELS SENTITS Temàtica : "El Bosc dels Sentits" Horaris: De 10h a 14h. Edat adequada: Cicle infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. ((Recomanable pels mesos de tardor (setembre, octubre i novembre)). Nº màxim del grup: Màxim 100 nens/es. Presentació de l'activitat: Aquesta proposta va encarada als més menuts de l'escola, i pretén ser una sortida on coneguin un entorn diferent (no estan molt acostumats a sortir encara) i puguin conèixer també una mica més el seu cos a través de la utilització dels 5 sentits en aquest nou entorn desconegut. És una experiència de sensacions noves i la descoberta d'un nou món per part de molts dels assistents, cosa que ens serveix molt per introduir jocs i personatges en l'activitat els quals la dinamitzaran. Utilitzant la riquesa que ens ofereix l'entorn natural, ens endinsarem en els seus boscos per tal de descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i demés elements o del propi gust que alguns dels fruits que trobem ens poden fer sentir. Descobrirem i coneixerem plantes, animals, arbres... tot això guiat pel personatge de l'activitat i els follets de Mogent, personatges centrals de l'eix d'animació. Una activitat ideal per grups escolars que estiguin treballant els 5 sentits a classe o que pretenguin fer-ho. Descripció de les activitats: Aquesta activitat inclou una gimcana de jocs per estimular els sentits dels assistents. Si l'activitat es realitza durant una estació o una altre, es poden veure modificades algunes proves. -Jocs per estimular el sentits. -Gimcana de proves al Bosc. -Visita i activitats a l'hort. -Taller amb elements del bosc. -Taller de les bossetes d'olor.
Més informació

Cultura popular Catalana

Sant Celoni
CULTURA POPULAR CATALANA L’activitat de la Cultura Popular Catalana és una activitat que pretén acostar la cultura popular del nostre país als infants i als no tan infants, perquè coneguin i aprenguin els secrets d’aquesta tot jugant i divertint-se. És una activitat que presenta tallers, jocs, balls, disfresses... tot per recrear algunes de les tradicions més significatives del nostre país. Bastoners, diables, castellers, cavallers, pagesos... tots aquests personatges ens aproparan la Cultura Popular Catalana a la Casa de Colònies Mogent de Llinars del Vallès.La caracterització dels diversos personatges, la elaboració de cada taller i l’activitat en si; han estat pensades i seran realitzades per persones (monitors/es) coneixedores d’aquest tipus de tradicions i implicades en col·lectius o associacions de cada àmbit. Veureu la proposta que fem de tallers i activitats, així com una proposta d’horari. Si us interessa variar coses no hi haurà problema en parlar-ho, ja que pensem que un servei ajustat a les necessitats de cada grup és el servei que hem d’oferir i el que ens agrada donar.És una activitat que la podem adaptar a qualsevol grup d’edat, des de infantil fins a la ESO (també la fem com a crèdit de síntesi). Pensem que és important que des dels més petits fins els més grans puguin gaudir d’una activitat tan nostrada com és la que us presentem i hem fet un esforç per adaptar cada activitat a cada cicle.   DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS PER CICLES Cicle infantil (P3, P4 i P5) Presentació de l’activitat amb la Llegenda del Cavaller Otger. Gimcana de jocs del Cavaller Otger: jocs populars adaptats. Visita a l’hort i coneixem el Burro Català. Exhibició de Ball de Diables. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, El pagès i els Diables.   Cicle inicial (1r i 2n) Presentació de l’activitat amb Llegenda del Cavaller Otger. Taller de sardanes: aprenem aquest popular i tradicional ball. Taller Diables: aprenem a fer de diables. Ruta del Cavaller Otger: Gimcana de jocs i proves adaptades. Fem el nostre hort. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, Sardanista, El pagès i el Diable.   Cicle mitjà i superior (3r, 4t, 5è i 6è) Presentació de l’activitat. Taller Bastons: Ball tradicional, en el qual aprendrem a ballar picant ben fort amb els Bastons. Taller Diables: Aprenem a fer de diables. Fem el nostre hort o Taller de Castellers. Ruta del Cavaller Otger: Tir amb Arc, Lluita de Cavallers, El Pont del Cavaller. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, El Bastoner, El pagès o Casteller i el Diable.   ESO (1r, 2n, 3r i 4t) Presentació de l’activitat. Taller de Castellers: fem els nostres petits castells i aprenem quatre moviments importants per poder pujar, equilibrar-nos, etc. Taller Bastons: Ball tradicional, en el qual aprendrem a ballar picant ben fort amb els Bastons. Taller Diables: Aprenem a fer de diables. Ruta del Cavaller Otger: Tir amb Arc, Lluita de Cavallers. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, El Bastoner, El Casteller i el Diable.   Època adequada:  Tot l'any Cicles:  CINF - CI - CM - CS i ESO
Més informació

Gimcana de màgia

Collserola
GIMCANA DE MÀGIA Lloc on es realitza l´activitat: CAN COLL - Collserola Descripció activitat: Qui no ha somiat mai en ser mag? Si vols iniciar-te dins del magnífic món dels mags, aprendre trucs de màgia, com fer servir una escombra, fer un telèfon màgic, i com fer pocions, vine i gaudeix del joc i la fantasia d'aquest món amb nosaltres. Punt de trobada amb l´escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4 (velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30h. aprox. (fins l´hora de dinar) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Anotacions. L´activitat s´adapta a les edats dels nens.
Més informació

Gimcana d'aigua

Llinars del Vallès
GIMCANA D'AIGUA   Presentació de l’activitat:   Aquesta és sense dubte l'activitat més refrescant que ofereix la nostra casa de colònies de Llinars del Vallès. Consisteix en una gimcana de proves on l'aigua n'és la protagonista i on l'objectiu principal és la diversió dels assistents.   Per tots els racons de l'entorn de la casa trobarem proves i jocs pensat per acabar ben remullats. Separats en grups, cada monitor tutelarà el grup i vetllarà pel bon desenvolupament de cada joc.   Tancarà la jornada la Gran Guerra d'Aigua, entre tots els grups participants per fer la remullada final.   Els boscos i instal·lacions estan preparats per assumir aquest gran "bany de masses", que esdevé l'activitat per excel·lència del normalment calorós estiu. Descripció de les activitats:    Jocs d'aigua com:   El Cambrer: Amb una safata plena de gots d’aigua, cada cambrer haurà de seguir un circuit intentant no perdre la seva càrrega i no mullar-se. El Joc dels Noms: Cada grup integrat per diversos participants es situa en cercle al voltant d’un dels participants. El participant que està situat al centre té un globus a la mà que llençarà amb força cap amunt tot dient el nom d’un dels companys; el qual haurà de corre a agafar el globus abans de que caigui al terra. La Bomba: El clàssic joc de la bomba (conta enrere) en cercle i amb un participant al centre que fa de “detonador”. La resta ens anem passant un globus enorme d’aigua i al que li toqui la bomba un cop acabat el temps, quedarà ben xop! El Ciclista: Damunt d’una petita bicicleta i equipat amb un casc adaptat per a transportar aigua, cada corredor haurà de realitzar un circuit transportant aigua en els seu casc i intentant no perdre gaire aigua de la que porta. La Guerra d’Aigua: Per equips, la gran batalla d’aigua acabarà amb la gimcana on cada equip ha d’aconseguir deixar xops als altres participants. Globus, xeringues, esponges o pistoles d’aigua seran les armes per aquesta batalla.   Són alguns dels exemples que ens trobarem com a jocs, amb la possibilitat d'afegir d'altres com són: Punteria, Relleus per parelles, Duel a 5 metres, Cursa molla, Encistella l’aigua, Futbol net, Transport d’esponges.     S’ha de portar:   - Banyador    - Tovallola  - Xancletes  - Crema solar   L’entorn i els monitors faran que gaudiu d’una bona estància.      Cicles:  CInf i- CI - CM - CS Època de l’any adequada: Maig, juny, juliol, agost i setembre.
Més informació

Pac aventura a Can Putxet - 3er i 4art ESO

Sant Celoni
PAC AVENTURA - 3er i 4art ESO   Conjunt d'activitats que pretenen desenvolupar tan aspectes individuals com de treball en equip. Per equips hauran de superar diferents proves i per aconseguir-ho hauran de servir-se de la intel·ligència i del treball en equip.   - Escalada : Escalar una paret de preses de 10 m de longitud, garantint la màxima seguretat.   - Orientació : Amb l’ajuda d’un mapa, hauran de descobrir on es troben les fites (representades físicament per un pal vermell) i desxifrar el jeroglífic o enigma que aquestes amaguen.   - Tir amb arc : Iniciació al tir amb arc mitjançant jocs i aprenentatge de la tècnica per intuició.   - Reptes * : Farem equips d’unes 8 persones. Cada equip anirà acompanyat d’un monitor i aniran passant per les diferents proves. A cada prova el monitor explicarà l’objectiu a realitzar i serà l’equip qui haurà de coordinar-se per treuren el màxim rendiment posible. Al final de cada prova el monitor posarà una puntuació, i al final de totes les proves els monitors dels diferents equips posaran en comú els resultats, Així sortirà un equip guanyador. Al final tots tindran un premi.   - Paintball Adults * : Equipats adequadament, amb una armilla i una màscara, realitzaran el famós joc de paintball amb unes marcadores especials per a nens.   - Gimcana Groga * : La gimcana groga és una activitat innovadora i molt divertida. Inspirada en el mític programa “Humor Amarillo”, és una sèrie d’activitats que sobretot ens faran riure molt.   - Big Ball : És una activitat que es realitza amb pilotes inflables gegants, on el participant va a dins d’aquesta, de tal manera que es va totalment protegit. Això permet que els xocs casuals o no entre els participants siguin totalment inocus pel cos humà.   (Cada grup disposarà durant una hora del camp de big ball per realitzar diferents activitats guiades per el monitor, partit de futbol, joc del mocador, etc. El monitor s’adaptarà a les motivacions del grup)   - Bugguies * : Els bugguies són una barreja entre 4x4 i un quad. Can Putxet disposa d’un circuit molt gran per realitzar aquest tipus d'activitat, amb el pretext de poder iniciar el nen en la conducció d'un cotxe, sempre amb la màxima seguretat. El nen porta el Bugguie però el monitor va el costat i en qualsevol moment pot apagar el bugguie. La idea d'aquesta activitat és la iniciació en la conducció, en cap cas són les carreres.     QUE TREBALLEM: Qualitats físiques bàsiques, treball en equip, agilitat. * 3 ACTIVITATS A ESCOLLIR * LES ACTIVITATS AMB ASTERIS TENEN SUPLEMENT I NOMÉS ES PODEN COMBINAR AMB UNA ACTIVITAT MÉS. Època adequada:  Tot l’any 3 Hores de durada (aprox.)
Més informació

Gimcana dels insectes

Collserola
GIMCANA DELS INSECTES Lloc on es realitza l´activitat: CAN COLL - Collserola Descripció activitat: Descobrim els insectes? Farem un itinerari on observarem els insectes i descobrirem la seva forma de viure tot fent jocs dirigits amb un rerafons pedagògic. T'agradaria transportar el pol·len com una abella, picar com un mosquit, saltar alt com una llagosta? Vine i treballem-ho tots junts amb els nostres monitors. Durant tot el matí aprendrem coses d'aquests animalons petits que viuen al costat nostre i a vegades no veiem. A més, ens comportarem com ells i farem diferents jocs que ens recordaran com fan la seva vida. Objectius pedagògics 1. Potenciar el contacte amb el medi natural. 2. Potenciar el treball en equip en el grup. 3. Donar a conèixer les diferents classes d'insectes del nostre medi. Punt de trobada amb l´escola: - Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4 (velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 13:30h. aprox. (fins l´hora de dinar) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Anotacions: - L´activitat s´adapta a les edats dels nens.
Més informació

Proposta Circuits d’aventura amb ponts i tirolines + Gincama

Salou
Proposta Circuits d’aventura amb ponts i tirolines + Gincama Bosc Aventura es un parc d’aventures situat al centre de Salou, on no només oferim activitats d’aventura sinó que també oferim activitats i taller d’oci per a escoles. Oferim les diferents activitats d’aventura que tenim al parc, sempre enfocades en un mètode educatiu com el coneixement del material i les normes de seguretat... a més a més de la millora de l’equilibri i la procomotricitat. Emoció, aventura i molta diversió seran els ingredients d’un còctel motivacional extraordinari. Objectiu: La gincama es un mètode molt útil per a fomentar el companyerisme i millorar la relació entre els companys de classe, sense deixar de perdre la competitivitat entre equips. Durada: 4hOpcional: zona de picnic per a dinar al parc.
Més informació

Cursa d'Orientació a Can Coll (Collserola)

Collserola
La cursa d’orientació és un circuit on els participants ajudats per diferents materials com són la brúixola, el mapa, el full de control... hauran de trobar les fites que els hi demana el mapa. Les fites estan penjades per tot el recorregut de la cursa. En funció de l’edat dels participant la dificultat augmenta, ja sigui per la distància del recorregut, per un augment en el número de fites que han de trobar, etc. En l’espai on es realitza l’activitat hi ha controladors en els punts estratègics per afavorir un bon funcionament de la mateixa. Dividirem el grup en grups reduïts aproximadament de 3 o 4 participants per fer que treballin tots.Al principi de la cursa els hi fem una breu explicació sobre els orígens tot demanant la participació del nens/es.Seguidament els hi expliquem el material amb el que treballaran i com ho han de fer. Un cop tenen clar el material, elfuncionament i les normes donem sortida als diferents grups amb un marge de temps entre un grup i l’altre i els hicontem el temps total que han trigat a fer la cursa.. En diferents punts del recorregut també trobaran unes estacionson amb l’ajuda d’un monitor hauran d’omplir unes fitxes on aprendran a interpretar corbes de nivell i reconèixer lavegetació típica del bosc mediterrani. Un cop finalitzada demanem la seva opinió i si hi tenen dubtes per resoldre. Punt de trobada amb l´escola:- Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can CollSi sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4 (velòdrom d’Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d’uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l’Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l’A18, heu d’agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l’avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll Hora d´arribada: 10:00 h.Hora d´acabament: 13:30h. aprox. (fins l´hora de dinar) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra (segons l´época de l´any), calçat esportiu (boteso bambes, no sabates!).
Més informació

Jocs olímpics al Mogent

Llinars del Vallès
JOCS OLÍMPICS AL MOGENT   Presentació de l’activitat Heu sentit a parlar de les olimpíades? Sabeu què són? Us agradaria participar en els Jocs Olímpics Rurals més famosos de la comarca? Busqueu una gimcana amb moltes proves per no parar de jugar?    Doncs aquí us presentem el que busqueu, l’activitat de jocs olímpics es basa en adaptar les típiques proves de les olimpíades a l’entorn natural de la casa de colònies de Mogent, i en format gimcana de proves.   Una activitat ideal per fer una sortida a una ambient natural com el que envolta la nostra casa de colònies i poder passar tota una jornada dedicada a fer esport i exercici físic d’una forma poc convencional.   Aquí us em adaptat els clàssics Jocs Olímpics a la nostra manera d’entendre, una mica més rural. I amb aquest toc rural i els camps i boscos que tenim al nostre entorn fan l’escenari ideal per a aquest esdeveniment, on comptarem també amb la presència d’un atleta (personatge) especialista en aquests jocs olímpics tan peculiars.   Us presentem una gimcana de proves plena de diversió i entreteniment i on no trobareu gens de temps per avorrir-vos.     Descripció de les activitats  Relleus: Els tradicionals relleus atlètics, però adaptats a les nostres particulars olimpíades. Punteria amb aros: Una prova d’habilitat i encert on haurem de concentrar-nos a encertar els cercles en unes estaques. Diana gegant: Una Gran diana on fer punteria el més al mig possible des de diverses posicions i distàncies.  Jevalina rural: La clàssica prova del atletisme olímpic amb una altra mena de javelines. Sumocul: Prova d’habilitat basada en un ring de sumo clàssic però amb mètodes de combat diferents als tradicionals del Japó. Futbol xinès: Adaptació de l’esport de masses de mig món a una manera una mica més peculiar. Bàsquet Frisby: Una moderna adaptació d’un esport tan clàssic com el bàsquet. Canvien les cistelles, canvien les pilotes i a jugar. Cursa de sacs: Cursa de sacs per equips, amb sacs gegants on ens em de coordinar per avançar , saltant tots alhora. Volei gegant: Variació adaptada al món rural on la pilota típica del voleï creix desmesuradament de mida .  Hoquei rural: Variació adaptada de l’esport de l’hoquei herba, en un camp molt diferent i amb variació dels estris de joc. Esquí 5’s: Amb uns esquís amb 5 places, cal coordinar l’equip per avançar el més ràpid possible i completar el circuit. Tir amb arc: El tir amb arc és un esport que consisteix en el llançament de fletxes amb un arc per encertar una diana situada a diferents distàncies.   Repartiment de les proves per cicles Cicle Inicial:  Relleus, punteria amb aros, diana gegant, javelina rural, sumocul, futbol xinès, bàsquet frisby i cursa de sacs. Cicle Mitjà i Superior: Tir amb arc, hoquei rural, volei gegant, lluita rural, bàsquet frisby, futbol xinès, sumocul, punteria amb aros, relleus, cursa de sacs i esquí 5’s.   Si el grup és molt gran es pot fer una gimcana per grups d’edat i incorporar més varietat de proves.   Època adequada:  Tot l’any Cicles:  CI - CM - MS
Més informació

Cursa d'orientació

Santa Fe del Penedès
CURSA D'ORIENTACIÓ Fes el teu combinat d'activitats d'un dia a L'illot Gran. Podeu escollir dues activitats: A L'illot són molt aventurers i fan expedicions, per això ens volen explicar la importància de saber les tècniques d'orientació, el funcionament de la brúixola i les pautes necessàries que hem de saber per poder orientar-nos. Farem un joc de pistes on, mitjançant una brúixola i unes coordenades, haurem de trobar les diferents valises que els monitors ens han amagat. Cicles Mitjà i Superior. ATENCIÓ! Els professors i professores tindreu un bon esmorzar preparat!!
Més informació

Explora Barcelona!

Barcelona
EXPLORA BARCELONA Parc Güell-Barcelona Ciutat Vella-Barcelona DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: Endinsa't a la ciutat de Barcelona tot descubrint alguns racons plens d'història! Podreu triar entre reviure l'època medieval superant proves pel Barri Gòtic, o la vida dels romans seguint el seu llegat a través del Casc Antic. També teniu l'opció de conèixer millor el Modernisme, perseguint nous reptes pel parc Güell. Les tres gimcanes es complementaran amb explicacions de l'època triada. La duració de l'activitat és de 3 hores. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS
Més informació

Gimcana L'univers juganer

Begues
EDAT Activitat concebuda per nois/es de primària. OBJECTIUS - Desenvolupar la ilólusió per conèixer l'univers que ens envolta. - Conèixer alguns aspectes de les característiques d'altres planetes. - Afavorir les habilitats tant individuals com de grup (enginy, sentit de l' humor, etc). CONTINGUTS 1. Johannes Kepler. Els símbols dels astres i la mitologia. 2. El sol: L'astre rei. Joc el rei mut. 3. Mercuri: El més ràpid a girar al voltant del sol. Joc: Fem girar el planeta. 4. Venus: El que més impactes dels grans meteorits té. Joc: Evita els meteorits. 5. La Terra:4 mini-experiments:El cel blau, els colors i el refredament, dia/nit i les estacions i els forat negres (encongiment). 6. Mart: Un viatge per l'espai 7. Júpiter: El més gran, el més ràpid girant sobre sí mateix, el que més satèlólits té. Joc: Qui és Júpiter? 8. Saturn: El senyor dels anells. Joc: Posa-li els anells a Saturn. 9. Urà: L'últim en ser trobat i el que li diuen el planeta tombat pel seu eix. Joc: Busca a Urà. 10. Neptú: El que té els vents més forts. Experiència: Fem un mini huracà. METODOLOGIA Aquesta activitat pretén apropar als nens mitjançant un format lúdic (una gimcana) a la magnificència de l'univers que els envolta, coneixent el món en el que viuen i algunes de les característiques d'altres planetes. Obrirà i tancarà la gimcana l'astrònom Johannes Kepler el qual de manera fortuïta a vingut a parar a la nostra època i al qual entre tots hem d'ajudar a tornar al seu temps.
Més informació

Gimcana esportiva

Borrassà
Gincama esportiva. Els nens i nenes faran diferents activitats on hauran de moure’s constantment superant diverses proves. Els guanyadors o guanyadores obtindran medalles segons la categoria guanyada.CICLES: EPRI - ESO
Més informació

LA COHESIÓ: Som una classe, som un equip

Santa Maria de Palautordera
LA COHESIÓ: Sóm una classe som un equip Nivells: Cicle Mitjà, Cicle Superior i ESO Activitats QUÈ ÉS LA COHESIÓ? QUÉ ÉS UN EQUIP?: introducció. Treballem la conciència emocional. MISSIÓ POSSIBLE: circuit amb diferents reptes per entrenar al treball en equip i entendre’l. JUNTS ARRIBAREM + LLUNY: divertida activitat on els alumnes s’hauràn de coordinar i cooperar per assolir un objectiu comú. Conciència emocional de com funcionen com a grup. TRAVESSANT EL MUR: activitat on hauran de buscar l’estratègia per aconseguir superar un repte difícil. Conciència de la responsabilitat i de la confiança en els companys.
Més informació

Jocs de pistes

Borrassà
Jocs de pistes. Els diferents jocs d'enginy deixaran demostrar els nens i nenes les seves habilitats en resoldre enigmes. CICLES: EINF EPRI
Més informació

La Carmina i les seves joguines - reciclatje

Saifores - El Vendrell
Activitats i tallers de reciclatge Conceptes- El reciclatge- Les deixalles- La creativitat Procediments- Joc de trobada- Concurs de deixalles- Taller manual Valors- Ecologia- Respecte al medi- Imaginació Activitats i tallers de reciclatge PROGRAMACIÓ10.00h –Arribada a la casa i presentació dels monitors/es11.00h –Esmorzar amb mestres11.30h –Presentació de l’animació i grups12.00h –Gimcana A on va què?13.30h –Dinar amb mestres14.30h –Taller de joguines reciclades15.30h –Joc lliure16.00h –Cloenda i retorn a l’autocar Els horaris són orientatius
Més informació

Visita i gimcana de Besalú, capital de comtat medieval

Besalú
Itinerari lúdic i didàctic per aquesta emblemàtica població garrotxina d’origen medieval. Visita al pont romànic, la miqvé jueva* i a les esglésies de Sant Pere* i Sant Vicenç*. Ideal per assimilar els trets generals de la societat, l’art i les religions a l’Edat Mitjana.*Entrada no inclosa   OBJECTIUS: Reconèixer i entendre els trets bàsics del període històric de l’època medieval a Besalú introduint conceptes d’urbanisme, política, societat, economia i art. Reconèixer les diferents institucions polítiques que regien la vida dels ciutadans dels Comtats Catalans. Observar el funcionament d’una societat estamental i com aquesta influenciava la configuració d’una ciutat medieval. Reconèixer l’herència que ha deixat la ciutat medieval sobre la ciutat actual, i si aquesta herència condiciona o no el funcionament l’actual de Besalú. Reforçar la capacitat d’observació de l’alumne respecte al patrimoniartístic. Motivar a l’anàlisi de tota la informació que es va recollint durant l’itinerari. Fomentar l’esperit crític de l’alumne mitjançant el contrast d’informacions i opinions diverses. Classificar elements a partir d’un criteri donat. Identificar processos senzills de transformació, naturals i socials. Remarcar el concepte de temps històric (passat, present i futur). Fer que l’alumne s’orienti i reconegui els principals punts per on passem i que després els sàpiga localitzar en el mapa. Resumir en una síntesi final tots els continguts tractats durant l’itinerari, que es podrà fer com a activitat posterior a la sortida com a complement a l’aula del tema treballat. Mostrar-se participatiu, solidaritzant-se de forma responsable i exercitant-se en els principis bàsics de la convivència. Respectar institucions diverses: museus, parcs, monuments... així com el patrimoni cultural, històrico-artístic i mediambiental. METODOLOGIA: Observació directa del patrimoni. Seguiment de les explicacions del monitor/a. Realització del dossier didàctic. Arribar a conclusions i idees pròpies a través de les preguntes proposades pel monitor/a.
Més informació

La Gimcana de Can Ribas

Bigues i Riells
LA GIMCANA DE CAN RIBAS Recorregut pels terrenys de la casa on es realitzaran diferents proves per conèixer l'entorn.
Més informació

SC-470 CARNET DE BOLETAIRE

Vallgorguina
Consisteix en un joc de pistes pels voltants de Can Clarens. L’activitat simula que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha atorgat a la casa l’experiència pilot per treure el carnet de boletaire. Per l’obtenció del carnet s’hauran de realitzar unes proves teòriques i pràctiques. Durada 2 hores i mitjaNivells: CM I CS de primària
Més informació

Jocs tradicionals

Llinars del Vallès
JOCS TRADICIONALS           Recuperem els jocs de sempre: jocs d'amagar, jocs de rotllana, jocs dansats, jocs de corda, jocs gegants... Nivells: EI - CI - CM - CS - ESO HORARI DE LES SORTIDES D'UN DIA PER ESCOLES I ESPLAISActivitats amb monitoratge10,30h       Arribada al matí ( aprox )                  Esmorzar 11,00h       Presentació de l'equip de monitors i fer grups                  Deixar motxilles i anar al wc                  Inici de l'activitat escollida13h-14h:    Dinar14h-15h:    Activitat de comiat15h            Temps lliure
Més informació

Escola de mar a Cambrils

Cambrils
ELS TRESORS DE LA PLATJADescoberta de la platja i els seus elements. La sorra. Les restes de plantes i animals marins EL PORT I EL VAIXELLEls elements del port. Els pescadors, les seves barques, els arts de pesca i el seu vocabulari. Recorregut en vaixell. ESCOLA DE PIRATESRealització d’una gimcana utilitzant els diferents elements de la platja d’una forma lúdica. Una història de pirates servirà per introduir les diferents proves i motivar als nens/es. OBSERVACIONS: Cal triar dues activitats per a cada sortida (matí i tarda). Hi ha la possibilitat de fer només activitat pel matí (sortides de mig dia). Si es creu convenient, l’activitat “El port i el vaixell” es pot fer sense el viatge en vaixell. Hi ha la possibilitat (en funció de l’època de l’any i dels objectius de l’escola) de fer per la tarda una activitat sobre LA LLOTJA (observació de l’arribada de les barques d’arrossegament i de les diferents tasques que fan els pescadors i explicació del funcionament de la subhasta). Com arribar-hiEns trobarem al port de Cambrils (passeig de les palmeres), al davant del Parc del Pescador i de l’oficina d’Informació i Turisme.El dinar es pot fer al Parc del Pescador (molta ombra, fonts, W. C., espais de joc, bar...). Nivells: EINF - CI
Més informació

Oliana Pons L’Arqueòleg d’Olèrdola - Història

Canyelles
HISTÒRIA: Oliana Pons L'Arqueòleg d'Olèrdola Objectius de l'activitat: Aprendre els trets més característics de les civilitzacions que han habitat aquesta zona. Fomentar l'activitat física. Afavorir l'agilitat mental. Que farem? Anirem fins al castell de Sant Miquel d'Olèrdola (a uns 10 minuts de la casa) i allà farem una gimcana per tal de que els nens/es descobreixin les respostes de l'enquesta que els hi farem per grups. Així s'endinsaran en el món dels cessetans, els medievals i els romans. PROGRAMACIÓ 9h Sortida escola 10h Arribada a la casa i esmorzar 11h Activitat, 13h Dinar 14h Continuació de l'activitat 15.30h Comiat Nivells Cicle mitjà i superior de primària
Més informació

Festa de fi de curs

Santa Fe del Penedès
FESTA DE FI DE CURS Fes el teu combinat d'activitats d'un dia a L'illot Gran. Pots escollir dues activitats. Jocs, gimcanes, aigua i rialles us esperen a L'illot per celebrar el final de curs!! Una diada plena d'activitats per acabar el curs amb bon peu. Cicles: EINF i EPRI ATENCIÓ! Els professors i professores tindreu un bon esmorzar preparat!!
Més informació

BÀSCARA - Joc d’Orientació

Bàscara
Descoberta de la vila de Bàscara, un poble que ha crescut a la vora del riu. Joc d'orientació des del Molí fins a Bàscara i allà joc de descoberta del nucli medieval. Cicles: Mitjà i superior de primària.
Més informació