629 719 250

21 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

Hort, Granja i Natura (Primària)

Cànoves i Samalús
Nivells: EPRI Activitats en català o anglès amb professors nadius. Educació primària - CICLE INICIAL Objectius Observar la masia per tal de conèixer les seves característiques principals i les feines que s'hi fan Conèixer i realitzar l'activitat de la sega del blat Aprofundir en l'hort aplicant els coneixements adquirits durant el treball a l'escola Conèixer les diferents parts de les plantes: arrels, tija, fulla i flor Identificar les eines i la seva utilització en la preparació i manteniment de l'hort Observar i conèixer la fauna de l'hort Conèixer les principals fonts d'aliment de les plantes Conscienciar sobre la bona alimentacó i la defensa del medi ambient. (consum racional de l'aigua, estalvi energètic, selecció i reciclat de residus...) Identificar els animals que hi ha al mas: cavalls, porc, conills, gallines, ase, ovelles, cabres i coloms. Conèixer què mengen, com viuen i identificar-los per tipologia i alimentació. Proposta d'activitats La sega del blat. On els alumnes veuran com es segava antigament, faran garbes per carregar el carro, separaran el gra de la palla i alimentaran els animals. Els alumnes observaran els diversos horts i veuran quines hortalisses hi ha per tal d'identificar-les, agafar-les, olorar-les, tastar-les. Coneixeran les tasques de l'hort i les eines i identificaran la fauna de l'hort. Identificar les parts principals d'una planta: arrels, tija, fulles i fruit, i què ens mengem de cadascuna. Sembrar i plantar a l'hort de treball utilitzant les eines. Obrir, tocar i tastar una hortalissa escollida i buscar les seves llavors i guardar-les per plantar-les tot seguit. Veure i conèixer els diferents animals que tenim al mas. Realitzar teràpia de grup amb cavalls lliures. Alimentar els animals, tocar-los i classificar-los per tipologia i alimentació. Activitat de consolidació: joc de l'hort. Activitat final ( per a fer a Hortus o a l'aula ) Activitat de seguiment. mini hort a l'aula.
Més informació

Activitat adaptada al projecte o nom de la classe

Cànoves i Samalús
ACTIVITAT ADAPTADA AL PROJECTE O NOM DE LA CLASSEAdaptem la visita i les activitats que l’acompanyen girant entorn del projecte que estigueu treballant o del nom de la classe dels alumnes (Ex. Les plantes / classe dels cavalls). Nivell. EINF - EPRI Activitats en català o anglès amb professors nadius.
Més informació

La sega

Cànoves i Samalús
Nivells: EINF - EPRI Activitats en català o anglès amb professors nadius. LA SEGAUna de les feines més importants de l’any per un pagès és la collita del gra.Al camp aprendrem com segàven els nostres besavis i farem garbes per carregar-les al carro de l’ase.A l’era de la masia farem el batre (separar el gra de la palla) i amb tot el que recollim alimentaremtots els animals de la granja. Època recomendada: de la segona quinzena de maig a mitjans de juliol.
Més informació

Hort, Granja i Natura (Infantil)

Cànoves i Samalús
Nivells: EINF Activitats en català o anglès amb professors nadius.   Objectius Observar la masia per tal de conèixer les seves característiques principals i les feines que s’hi fan Observar el procès de creixement d’una planta a travès de l’observació directa Conèixer i experimentar amb les diferents plantes aromàtiques a travès dels sentits (olfacte, tacte, visió..) Conèixer què és un hort, com i amb quines eines es prepara mitjançant l’observació i experimentació directa. I prendre consciència de l’alimentació saludable Identificar els animals que hi ha al mas; cavalls, porc, conills, gallines, ase, ovelles, cabres i coloms. Conèixer què mengen i veure com són a travès de l’observació directa Proposta d’activitats La sega del blat. On els alumnes veuran com es segava antigament, faran garbes per carregar el carros separaran el gra de la palla i alimentaran els animals.               Els alumnes observaran els diversos horts i veuran quines hortalisses hi ha per tal d’identificar-les, agafar-les, Olorar-les, tastar-les així com observar i identificar la fauna de l’hort. Identificar les parts principals d’una planta: arrels, tija, fulles i fruit.   Sembrar i plantar a l’hort utilitzant les eines. Obrir, tocar i tastar una hortalissa escollida i buscar les seves llavors i guardar-les per plantar-les tot seguit. Veure els diferents animals que tenim al mas. Realitzar teràpia de grup amb cavalls lliures. Alimentar els animals i tocar-los. Activitat de consolidació: joc de l’hort. Activitat final ( per a fer a Hortus o a l’aula ) Activitat de seguiment: mini hort a l’aula.
Més informació

Visita a la cambra arrossera i experiència agrícola

Sant Carles de la Ràpita
Trobada amb el guia de l’organització. Visita CÀMARA ARROSSERA. Dinar pic-nic, portat per cada alumne. EXPERIÈNCIA AGRÍCOLA. Fi de la visita i acomiadament del grup.
Més informació

El bosc dels sentits

Llinars del Vallès
EL BOSC DELS SENTITS Temàtica : "El Bosc dels Sentits" Horaris: De 10h a 14h. Edat adequada: Cicle infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. ((Recomanable pels mesos de tardor (setembre, octubre i novembre)). Nº màxim del grup: Màxim 100 nens/es. Presentació de l'activitat: Aquesta proposta va encarada als més menuts de l'escola, i pretén ser una sortida on coneguin un entorn diferent (no estan molt acostumats a sortir encara) i puguin conèixer també una mica més el seu cos a través de la utilització dels 5 sentits en aquest nou entorn desconegut. És una experiència de sensacions noves i la descoberta d'un nou món per part de molts dels assistents, cosa que ens serveix molt per introduir jocs i personatges en l'activitat els quals la dinamitzaran. Utilitzant la riquesa que ens ofereix l'entorn natural, ens endinsarem en els seus boscos per tal de descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i demés elements o del propi gust que alguns dels fruits que trobem ens poden fer sentir. Descobrirem i coneixerem plantes, animals, arbres... tot això guiat pel personatge de l'activitat i els follets de Mogent, personatges centrals de l'eix d'animació. Una activitat ideal per grups escolars que estiguin treballant els 5 sentits a classe o que pretenguin fer-ho. Descripció de les activitats: Aquesta activitat inclou una gimcana de jocs per estimular els sentits dels assistents. Si l'activitat es realitza durant una estació o una altre, es poden veure modificades algunes proves. -Jocs per estimular el sentits. -Gimcana de proves al Bosc. -Visita i activitats a l'hort. -Taller amb elements del bosc. -Taller de les bossetes d'olor.
Més informació

L'horta Les Tanques

08840
Aquesta activitat consta de diversos apartats, un que serà la visita als animals de la granja , l’altre el contacte amb el poni nico i la poni nena que els aproparà més al món dels cavalls i la darrera l’activitat de l’Hort o el món dels cavalls, depenent del que es prefereixi treballar. A través d’un recorregut pels corrals, coneixerem els animals més representatius d’una granja, la seva fesonomia, la familia, la seva alimentació. Els nens podran veure, tocar els animals de les Tanques, escoltar quins sons fan i donar de menjar a tots els animals de les Tanques. També es treballarà com es reprodueixen i quins aliments podem obtenir de cada animal. En l’activitat dels ponis els nens coneixeran el Nico o la Nena i treballaran les característiques bàsiques del poni, què mengen, els seus sentits, con viuen en manada o en captivitat,...etc.Un cop haurem acabat la petita explicació teòrica hauran de respallar-lo, netejar-li els cascs i posar-li la sella i les regnes ja que posteriorment aniran a fer una volteta amb ell. Un cop haurem acabat les dues activitats i quan la gana apreti els nens dinaran i després de dinar farem l’activitat de l’horta o el món dels cavalls. Aquesta consistirà en l’explicació de quin és l’origen de les horatalisses, se’ls hi ensenyarà com és una llavor i què ha de passar perque aquesta passi del camp al plat.Després farem un recorregut dels sentits pels camps seguint unes fletxes que els ajudaran a descobrir les diferents hortalisses que hi ha per la zona agrícola de Viladecans. Si es tria el món dels cavalls, farem un recorregut per la hipica i els coneixarem a ells, tot treballen, les característiques, la familia, la manada, etc FASE DE DESENVOLUPAMENTA les 10 h: Recepció dels alumnes a Les Tanques iesmorzar.De 10:30-11:30h: Visita als corrals de la granjaDe 11:30 a 12:30h: Muntem el poni nico o a “la nena”.De 13:30-14:30h:Dinar a Les Tanques.De 14:30-15:30h: L’Horta o món dels cavalls
Més informació

Vida pagès: horta i granja a l’Estol

Sant Martí Sarroca
Vida pagès: horta i granja a l’EstolSe’ls hi dóna un test a cada nen/a que hauran de decorar amb pintura i/o gomets (en funció de l’edat). Un cop decorat el test, els nens i nenes faran de pagesos i pageses ja que coneixeran l’hort i les diferents feines que s’hi fan i les faran, igualment també coneixeran els animals, les seves cries i la seva alimentació, els tocaran, els donaran menjar... Plantaran un enciam al test decorat i el prendran cap a l’escola o cap a casa per fer-lo créixer. Objectius: Fomentar la creativitat Conèixer i experimentar la vida tradicional al camp, la vida pagès Passar una estona agradable en un entorn natural amb companys, professors i monitors Conèixer els diferents animals de granja, les seves cries i la seva alimentació. Conèixer i experimentar les diferents feines a l’hort
Més informació

Anem de Verema al Mogent

Llinars del Vallès
LA VEREMA Utilitzarem com a fil conductor de les activitats la Verema, a través d'una excursió fins les vinyes, introduirem els infants en aquest treball tant antic. Ells es convertiran en els autèntics "senyors i senyores que fan la Verema. Anirem a recollir el raïm per desprès trepitjar-lo i així elaborar el nostre propi vi. En algunes de les activitats busquem millorar la seva interrelació entre companys i trencar grups preestablerts per tal de cohesionar tot el grup; en d'altres intentarem millorar la seva coordinació o fer volar la seva imaginació tot lligat amb un esperit de superació i de millora. Objectius Aprendre d'un món nou Descobrir tècniques noves Divertir-se Desenvolupar la personalitat del nen amb el descobriment del món que l'envolta a través de: aconseguir dur a la pràctica allò que imagina, Millorar la comunicació i relació amb els companys. Millorar la seva coordinació d'extremitats   Edat adequada: Primària Època de l'any adequada: Setembre i octubre Presentació de l'activitat: En aquesta activitat l'eix central és la Verema. La nostra voluntat és la de fer viure als assistents què és i com es fa una bona Verema. Ho farem com es feia antigament, amb la qual cosa trepitjarem raïm i tot. Una activitat encarada a que els assistents aprenguin tot sobre la Verema a pagès i gaudeixin d'una sortida ben diferent i divertida, alhora que instructiva. És per aquest motiu que la sortida es desplaça majoritàriament a les Vinyes, situades a 15 minuts de la casa de colònies Mogent, i a la qual arribarem amb una petita excursió per camins dins el Parc Natural del Montnegre – Corredor. Allà ens hi espera el pagès, que interactuarà amb l'ajut del monitoratge amb els nens i nenes. A les vinyes és on farem la Verema, objectiu principal de la sortida, que conclourà amb el retorn a la casa (on hi farem els tallers). Una sortida idònia per aquells grups que estiguin tractant a classe temàtiques com les plantes, el món rural, la vida a pagès; o simplement vulguin veure com es feia antigament aquesta activitat. Descripció de les activitats: Excursió d'anada i tornada a les Vinyes de Mogent. Visita a les vinyes: guiada pel pagès. Fem la Verema. Recol·lecció del most i embotellament: per emportar-nos la nostra ampolleta de most cap a casa. Taller de l'hort: Treballar l'hort amb eines tradicionals per condicionar-lo. Plantada de futurs ceps per futures veremes. Taller de la Verema: per conèixer què és, com es fa, què són els ceps, etc. També inclou la elaboració d'un petit herbari del Cep (planta del raïm)
Més informació

L'hort

Bigues i Riells
L'HORT La vida a pagès. Visita als arbres fruiters i a l'hort, on cada nen i nena recollirà, plantarà i treballarà la terra segons l'època de l'any. Descobrirem els productes de l'hort, les tasques que se'n deriven i les eines que s'utilitzen. Mostrarem l'evolució dels conreus a cada estació. Cada nen i nena s'emportarà un planter amb una hortalisa. Explicacions adaptades per edats.
Més informació

QUE FA EL PAGÈS A L’HORT

Vallgorguina
Conèixer la procedència dels aliments naturals d’origen vegetal a través del contacte directe i vivencial amb un hort i les feines comunes que s’hi realitzen. Durada: 2 hores i mitjaNivell: CI de primària
Més informació

Món Sant Benet: De l’hort al plat

Sant Fruitós de Bages
MÓN SANT BENETDe l’hort al plat. Taller de cuina a l’Hort d’Aprendre A l’hort coneixerem què és l’agricultura ecològica i quins són els productes de temporada i de proximitat. Amb aquests coneixements podrem collir alguns d’aquests productes i entre tots aprendrem algunes maneres curioses de cuinar-los per poder acabar fent-ne un tast. És per llepar-se’n els dits! Nivells: Cicle mitjà i superior d’educació primària.
Més informació

L'hort

La Roca del Vallès
L'HORT Visitarem l'hort. Descobrirem quines eines s'utilitzen, veurem diferents tècniques de conreu i de rec, aprendrem a reconèixer les hortalisses i cada nen en plantarà una. AQUESTA ACTIVITAT ES POT FER TOT L´ANY!!
Més informació

Treballem l'hort

Pontons
TALLER D'HORTA I ARBRES FRUITERS DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: L'objectiu del taller d'horta és que els nens i nenes s'introdueixin a la vida del pagès de manera pràctica i directe tot fent les feines de plantar, llaurar, regar, collir, trasplantar, etc... Coneixeran també les diferents fases i parts de la planta, quins aliments ens donen, els diferents adobs que hi ha i quin tipus de sòl és el mes adequat. Els productes que es plantaran i recolliran aniran en funció de cada època. PLANIFICACIÓ: Arribada: 10:00 Esmorzar i normativa bàsica. (A càrrec dels monitors) Activitats. Dinar. ( A càrrec dels mestres) Estona lliure. (A càrrec dels monitors) Sortida IMPORTANT: La majoria d'aquestes activitats tenen un durada variable, així que el temps de cada activitat dependrà de l'hora d'arribada.
Més informació

Iniciació a l'hort

Llinars del Vallès
INICIACIÓ A L'HORT Treballem l'hort, coneguem els estris i les diferents hortalisses segons temporada. Els adobs. Plantem una verdura, la reguem. I també aprendrem de quins arbres surt cada fruita. ( inclou quadernet de camp) Les ràtios dels grups són entre 20/25 alumnes. HORARI DE LES SORTIDES D'UN DIA PER ESCOLES I ESPLAIS ( AMB ACTIVITATS I MONITORATGE ): 10,30h Arribada al matí ( aprox ) Esmorzar 11,00h Presentació de l'equip de monitors i fer grups Deixar motxilles i anar al wc Inici de l'activitat escollida 13h-14h: Dinar 14h-15h: Activitat de comiat 15h Temps lliure NIVELLS: LLAR - EI - CI - CM - CS  
Més informació

L'hortet de L'Illot

Santa Fe del Penedès
És un activitat pensada perquè els infants puguin viure de manera directe el funcionament i les tasques que necessita un hort per ser productiu. L’activitat de l’hortet de l’Illot es dinamitza d’una manera pràctica, funcional i dinàmica. L’espai esta dividit en dos parts, per una banda, la part de l’hort i per l’altra els animalons. La part de l’hort, amb uns carrils molt amples, on els infants poden desenvolupar l’activitat amb agilitat i qualitat, amb punts d’aigua, i una reixat que delimita la zona. Podran realitzar totes les tasques pròpies de l’hort, despedregar, treure males herbes, plantar, regar i recollir verdures de temporada. Per complementar l’hort i agilitzar l’activitat, l’espai també compte amb un altre part, un petit galliner, on el nens/es podran veure i viure un altre feina tradicional com la cuida, alimentació i producció animal.   Alhora els infants que realitzin l’activitat de l’Hortet també es podran endur un record per la classe, un hort portàtil on cuidar i fer créixer alguns planters.Tot això fa que l’hortet de l’illot, transmeti uns hàbits i continguts interessants per a tota la canalla!
Més informació

L'hort a Can Rigol

Begues
L'HORT Què necessita una enciam per fer-se gran? Que puc trepitjar la terra de l'hort? Quina eina necessito per poder plantar? Això és una verdura? Si aquestes preguntes vols solucionar a l'horta has d'anar. NIVELL: Aquesta activitat va dirigida al grup-edat de 3-5 anys!! OBJECTIUS: - Tocar i olorar la terra de l'hort i les seves plantes. - Veure la dificultat de la tasca del granger. -Conèixer alguns productes que prenem habitualment i que provenen de l'hort. CONTINGUTS: - Què és un hort? - Eines de l'hort. Utilització. - L'hort ha d'estar net de males herbes. -Llavors de mides, colors i formes diferents. Sembrar i plantar. METODOLOGIA: Depenent del número començarà per una tasca: -Introduirem l'activitat. Què és un hort? -Coneixerem les eines. -Netejarem l'hort de males herbes. -Treballarem la terra i plantarem. -Tots els grups realitzaran una activitat per endur-se a casa que consistirà en la preparació d'una torreta amb llavors.
Més informació

Món Sant Benet: Planta’t a l’hort

Sant Fruitós de Bages
MÓN SANT BENETPlanta’t a l’hort. Taller a l’Hort d’Aprendre El nostre pagès necessita ajuda per endreçar l’hort. Veniu a fer de pagesos per un dia i a través de la manipulació, la descoberta i algunes endevinalles coneixerem què s’hi amaga i com funciona, amb les seves fruites i verdures de temporada. Finalment, en plantarem algunes varietats. Tothom a arremangar-se! Nivell: Educació infantil i cicle inicial d’educació primària
Més informació

L'Hort ecològic

Sant Esteve Sesrovires
Desde 1986 Can Julià ofereix una activitat adreçada a les escoles com a sortida d´un dia i que any darrera any va sent més atractiva, didàctica i complerta. Hem anat transformant petits espais en amplis tallers adequats per a aquesta proposta i amb la que confiem especialment. El taller: Descobrireu el nostre hort; tant ecològic con tradicional, en el qual aprendreu com és, què s'hi planta i observarem com la terra ens dóna els seus fruits d'una manera natural. El més important es cuidar-la, respectar-la i estimar-la. - Treballarem l'hort com un autèntic pagès coneixent les diferents verdures. - Descobrirem les plantes medicinals i les seves propietats - Coneixerem les flors silvestres pel seu nom i gaudirem dels seus colors. - Farem un test on hi plantarem una llavor que veurem crèixer al pas dels dies. Horaris orientatius: De 10.00 a 10.15 Arribada De 10.45 a 11.00 Inici del taller De 13.30 a 14.00 Fi del taller Es possible quedar-se a dinar al bosc de la casa o al parc de Can Cases que es troba a 15 minuts amb autocar. Els horaris són orientatius. CAL PORTAR: Una ampolla d´aigua de plàstic de 1,5 Litres per participant. A poder ser portar l´ampolla de la marca "Aigua de Veri o Viladrau¨" L´ampolla es necessita buida per poder plantar una llavor.
Més informació

Les plantes remeieres

Saifores - El Vendrell
Les Plantes Remeieres Descoberta de les plantes que curen mals i que aporten bens Des de l'antiguitat les plantes s'han utilitzat per a curar mals i per a beneficiar i millorar la salut de  les persones. Descobrim aquestes propietats d'algunes de les plantes del clima mediterrani   CONTINGUTS Fets i Conceptes: • Coneixença de les plantes remeieres • Descoberta de l’entorn • Reconeixement de plantes • Remeis i característiques específiques Procediments: • Descoberta lúdica  • Observació i experimentació. • Identificació visual i olfactiva Actituds: • Participació activa en les activitats. • Curiositat, respecte i motivació per la natura PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres 11,00.-h Presentació de l’activitat a través d’uns personatges d’animació. Recorregut pel bosc dinamitzat  i recollida de mostres. Treball amb fitxes naturalístiques. 13,30.-h Dinar amb mestres 14,30.-h Taller de quadret de natura 16,00.-h Comiat i tornada a l’escola   * S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola. 
Més informació

L'hort-Llibre gegant

Llinars del Vallès
HORT LLIBRE GEGANT Farem una visita a l'hort i ens centrarem amb una espècie. Ens trobarem amb un llibre gegant que conté explicacions però està inacabat, entre tots l'acabarem i us el podreu emportar a l'escola. ( 1 llibre x classe o grup ) Les ràtios dels grups són entre 20/25 alumnes. HORARI DE LES SORTIDES D'UN DIA PER ESCOLES I ESPLAIS ( AMB ACTIVITATS I MONITORATGE ): 10,30h Arribada al matí ( aprox ) Esmorzar 11,00h Presentació de l'equip de monitors i fer grups Deixar motxilles i anar al wc Inici de l'activitat escollida 13h-14h: Dinar 14h-15h: Activitat de comiat 15h Temps lliure NIVELLS: EI - CI - CM  
Més informació