629 719 250

139 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

Sant Jordi

Llinars del Vallès
SANT JORDI Època de l'any adequada: Per les dates properes a la diada i/o pels mesos de primavera (març, abril i maig). Presentació de l'activitat: Al mateix nivell de no deixar perdre tradicions com la de la festa de la castanyada o del Carnestoltes us presentem ara aquesta activitat, en la qual volem reviure durant un dia la història de la llegenda de Sant Jordi. La nostra voluntat és la transmetre als nens i nenes el sentiment d'aquesta celebració i alhora explicar la mitologia que l'envolta. Tot això, sense deixar de jugar i divertir-se, amb activitats i tallers. El personatge del cavaller de Sant Jordi serà el dinamitzador de l'eix temàtic de l'activitat i explicarà la història, introduirà el grup en el context i dinamitzarà gran part de la jornada. L'entorn del Castell i els boscos ens creen un clima ideal per dur a terme aquesta activitat: poder explicar la llegenda i realitzar les activitats. Us plantegem una jornada que inclou una gimcana de proves dinàmiques i tallers. Repartiment de les proves per cicles: Cicle Infantil: Llegenda, visita al Castell Vell, taller del punt de llibre, taller de la Rosa, Circuit d'habilitats, punteria, cursa de sacs i relleus. Cicle Inicial: Llegenda, visita al Castell Vell, taller del punt de llibre, punteria, relleus, tir amb arc, cursa de sacs, lluita de cavallers i xoc de cavalls *Nota important: NO HI HA CAP PROBLEMA EN FER CANVIS en el repartiment però cal consensuar-los entre les parts. En cas de que es volgués canviar, modificar, afegir proves a qualsevol dels cicles es pot consultar amb el coordinador de l'activitat per veure si el volum del grup, les edats i d'altres factors ho permeten.
Més informació

Gimcana El Cabirol

Vallgorguina
Cicles: EINF - CI - CM Amb la suma de proves plenes d'energia, com ara el circuit de psicomotricitat o els inflables, i tallers on és indispensable la creativitat com el de caracterització; els nens i nenes seran els protagonistes d'aquesta sortida que serà de tot menys avorrida.
Més informació

Titelles i ombres xineses

Llinars del Vallès
TITELLES I OMBRES XINESES Edat adequada: Educació infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Presentació de l'activitat: Aquesta activitat, encarada als més petits, té la intencionalitat d'introduir-los en el món fantàstic d'aquests éssers especials. Viuran la màgia que desprenen amb les seves històries i participaran d'elles de forma activa. Veurem diferents tipologies de titelles, farem els nostres propis personatges i participarem en una gimcana on seran els protagonistes. Descripció de les activitats: Explicació de l'activitat dinàmica amb titelles al titellaire (benvinguda). Espectacle de titelles al Castell Vell. Taller de titelles de pal. Taller de titelles de mà. Gimcana dels titelles: Desprès de l'aparició del personatge els hi explicarà que a succeït un accident i han desaparegut els titelles i amb la ajuda dels petits, aconseguirem que tornin al titellaire i estar tots feliços.
Més informació

Reciclatge

Llinars del Vallès
RECICLATGE Edat adequada: Cicle inicial, mitjà i superior. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Presentació de l'activitat: Es tracta d'una activitat d'aquelles que tampoc poc faltar. Si alguna cosa tenim clara avui en dia és que el nostre planeta està patint les conseqüències de l'acció indiscriminada de la humanitat. El tema del reciclatge ha anat prenent força en les nostres vides, a base d'agafar consciència i de que s'ha invertit en aquest àmbit tan imprescindible per poder reutilitzar, tractar i treure profit de les nostres pròpies deixalles. Aquesta activitat intenta socialitzar aquesta pràctica als nens i nenes ja des de ben petits, ja que segurament a casa seu ja ho aprenen, aquí reafirmarem coneixements, pràctiques correctes i funcionaments; com no podia ser d'una altra manera amb jocs i divertint-nos. El Parc Natural és un espai verd que s'ha de protegir i alhora em de saber que pràctiques com la del reciclatge ajuden de forma indirecte a la preservació d'espais com el que aquí gaudim. La nostra proposta en aquest cas és la de unir coneixements, pràctica i diversió entorn el món del reciclatge. Tallers, jocs i un gran concurs a mode de trivial gegant seran les eines bàsiques que emprarem. Descripció de les activitats: -Joc del reciclatge: que ens servirà per crear grups i començar a prendre contacte amb el tema a tractar. -Tallers: cada grup treballarà amb el grup de reciclatge que li hagi tocat i elaborar un objecte a partir de material reciclat. Vidre: Pot de vidre amb espelma. Orgànic: Kiwi amb xocolata i tap de suro. Paper: Marc de fotos Envasos: Moneder amb Tetrabrik Rebuig: CD rellotge. -Concurs: Un concurs on els grups "contenidors", han de lluitar per aconseguir la màxima puntuació. -Joc de rol amb personatges. -Joc de reciclar. -Debat final: per què em reciclar?  
Més informació

LA PEDRERA: Visita guiada + els animals Gaudinians i on trobar-los

Barcelona
LA PEDRERA: Visita guiada + ELS ANIMALS GAUDINIANS I ON TROBAR-LOS VISITA DINAMITZADA SOBRE LA INSPIRACIÓ DE GAUDÍ VISITA GUIADA A L’EDIFICI Visita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món.· També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany. ELS ANIMALS GAUDINIANS I ON TROBAR-LOS VISITA DINAMITZADA SOBRE LA INSPIRACIÓ DE GAUDÍ La Pedrera és una casa o un bosc encantat ple de plantes, arbres i animals que s’amaguen en diferents racons de l’edifici? Només podrem descobrir-ho si explorem els espais més emblemàtics de la casa. Per no perdre’ns, haurem de seguir el Llibre de la Natura d’Antoni Gaudí, a través del qual podrem esbrinar quins són els animals gaudinians i on trobar-los. · Educació infantil i cicles inicial i mitjà d’educació primària. · També s’ofereix en castellà i anglès.
Més informació

El bosc dels sentits

Llinars del Vallès
EL BOSC DELS SENTITS Edat adequada: Cicle infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. (Recomanable pels mesos de tardor: setembre, octubre i novembre). Presentació de l'activitat: Aquesta proposta va encarada als més menuts de l'escola, i pretén ser una sortida on coneguin un entorn diferent (no estan molt acostumats a sortir encara) i puguin conèixer també una mica més el seu cos a través de la utilització dels 5 sentits en aquest nou entorn desconegut. És una experiència de sensacions noves i la descoberta d'un nou món per part de molts dels assistents, cosa que ens serveix molt per introduir jocs i personatges en l'activitat els quals la dinamitzaran. Utilitzant la riquesa que ens ofereix el Parc Natural, ens endinsarem en els seus boscos per tal de descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i demés elements o del propi gust que alguns dels fruits que trobem ens poden fer sentir. Descobrirem i coneixerem plantes, animals, arbres... tot això guiat pel personatge de l'activitat i els follets del Castell Vell, personatges centrals de l'eix d'animació. Descripció de les activitats: Aquesta activitat inclou una gimcana de jocs per estimular els sentits dels assistents. Si l'activitat es realitza durant una estació o una altre, es poden veure modificades algunes proves. Jocs per estimular el sentits. Gimcana de proves al Bosc. Visita i activitats a l'hort. Taller amb elements del bosc. Taller de les bossetes d'olor. Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats.  
Més informació

Els oficis

Llinars del Vallès
Aquesta activitat està pensada per retre un homenatge al món de l'artesania i les seves principals expressions. És una sortida en la qual els nens i nenes aprendran les tècniques artesanes més comunes mentre juguen amb els diversos jocs i tallers que els hi tenim preparats. Aquesta activitat pretén ser interactiva, educativa i divertida. La nostra voluntat és que tots els assistents puguin conèixer alguns dels oficis més clàssics amb la intenció de que puguin veure aquestes professions, fer algunes de les seves accions més representatives i característiques. Depenent de l’edat del grup es pot variar l’activitat per tal de fer-la més apte. Si esteu treballant els oficis a l’escola, aquesta sortida pot ser adequada per saber més d’alguns d’ells i aprendre’n quatre nocions teòriques i pràctiques. L’activitat es desenvoluparà amb monitoratge que sabrà de l’ofici que li toqui presentar al grup. Amb aquesta premissa ens assegurem que l’activitat serà amb coneixement real per part dels monitors i monitores sobre la tasca que presentaran. Per últim, intentarem que aquesta sortida pugui desenvolupar-se d’una manera distesa i dinàmica amb la qual cosa utilitzarem un eix conductor basat en un joc de rol, en el qual cada grup participant podrà anar fent cada ofici segons el joc ho porti i d’una manera més divertida. En definitiva coneixeran els oficis mentre juguen. DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS L’activitat ve guiada per les normes bàsiques que presentarem en el joc de rol i els oficis que us presentem. Es pot variar algun dels oficis i de les propostes d’activitats però sempre consensuant cada canvi amb els responsables de la sortida (a través del correu electrònic o del mòbil). Els Oficis que us presentem són: (es pot parlar de fer-ne de diferents). Pagès Mecànic Fuster Terrissaire Malabarista Cuiner Cadascun d’ells té un paper en el joc de rol i farà un taller on explicarà el seu ofici. Els assistents hauran de fer el taller amb cadascun d’ells i continuar amb el següent ofici. Així cada grup de nens/es passarà per cadascun dels oficis, tot seguint el fil conductor del joc. DESCRIPCIÓ DE L’ESTADA Les sortides d’un dia a la Casa de Colònies El Castell Vell són activitats pensades per realitzar-se durant tot un matí. Aquestes acostumen a tenir una durada d’unes 3 o 4 hores (depenent de l’hora de l’arribada del grup a les nostres instal·lacions), després d’esmorzar i abans de dinar. Durant tota l’estada tindreu a la vostra disposició un responsable de l’activitat (coordinador/a) que us acompanyarà i assistirà. També trobareu un equip de monitoratge preparat per a la realització de les diverses parts de l’activitat i que es farà totalment responsable del grup d’infants fins a l’hora de dinar
Més informació

Cultures del món

Vallgorguina
Cicles. Infantil i primària. Època. Durant tot l'any. Aquesta activitat intenta ser UNA porta d'entrada a conèixer algunes de les cultures del món en el que vivim. És impossible arribar a conèixer una mica de cadascuna de les cultures existents al planeta, doncs en són moltes, i és per això que en aquesta activitat ens centrarem en algunes d'elles i treballarem i coneixerem ínfimes parts del que poden arribar a contenir cadascuna d'elles. Ho treballarem a través de jocs (farem jocs tradicionals de diverses cultures del món), de danses i balls (ballarem a ritmes ben diferents les tradicionals danses de cada lloc escollit) i a través del menjar. A través d'aquest petit viatge per algunes de les cultures del planeta, aprendrem també a respectar valors bàsics com el respecte a totes elles i el bé que ens fa com a humanitat tenir tanta diversitat i riquesa cultural. Descripció de les activitats Tallers de danses i balls. Tallers de cuina. Activitats amb jocs tradicionals. Breu debat sobre les cultures del món treballades. La nostra intenció, doncs, és la que a partir d'una dinàmica com aquesta els alumnes es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per plantejar-se i conèixer noves coses. IMPORTANT: Cal decidir quines cultures i de quines regions volem conèixer, i això es pot decidir des de l'escola com des del nostre equip pedagògic.
Més informació

Activitat adaptada al projecte o nom de la classe

Cànoves i Samalús
ACTIVITAT ADAPTADA AL PROJECTE O NOM DE LA CLASSEAdaptem la visita i les activitats que l’acompanyen girant entorn del projecte que estigueu treballant o del nom de la classe dels alumnes (Ex. Les plantes / classe dels cavalls). Nivell. EINF - EPRI Activitats en català o anglès amb professors nadius.
Més informació

LA PEDRERA: Visita guiada + Operació Gaudí

Barcelona
LA PEDRERA: visita guiada + OPERACIÓ GAUDÍ ACTIVITAT TECNOLÒGICA, INTERACTIVA I D’INVESTIGACIÓ SOBRE ANTONI GAUDÍVISITA GUIADA A L’EDIFICI Visita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món.· També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany.  OPERACIÓ GAUDÍ ACTIVITAT TECNOLÒGICA, INTERACTIVA I D’INVESTIGACIÓ SOBRE ANTONI GAUDÍ Passats més de 80 anys, un investigador privat, l’Ignasi Miralles, rep un encàrrec per dur a terme una investigació a l’obrador de Gaudí, que va ser incendiat durant la Guerra Civil. Ajudem-lo a seguir les pistes que va deixar l’arquitecte per trobar allò que encara ningú no ha descobert. · Cicles mitjà i superior d’educació primària i primer cicle d’ESO.
Més informació

LA PEDRERA: Visita guiada + L’habitació secreta de La Pedrera

Barcelona
LA PEDRERA: Visita guiada + L’habitació secreta de La Pedrera VISITA GUIADA A L’EDIFICIVisita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món. · També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany. L’HABITACIÓ SECRETA DE LA PEDRERA - TALLER SOBRE L’EDIFICI I EL SEU CONTEXT HISTÒRIC En un racó de La Pedrera hi ha una habitació secreta on es pot viatjar en el temps. Si hi entrem, podrem conèixer la història d’aquest edifici, així com els seus protagonistes, que ens desafiaran a superar un seguit de proves per poder trobar la sortida de l’habitació secreta. Us atreviu a entrar-hi? · Cicles mitjà i superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO.
Més informació

Prehistòria i Arqueologia

Llinars del Vallès
Voleu viure l'experiència de ser arqueòleg per un dia? Heu participat mai en una excavació arqueològica? Voleu aprendre els mètodes de treball de l'arqueologia tradicional, la història del Castell Vell i visitar el museu de Can Bordoi? Aquesta és la vostra oportunitat! La Casa de Colònies "El Castell Vell" sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV,funciona des dels anys 60 i està envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI – XV. En l'actualitat, el Castell està restaurat per a visitar les seves runes. Aquestes són les que van quedar desprès del terratrèmol del 1448. En les seves runes i especialment als fossats va aparèixer tot el material que tenia el castell en el moment de la seva destrucció pel terratrèmol, moltes d'aquestes peces es poden veure el museu de Can Bordoi, a uns 500m de la Casa de Colònies. En aquesta activitat us proposem que els assistents puguin descobrir noves troballes en l'entorn de les runes del Castell Vell tot fent una sèrie de passos com si fossin arqueòlegs per un dia. Senyalització del terreny, ús d'eines específiques, desenterrar restes i obtenir informació de com es duu a terme una excavació. Tot això amb la dinamització d'un personatge que els farà d'arqueòleg i els guiarà durant tota la jornada, alhora que els transmetrà els seus coneixements. Per dotar d'un punt més interessant l'activitat, també es fa una visita al Museu de Can Bordoi, on podrem observar les restes ja trobades amb anterioritat i comparar-les amb les nostres troballes. No cal dir que el fet de que tinguem la sort de tenir el Castell Vell a tocar de la casa és una sort i un element clau per poder realitzar aquesta activitat en un entorn adequat i ben real. Descripció de les activitats: Realització de la nostra pròpia zona d'excavació arqueològica dins el campament d'arqueòlegs. També inclou la realització de la cata i il·lustració de les troballes. Taller de creació un objecte de fang. Visita guiada a les runes del Castell Vell. Visita guiada al Museu de Can Bordoi. Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats. Excepte en el cas de que haguem d'adaptar l'activitat a Cicle infantil o ESO.
Més informació

Coneixença i cohesió de grup

Vallgorguina
Activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc. Cicles. Cicle mitjà, cicle superior i ESO. Època. Durant tot l'any (Recomanable als inicis de curs). Activitat Aquí us presentem una activitat pensada per aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d'escola, d'institut. És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc. Descripció de les activitats: És important que en aquesta activitat puguem tenir un coneixement previ del grup per part del nostre equip pedagògic per poder enfocar la sortida d'una manera que tot surti correctament. Nosaltres ens basem en un seguit de jocs, proves i dinàmiques on entren en joc diferents elements, entre ells aquests: Cuideu la "margarita"(cooperació). Que el globus no caigui (cooperació). La flor(coneixença d'un mateix i autoestima). Les cadires de la unió (cooperació i confiança). Qüestionari de compatibilitat (coneixença). El camí dels pneumàtics (cooperació). Mímica. (confiança en un mateix). Carrera de sacs i ski-5 (cooperació). El cec i el gos (confiança). Esports a cegues. (cooperació, treball en equip, esforç) Em deixo caure (confiança). Taller final: La reflexió. Punt de debat i d'intercanvi d'impressions de l'activitat. Es parla de tòpics (de com desmuntar-los), d'emocions, de vivències i experiències; que han sorgit durant el desenvolupament de l'activitat.
Més informació

Sant Jordi

Vallgorguina
Època de l'any adequada: Per les dates properes a la diada i/o pels mesos de primavera (març, abril i maig). Cicles. EINF - EPRI Al mateix nivell de no deixar perdre tradicions com la de la festa de la castanyada o del Carnestoltes us presentem ara aquesta activitat, en la qual volem reviure durant un dia la història de la llegenda de Sant Jordi. La nostra voluntat és la transmetre als nens i nenes el sentiment d'aquesta celebració i alhora explicar la mitologia que l'envolta. Tot això, sense deixar de jugar i divertir-se, amb activitats i tallers. El personatge del cavaller de Sant Jordi serà el dinamitzador de l'eix temàtic de l'activitat i explicarà la història, introduirà el grup en el context i dinamitzarà gran part de la jornada. Us plantegem una jornada que inclou una gimcana de proves dinàmiques i tallers. Repartiment de les proves per cicles: Cicle Infantil: Llegenda, taller del punt de llibre, taller de la Rosa, Circuit d'habilitats, punteria, cursa de sacs i relleus. Cicle Inicial: Llegenda, taller del punt de llibre, punteria, relleus, tir amb arc, cursa de sacs, lluita de cavallers i xoc de cavalls
Més informació

Reciclatge

Vallgorguina
Edat adequada: Cicle inicial, mitjà i superior. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Es tracta d'una activitat d'aquelles que tampoc poc faltar. Si alguna cosa tenim clara avui en dia és que el nostre planeta està patint les conseqüències de l'acció indiscriminada de la humanitat. El tema del reciclatge ha anat prenent força en les nostres vides, a base d'agafar consciència i de que s'ha invertit en aquest àmbit tan imprescindible per poder reutilitzar, tractar i treure profit de les nostres pròpies deixalles. Aquesta activitat intenta socialitzar aquesta pràctica als nens i nenes ja des de ben petits, ja que segurament a casa seu ja ho aprenen, aquí reafirmarem coneixements, pràctiques correctes i funcionaments; com no podia ser d'una altra manera amb jocs i divertint-nos. El Parc Natural és un espai verd que s'ha de protegir i alhora hem de saber quines pràctiques com la del reciclatge ajuden de manera indirecte a la preservació d'espais com el que aquí gaudim. La nostra proposta en aquest cas és la de unir coneixements, pràctica i diversió entorn el món del reciclatge. Tallers, jocs i un gran concurs a mode de trivial gegant seran les eines bàsiques que emprarem. Descripció de les activitats - Joc del reciclatge: que ens servirà per crear grups i començar a prendre contacte amb el tema a tractar. - Tallers: cada grup treballarà amb el grup de reciclatge que li hagi tocat i elaborar un objecte a partir de material reciclat. Vidre: Pot de vidre amb espelma. Orgànic: Kiwi amb xocolata i tap de suro. Paper: Marc de fotos Envasos: Moneder amb Tetrabrik Rebuig: CD rellotge. - Concurs: Un concurs on els grups "contenidors", han de lluitar per aconseguir la màxima puntuació. - Joc de rol amb personatges. - Joc de reciclar. - Debat final: per què em reciclar?
Més informació

Científics

Vallgorguina
CIENTÍFICS Sabeu com entra en erupció un volcà? Sabeu per què aigua i oli mai es mesclen? Us atreviu a crear un tornado dins una ampolla d’aigua? La ciència, sempre que sigui explicada pel nostre equip de científics esbojarrats, és un bona disciplina per experimentar i fer gaudir els nens/es a través de diferents tècniques com l’observació, l’experimentació, la demostració i la conclusió final del mètode.La millor manera de complementar les vostres didàctiques de Medi. ACTIVITATS• Presentació inicial• Columna de densitats• Art làctic• El volcà• Màgia científica• El Tornado• L’aigua que no cau• Altres experiments NIVELL: Primària
Més informació

LA PEDRERA: Visita guiada + hi havia una vegada el trecadís (Taller)

Barcelona
VISITA GUIADA A L’EDIFICI + HI HAVIA UNA VEGADA EL TRENCADÍS (Taller plàstic de la tècnica del Trencadís) Visita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món. · També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany. HI HAVIA UNA VEGADA EL TRENCADÍS TALLER PLÀSTIC DE LA TÈCNICA DEL TRENCADÍS Una activitat plàstica i creativa on experimentarem amb una de les tècniques decoratives que Gaudí va aplicar a l’edifici: el trencadís. A més a més, coneixerem la història de La Pedrera a través d’imatges d’aquella època, i fins i tot farem un petit viatge en el temps acompanyats d’un personatge màgic per descobrir la inspiració natural de l’arquitecte. Cicles: Educació infantil i cicles inicial i mitjà d’educació primària.
Més informació

Els indis

Vallgorguina
ELS INDIS Vols formar part de la nostra tribu? En aquesta activitat temàtica, et convertiràs en un indi americà per conèixer de ben a prop aquesta cultura. Ballarem danses, ens comunicarem amb el seu vocabulari, ens caracteritzarem, veurem com i on vivien, visitarem el poblat amb les seves vivendes característiques i moltes dinàmiques més que et faran gaudir d’una sortida molt especial. No oblidis que els indis són nòmades, afanyat i vine a veure’ls abans de que marxin! CARACTERÍSTIQUESEdats: Cicle Infantil, Inicial, Mitjà i SuperiorÈpoca recomanada: Tot l’anyNº màxim de participants: 150 ACTIVITATS• Presentació de la Cultura• Ritmes i Danses de les tribus• Caracterització i Taller de la corona• Visita al poblat• Jocs tradicionals
Més informació

LA PEDRERA: Visita guiada + Indiana Stones, EXPLOREM!

Barcelona
LA PEDRERA: Visita guiada + Indiana Stones, EXPLOREM!VISITA DINAMITZADA SOBRE L’EDIFICI I LA INSPIRACIÓ DE GAUDÍ Visita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món. · També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany. INDIANA STONES: EXPLOREM! VISITA DINAMITZADA SOBRE L’EDIFICI I LA INSPIRACIÓ DE GAUDÍ Esdevenint exploradors intrèpids com Indiana Jones descobrirem tots els racons de La Pedrera a través d’una sèrie de missions plantejades als espais més emblemàtics de l’edifici. Haurem de resoldre amb èxit l’enigma de la natura seguint el mapa d’explorador d’Indiana Stones per trobar el tresor més valuós d’Antoni Gaudí, amagat en algun indret de la casa. · Educació infantil i cicles inicial i mitjà d’educació primària. · També s’ofereix en castellà i anglès.
Més informació

LA PEDRERA: Visita guiada + la forja màgica

Barcelona
LA PEDRERA: VISITA GUIADA + LA FORJA MÀGICA TALLER PLÀSTIC DE LA TÈCNICA DEL FERRO FORJATVISITA GUIADA A L’EDIFICI Visita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món. · També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany. LA FORJA MÀGICA TALLER PLÀSTIC DE LA TÈCNICA DEL FERRO FORJAT Una activitat plàstica i creativa enfocada al disseny dels balcons de La Pedrera. Són algues i peixos o realment són baranes de ferro forjat? Podrem descobrir-ho tot modelant el nostre balcó de filferro tal com ho feia Gaudí. A més a més, coneixerem un personatge màgic que ens explicarà quins secrets amaga La Pedrera. · Educació infantil i cicles inicial i mitjà d’educació primària.
Més informació

Resseguint les petjades del Miocè

Hostalets de Pierola
Des d'un projecte conjunt entre l'alberg Can Roviralta i el Centre deRestauració i Interpretació Paleontològica (Els Hostalets de Pierola) us proposem un conjunt de tallers de caràcter lúdic per fer gaudir alsinfants i joves del món de la paleontologia. Visita + Taller de petjades Què és una icnita? Quin rastre va deixar el Titanochelon richardi? Sabíeu que les petjades són els fòssils que ens donen més informació sobre la locomoció, comportament i fins i tot l’alçada de l’animal? En aquesta activitat ens transportarem 12 milions d’anys enrere al Miocè dels Hostalets per descobrir els animals que hi habitaven i les petjades que van deixar. Finalment elaborarem la nostra pròpia petjada! Nivells: EINF - EPRI - ESO
Més informació

Taller experimental a L'Aquarium: LES ESTRELLES I EL MAR

Barcelona
Taller experimental Tocar, observar, experimentar... el departament d’educació ha preparat un taller experimental perquè els infants descobreixin alguns dels aspectes de la vida marina. Quants braços tenen les estrelles de mar? On tenen la boca? Es poden moure? Investiguem-ho!Un petit conte i una cançó convidaran els infants a conèixer les estrelles de mar i alguns dels seus parents. Els nens i nenes podran tocar-les i observar directament com són aquests invertebrats marins, cosa que els desvetllarà la curiositat amb els infants per la descoberta i que els farà fer-se preguntes. El taller acaba amb una conversa per compartir les emocions i les descobertes fetes. Nivells educatius: P2, P3, P4 i P5. Nombre d’alumnes: un màxim de 25. Durada aproximada: 45 minuts Recorda! També es pot accedir gratuïtament a l’espai EXPLORA!, al PLANETA AQUA, a l’exposició Joies de la mar, a la terrassa panoràmica i tornar a veure tots els aquaris.   Com s’arriba:BUS: 14, 17, 19, 36, 38, 40, 45, 57, 59, 64, 91, 157.BUS TURÍSTIC: Ruta Sud BlavaMETRO: L3 estació Drassanes, L4 estació Barceloneta.RONDA LITORAL: Sortides 21, 22 i 23.
Més informació

Sant Jordi

Llinars del Vallès
SANT JORDI Presentació de l’activitat Al mateix nivell de no deixar perdre tradicions com la de la festa de la castanyada o del Carnestoltes us presentem ara aquesta activitat, en la qual volem reviure durant un dia la història de la llegenda de Sant Jordi.  La nostra voluntat és la transmetre als nens i nenes el sentiment d’aquesta celebració i alhora explicar la mitologia que l’envolta. Tot això, sense deixar de jugar i divertir-se, amb activitats i tallers. El personatge del cavaller de Sant Jordi serà el dinamitzador de l’eix temàtic de l’activitat i explicarà la història, introduirà el grup en el context i dinamitzarà gran part de la jornada. L’entorn de la casa i els boscos ens creen un clima ideal per dur a terme aquesta activitat: poder explicar la llegenda i realitzar les activitats. Us plantegem una jornada que inclou una gimcana de proves dinàmiques i tallers. Creiem en que aquesta proposta no us decebrà gens. És una aposta totalment nova que fem amb molta il·lusió i amb moltes ganes, que inclourà alguns elements que també trobareu en l’activitat de medieval, aquesta no tan centrada en la llegenda de Sant Jordi.   Descripció de les activitats  Taller de la Rosa de paper.  Taller del punt de llibre. Explicació de la llegenda de Sant Jordi. La Gimcana de Sant Jordi: Conjunt d’activitats dinàmiques amb proves, jocs i reptes per estar a l’altura del rang de cavaller. Les proves que inclou són les següents:         - Lluita de cavallers, qui aguantarà sobre la plataforma per tal de no caure al fossar del castell.        - Tir amb arc: llançament de fletxes a les dianes, com el concurs reial de punteria.          - Circuit d’habilitat i destresa per a cavallers: amb obstacles, circuits i reptes.        - Xoc del cavall: una lluita on hauran de cooperar amb parelles per tal de “vèncer” al rival.         - Punteria amb cercles: Prova d’habilitat per comprovar la punteria         - Relleus.         - Cursa de sacs: a veure quin cavaller és el més ràpid enfundat dins un sac.   Repartiment de les proves per cicles Cicle Infantil – Cicle Inicial  Llegenda, taller del punt de llibre, taller de la Rosa, Circuit d’habilitats, punteria, cursa de sacs i relleus.  Cicle Mitjà – Cicle Superior Llegenda, taller del punt de llibre, punteria, relleus, tir amb arc, cursa de sacs, lluita de cavallers i xoc de cavalls.   Època adequada: Per les dates properes a la diada i/o els mesos de primavera (març, abril i maig).   Cicles:  EINF - EPRI
Més informació

El bosc dels sentits

Llinars del Vallès
EL BOSC DELS SENTITS Temàtica : "El Bosc dels Sentits" Horaris: De 10h a 14h. Edat adequada: Cicle infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. ((Recomanable pels mesos de tardor (setembre, octubre i novembre)). Nº màxim del grup: Màxim 100 nens/es. Presentació de l'activitat: Aquesta proposta va encarada als més menuts de l'escola, i pretén ser una sortida on coneguin un entorn diferent (no estan molt acostumats a sortir encara) i puguin conèixer també una mica més el seu cos a través de la utilització dels 5 sentits en aquest nou entorn desconegut. És una experiència de sensacions noves i la descoberta d'un nou món per part de molts dels assistents, cosa que ens serveix molt per introduir jocs i personatges en l'activitat els quals la dinamitzaran. Utilitzant la riquesa que ens ofereix l'entorn natural, ens endinsarem en els seus boscos per tal de descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i demés elements o del propi gust que alguns dels fruits que trobem ens poden fer sentir. Descobrirem i coneixerem plantes, animals, arbres... tot això guiat pel personatge de l'activitat i els follets de Mogent, personatges centrals de l'eix d'animació. Una activitat ideal per grups escolars que estiguin treballant els 5 sentits a classe o que pretenguin fer-ho. Descripció de les activitats: Aquesta activitat inclou una gimcana de jocs per estimular els sentits dels assistents. Si l'activitat es realitza durant una estació o una altre, es poden veure modificades algunes proves. -Jocs per estimular el sentits. -Gimcana de proves al Bosc. -Visita i activitats a l'hort. -Taller amb elements del bosc. -Taller de les bossetes d'olor.
Més informació

Científics

Llinars del vallès
Es tracta d’una activitat d’aquelles que no pot faltar. Si alguna cosa tenim clara es que la ciència és el instrument mitjançant el qual els nens/es poden experimentar i gaudir de realitzar alguns dels experiments que científics importants varen descobrir. Aquesta activitat sempre s’adaptarà a l’edat del grup, ja que el que volem aconseguir es que puguin aprendre jugant i experimentant per tal d’aconseguir el concepte científic de cada un dels experiments. Alguns dels nostres objectius dels mètodes científics són l’observació i descripció dels diferents tipus de materials, la hipòtesi, l’experimentació, la demostració i el més important de tots que es la conclusió final del mètode. En aquesta activitat tindrem la presència del nostre personatge que serà el científic “Albert Einstein”, que ens farà una sèrie d’experiments amb l’ajuda dels monitors i nens/es que col·laboraran amb ell.La nostra proposta en aquest cas és la de unir coneixements, pràctica i diversió entorn el món de la ciència. Tallers, jocs, reptes i experiments, seran les eines bàsiques que durem a terme. Descripció de les activitats:Tenim una gran varietat d’experiments a realitzar, tot seguit mostrarem una llistad’alguns dels nostres experiments. Cal tenir en compte que ens podem adaptar a la necessitat del grup i adaptar o crear nous experiments i tallers. La columna de densitatsAquest experiment veurem la diferencia de densitat de diferents elements líquids i les seves diferents estructures moleculars. Tot això ho comprovarem posant-t’hi a dintre d’ells diferents objectes a escollir.La bombolla quadradaEn aquesta cas estem acostumats a fer bombolles rodones de sabor líquid, tindrem l’oportunitat de crear una bombolla quadrada amb uns elements que tots coneixem i estem acostumats a fer servir normalment.El volcàConstruirem un volcà amb elements com una ampolla de plàstic, cartolines i plastilina i el decorarem. Tot seguit crearem la lava amb la barreja de líquids i elements químics en el seu interior a traves d’una reacció química que farà que el volcà entri amb erupció.TornadoCrearem un tornado a dins d’una ampolla de plàstic. Aquest element de la natura el podrem veure clarament com es produeix. També amb l’ajuda del colorant líquid i purpurina, podrem veure’l amb diferents tipus de colors.Art LàcticA traves de l’element principal que serà la llet i amb l’ajuda de sabó líquid, conta gotes i colorants de colors podrem dibuixar unes formes i barreges de colors molt interessants. D’aquesta activitat la conclusió que amb la barreja de líquids es poden aconseguir dibuixos realment únics. Altres tallers que realitzem són:· Màgia amb la Sal· El líquid que no esquitxa· El guant que s’infla· El volcà submarí· La moneda que desapareix· L’aigua que no cau· El forat a la màA part d’aquestes activitats també tenim una sèrie de reptes per descobrir molt interessants. Aquests reptes consisteixen en petits jocs molt divertits però s’hauran de rumiar molt bé per tal de intentar aconseguir-los.
Més informació

Superpaleontòleg/ Superpaleontòloga del Miocè

Hostalets de Pierola
Des d'un projecte conjunt entre l'alberg Can Roviralta i el Centre deRestauració i Interpretació Paleontològica (Els Hostalets de Pierola) us proposem un conjunt de tallers de caràcter lúdic per fer gaudir alsinfants i joves del món de la paleontologia. Visita + Taller d'excavació + Taller de petjades Voleu convertir-vos en un superpaleontòleg/superpaleontòloga del Miocè? Tenim una proposta per atu! Al llarg de tot un matí descobrirem tots els secrets que amaguen els jaciments del Miocè dels Hostalets de Pierola!Passejarem per una selva del Miocè, ens posarem en la pell d’un paleontòleg en una gran excavació i seguirem les petjades de tots els animals que van viure fa més de 12 milions d’anys! Us hi apunteu?Nivells: EPRI - ESO
Més informació

Som forestals

Llinars del Vallès
SOM FORESTALS Temàtica : "Som Forestals" Horaris: De 10h a 14h. Edat adequada: Cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior i ESO. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Nº màxim del grup:  150 alumnes. Presentació de l'activitat: Una activitat que té molt sentit fer-la en una casa com la nostra, on ens trobem amb un entorn natural i on la presència d'Agents Forestals no és estranya. és important saber i aprendre quines tasques realitzen, ja que l'activitat girarà entorn de la seva figura. Combinarem una vessant pràctica amb la lectura de mapes i realització d'una sortida (així com identificació de senyals i mesures bàsiques de supervivència), amb una vessant més teòrica de conèixer a fons el parc natural del Montnegre - Corredor, en el qual representa que som forestals. La preservació dels espais naturals com a medi on es desenvolupen la fauna i la flora, el respecte a la natura, la seva defensa com a bé necessari i imprescindible, així com la reactivació de zones boscoses dins i fora del Parc Natural; seran els principals eixos motrius d'aquesta activitat. Tot això dinamitzat pel monitoratge que és perfectament coneixedor de l'entorn i ha treballat prèviament el contingut de l'activitat, en cadascuna de les seves vessants. Descripció de les activitats: -Realització d'una sortida per rutes del Parc. -Identificació de la flora i fauna. -Pràctica de mesures i tècniques de supervivència. -Realització d'una yimcana de proves físiques que tot agent forestal ha de complir.
Més informació

Què era el Miocè? Excavem-lo!

Hostalets de Pierola
Des d'un projecte conjunt entre l'alberg Can Roviralta i el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (Els Hostalets de Pierola) us proposem un conjunt de tallers de caràcter lúdic per fer gaudir als infants i joves del món de la paleontologia. Visita + Taller d'excavació Acompanyeu-nos en aquest apassionant viatge cap al passat. Dotze milions d’anys enrere, en l’època coneguda com a Miocè, Els Hostalets era una selva! Amb aquesta ativitat descobrirem tota la fauna que hi habitava i experimentarem com és una excavació paleontològica.La part més emocionant començarà amb l’extracció i dentificació de fòssils d’animals molt antics! Nivells : EINF - EPRI - ESO
Més informació

Titelles i ombres xineses

Llinars del Vallès
TITELLES I OMBRES XINESES Edat adequada: Educació infantil i cicle inicial. Època de l'any adequada: Durant tot l'any. Nº màxim del grup: 150 nens/es. Presentació de l'activitat: Aquesta activitat, encarada als més petits, té la intencionalitat d'introduir-los en el món fantàstic d'aquests éssers especials. Viuran la màgia que desprenen amb les seves històries i participaran d'elles de forma activa. Veurem diferents tipologies de titelles, farem els nostres propis personatges i participarem en una gimcana on seran els protagonistes. Aquesta es manté un curs més a la nostra casa de colònies, en l'entorn natural idoni als peus del parc natural del Montnegre - Corredor. Mantenint però l'essència de ser una activitat divertida i entretinguda que combina activitats de habilitat amb manualitats i caracterització. Descripció de les activitats: -Explicació de l'activitat dinàmica amb titelles: a càrrec del titellaire. -Espectacle de titelles a la carpa del circ de Mogent. -Taller de titelles de pal. -Taller de titelles de mà. -Gimcana dels titelles.
Més informació

Cultures del món

Llinars del Vallès
CULTURES DEL MÓN Presentació de l’activitat: Aquesta activitat intenta ser una porta d'entrada a conèixer algunes de les cultures del món en el que vivim. És impossible arribar a conèixer una mica de cadascuna de les cultures existents al planeta, doncs en són moltes, i és per això que en aquesta activitat ens centrarem en algunes d'elles. Treballarem i coneixerem ínfimes part del que poden arribar a contenir cadascuna d'elles. Ho treballarem a través de jocs (farem jocs tradicionals de diverses cultures del món), de danses i balls (ballarem a ritmes ben diferents les tradicionals danses de cada lloc escollit) i a través del menjar. Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual que no passa de moda en aquest món cada vegada més global i on podem conèixer costums i tradicions de l'altra banda del món a l'instant.  A través d'aquest petit viatge per algunes de les cultures del planeta, aprendrem també a respectar valors bàsics com el respecte a totes elles (també a les minoritàries) i el bé que ens fa com a humanitat tenir tanta diversitat i riquesa cultural. Descripció de les activitats:  Tallers de danses i balls: Audició i pràctica de diversos balls i danses populars dels països escollits. Tallers de cuina: En relació a les diverses dietes existents, agafar plats de fàcil elaboració, per fer un taller de cuina amb algun aliment no convencionals per nosaltres i típic d'una altra cultura. Activitats amb jocs tradicionals: Riure i jugar amb jocs tradicionals d'altres pobles i cultures. Practicar-los i incloure'ls dins la nostra activitat. Breu debat sobre les cultures del món treballades. La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d’una dinàmica com aquesta els nens i nenes es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per plantegar-se i conèixer noves coses.  * Cal decidir quines cultures i de quines regions volem conèixer, i això es pot decidir des de l'escola com des del nostre equip pedagògic. Època adequada: Tot l’any Cicles: CI - CM - CS
Més informació

Reciclatge

Llinars del Vallès
RECICLATGE  Presentació de l’activitat Es tracta d’una activitat d’aquelles que tampoc poc faltar. Si alguna cosa tenim clara avui en dia és que el nostre planeta està patint les conseqüències de l’acció indiscriminada de la humanitat. El tema del reciclatge ha anat prenent força en les nostres vides, a base d’agafar consciència i de que s’ha invertit en aquest àmbit tan imprescindible per poder reutilitzar, tractar i treure profit de les nostres pròpies deixalles. Aquesta activitat intenta socialitzar aquesta pràctica als nens i nenes ja des de ben petits, ja que segurament a casa seva ja ho aprenen, aquí reafirmarem coneixements, pràctiques correctes i funcionaments; com no podia ser d’una altra manera amb jocs i divertint-nos. El Parc Natural que tenim davant nostre és un espai verd que s’ha de protegir i alhora em de saber, que pràctiques com la del reciclatge ajuden de forma indirecte a la preservació d’espais com el que aquí gaudim. La nostra proposta en aquest cas és la de unir coneixements, pràctica i diversió entorn el món del reciclatge. Tallers, jocs i un gran concurs a mode de trivial gegant seran les eines bàsiques que emprarem. Descripció de les activitats:  Joc del reciclatge: que ens servirà per crear grups i començar a prendre contacte amb el tema a tractar. Tallers: cada grup treballarà amb el grup de reciclatge que li hagi tocat i elaborar un objecte a partir de material reciclat.                        • Vidre: Pot de vidre amb espelma.                        • Orgànic: Kiwi amb xocolata i tap de suro.                        • Paper: Marc de fotos                        • Envasos: Moneder amb Tetrabrik                        • Rebuig: CD rellotge.    Concurs: Un concurs on els grups “contenidors”, han de lluitar per aconseguir la màxima puntuació. Dins el concurs hi haurà diferents proves, trivial de preguntes sobre reciclatge, 1,2,3, i una mica de cultura sobre el reciclatge. Aquestes proves les avaluaran un jurat molt variat, el qual durant tot el concurs aniran afegint coses que creguin necessàries.  Joc de rol amb personatges: joc on hi hauran personatges a favor, en contra i indiferents al tema del reciclatge que posaran a prova els nervis, la paciència i el coneixement dels assistents.  Joc de reciclar: Separarem de un bossa de brossa normal cada element i el posarem al contenidor que toca. Així sabrem el que suposa no reciclar i com de difícil és fer-ho si no es fa de bon principi.  Debat final: per què em de reciclar? Aquí serà el tema de debat partint de l’experiència personal i de la viscuda durant el dia.   Època adequada: Tot l’any Cicles:  CI - CM - CS
Més informació

Investiguem el Miocè!

Hostalets de Pierola
Des d'un projecte conjunt entre l'alberg Can Roviralta i el Centre deRestauració i Interpretació Paleontològica (Els Hostalets de Pierola) us proposem un conjunt de tallers de caràcter lúdic per fer gaudir alsinfants i joves del món de la paleontologia. Taller d'excavació + Taller de petjades En aquesta acvivitat ens convertirem en investigadors del passat i traslladarem a un dels jaciments més importants del Miocè als Hostalets de Pierola. Trobarem restes fòssils de fa més de 12 milions d’anys i, fins i tot, amb una mica de sort trobarem les restes d’en Pau, un primat extraordinari que va viure als Hostalets. Després seguirem el rastre de les troballes per acabar realitzant un motlle deles seves petjades! Nivells: EINF - EPRI - ESO
Més informació

El Món Marí

CUBELLES
Els mariners i la mar salada, els peixos i els pescadors, el port i els vaixells de sorra, les gavines, les petrxines... Farem una Descoberta de la platja, on hi trobarem els elements que formen el medi marí. Esteu preparats per viure una aventura ma-rinera de la mà del Capità Nemo? Endinsem-nos en aquest Món marí. Inclou:  Material de l’activitat Monitors matí i tarda Treball previ enviat a l’escola Dossier de Mestres Visita a la platja Petit record pels alumnes Continguts: Descoberta de la platja Descoberta de la biodiversitat de la costa Els vents Procediments: Concurs de castells de sorra Jocs i dinàmiques experimentals Volada d’estels Valors: Fomentar l’interés per la formació de la costa Conèixer la vida del mar Fomentar el respecte pel medi marí PROGRAMACIÓ 10.00h –Arribada al Port i presentació dels monitors/es10.30h –Esmorzar amb mestres11.00h – Baixada a la platja i Descoberta del món marí a través de 3 activitats: Què podem trobar a la plajta?, Concurs de castells de sorra i Volada d’estels13.30h –Dinar amb mestres14.30h – Baixar a la platja amb monitors15.00h –Joc lliure i castells de sorra a la platja16.00h –Cloenda i retorn a l’autocar Nivell: Educació Infantil i Primària
Més informació

La serradora

Arbúcies
LA SERRADORA Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 15:30 h. (fins que el grup marxa) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar . Gorra, calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: No deixeu escapar l'oportunitat de conèixer el viatge de la fusta des del bosc fins a la botiga de mobles i els diferents usos de la fusta. Un itinerari per un bosc de coníferes on treballarem les etapes del creixement dels arbres, una visita a la serradora i un taller amb fusta natural completen aquesta jornada tant enrriquidora. Cicles E.I-CI-CM-CS.
Més informació

Cultura popular Catalana

Sant Celoni
CULTURA POPULAR CATALANA L’activitat de la Cultura Popular Catalana és una activitat que pretén acostar la cultura popular del nostre país als infants i als no tan infants, perquè coneguin i aprenguin els secrets d’aquesta tot jugant i divertint-se. És una activitat que presenta tallers, jocs, balls, disfresses... tot per recrear algunes de les tradicions més significatives del nostre país. Bastoners, diables, castellers, cavallers, pagesos... tots aquests personatges ens aproparan la Cultura Popular Catalana a la Casa de Colònies Mogent de Llinars del Vallès.La caracterització dels diversos personatges, la elaboració de cada taller i l’activitat en si; han estat pensades i seran realitzades per persones (monitors/es) coneixedores d’aquest tipus de tradicions i implicades en col·lectius o associacions de cada àmbit. Veureu la proposta que fem de tallers i activitats, així com una proposta d’horari. Si us interessa variar coses no hi haurà problema en parlar-ho, ja que pensem que un servei ajustat a les necessitats de cada grup és el servei que hem d’oferir i el que ens agrada donar.És una activitat que la podem adaptar a qualsevol grup d’edat, des de infantil fins a la ESO (també la fem com a crèdit de síntesi). Pensem que és important que des dels més petits fins els més grans puguin gaudir d’una activitat tan nostrada com és la que us presentem i hem fet un esforç per adaptar cada activitat a cada cicle.   DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS PER CICLES Cicle infantil (P3, P4 i P5) Presentació de l’activitat amb la Llegenda del Cavaller Otger. Gimcana de jocs del Cavaller Otger: jocs populars adaptats. Visita a l’hort i coneixem el Burro Català. Exhibició de Ball de Diables. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, El pagès i els Diables.   Cicle inicial (1r i 2n) Presentació de l’activitat amb Llegenda del Cavaller Otger. Taller de sardanes: aprenem aquest popular i tradicional ball. Taller Diables: aprenem a fer de diables. Ruta del Cavaller Otger: Gimcana de jocs i proves adaptades. Fem el nostre hort. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, Sardanista, El pagès i el Diable.   Cicle mitjà i superior (3r, 4t, 5è i 6è) Presentació de l’activitat. Taller Bastons: Ball tradicional, en el qual aprendrem a ballar picant ben fort amb els Bastons. Taller Diables: Aprenem a fer de diables. Fem el nostre hort o Taller de Castellers. Ruta del Cavaller Otger: Tir amb Arc, Lluita de Cavallers, El Pont del Cavaller. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, El Bastoner, El pagès o Casteller i el Diable.   ESO (1r, 2n, 3r i 4t) Presentació de l’activitat. Taller de Castellers: fem els nostres petits castells i aprenem quatre moviments importants per poder pujar, equilibrar-nos, etc. Taller Bastons: Ball tradicional, en el qual aprendrem a ballar picant ben fort amb els Bastons. Taller Diables: Aprenem a fer de diables. Ruta del Cavaller Otger: Tir amb Arc, Lluita de Cavallers. Els personatges de l’activitat seran: Cavaller Otger, El Bastoner, El Casteller i el Diable.   Època adequada:  Tot l'any Cicles:  CINF - CI - CM - CS i ESO
Més informació

Els oficis

Llinars del Vallès
ELS OFICIS Aquesta activitat pretén ser interactiva, educativa i divertida. La nostra voluntat és que tots els assistents puguin conèixer alguns dels oficis més clàssics amb la intenció de que puguin veure aquestes professions, fer algunes de les seves accions més representatives i característiques. Depenent de l’edat del grup es pot variar l’activitat per tal de fer-la més apte. Si esteu treballant els oficis a l’escola, aquesta sortida pot ser adequada per saber més d’alguns d’ells i aprendre’n quatre nocions teòriques i pràctiques. L’activitat es desenvoluparà amb monitoratge que sabrà de l’ofici que li toqui presentar al grup. Amb aquesta premissa ens assegurem que l’activitat serà amb coneixement real per part dels monitors i monitores sobre la tasca que presentaran. Per últim, intentarem que aquesta sortida pugui desenvolupar-se d’una manera distesa i dinàmica amb la qual cosa utilitzarem un eix conductor basat en un joc de rol, en el qual cada grup participant podrà anar fent cada ofici segons el joc ho porti i d’una manera més divertida. En definitiva coneixeran els oficis mentre juguen.   DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS L’activitat ve guiada per les normes bàsiques que presentarem en el joc de rol i els oficis que us presentem. Es pot variar algun dels oficis i de les propostes d’activitats però sempre consensuant cada canvi amb els responsables de la sortida. Així podem adaptar l’activitat al vostre interès, sense imprevistos i consensuar una activitat còmode i adequada pels assistents, pel professorat i pel monitoratge. Els Oficis que us presentem són: . PAGÈS MECÀNIC FUSTER TERRISSAIRE MALABARISTA CUINER  (es pot parlar de fer-ne de diferents)  Cadascun d’ells té un paper en el joc de rol i farà un taller on explicarà el seu ofici. Els assistents hauran de fer el taller amb cadascun d’ells i continuar amb el següent ofici. Així cada grup de nens/es passaran per cadascun dels oficis, tot seguint el fil conductor del joc.   Època adequada:  Tot l’any Cicles :  CI - CM - CS i ESO
Més informació

Pierolapithecus catalaunicus? Quin nom més curiós!

Hostalets de Pierola
Des d'un projecte conjunt entre l'alberg Can Roviralta i el Centre deRestauració i Interpretació Paleontològica (Els Hostalets de Pierola) us proposem un conjunt de tallers de caràcter lúdic per fer gaudir alsinfants i joves del món de la paleontologia. Visita + Taller primats Sabíeu que en Pau, Pierolapithecus Catalaunicus, ha estat una de les troballes paleontològiques més rellevants dels últims anys? I sabíeu que vivia a la selva, que fa 12 milions d’anys existia als Hostalets de Pierola? A través d’aquesta activitat ens endinsarem en l’època coneguda com a Miocè i acompanyarem al Pau i a altres primats en un gran viatge a través de l’evolució dels primats, fins arribar a l’ésser humà! Esteu preparats per viatjar a conèixer alsnostres ancestres? Nivells: CM - CS - ESO
Més informació

Proposta 5: Circuits d’aventura amb ponts i tirolines + taller de plantes medicinals i aromàtiques

Salou
Proposta 5: Circuits d’aventura amb ponts i tirolines + taller de plantes medicinals i aromàtiques Bosc Aventura es un parc d’aventures situat al centre de Salou, on no només oferim activitats d’aventura sinó que també oferim activitats i taller d’oci per a escoles. Per un costat oferim les diferents activitats d’aventura que tenim al parc, sempre enfocades en un mètode educatiu com el coneixement del material i les normes de seguretat... a més a més de la millora de l’equilibri i la procomotricitat. Per altra banda oferim diversos tallers on els nens aprendran diferents conceptes com: reconeixement de plantes aromàtiques i medicinals... Emoció, aventura i molta diversió seran els ingredients d’un còctel motivacional extraordinari. Objectiu: els nens aprendran a distingir algunes de les plantes medicinals i aromàtiques que ens podem trobar en el medi natural, així com les seves propietats i per a que les podem fer servir. Aprendran a fer engüents i s’emportaràn una mostra.Duració: 5hOpcional: zona de picnic per a dinar al parc.
Més informació

Vine, VIU i RIU amb el circ

Castellnou de Bages
El taller de circ trasllada al participant a l’apassionant món del circ on, els malabaristes ens ensenyen  el seu art. Construirem les  nostres pròpies boles de malabars, ens  familiaritzarem amb altres malabars com els diàbolos, i plats xinesos, jugarem amb la carpa del circ i ens maquillarem de pallassos, personatges fantàstics… Descripció del taller:El taller consisteix en familiaritzar-se  i conèixer  el món del circ  i treballar la coordinació del participant a més de passar una bona estada.Crearem les nostres pròpies boles de malabars un cop construïdes els monitors us ensenyarem a  fer-les servir. Jugarem amb la carpa del circ ( paracaigudes)  a jocs i dinàmiques que fomenten el companyerisme i els jocs en equip. L’alumne  també podrà jugar  i experimentar amb els colors maquillant-se de pallassos,  personatges fabulosos… a més de descobrir altres malabars com els diàbolos, plats xinesos. Nivell. EINF - EPRI
Més informació

Els oficis tradicionals

Arbúcies
ELS OFICIS TRADICIONALS Taller que pretén mostrar el món tradicional i els canvis en la manera de viure de la gent els darrers 50 anys a través de l'ofici del cisteller. Les eines, el treball, els materials i els usos de les peces de cistelleria ens acostaran un món ja desaparegut. El taller consisteix en l'elaboració d'una petita peça de cistelleria. Nivell: EPRI-ESO i educació especial.  
Més informació

La gimcana dels Dinosaures

Sant Martí Sarroca
L'Indiana Joan, un palentòleg divertit però molt despistat i una mica tarambana, està convençut que al Penedès era terra de dinosaures. Porta nombroses excavacions que es poden veure des de l’Estol, però fins la data, no ha trobat cap indici. A través de diferents proves i gràcies a l’ajuda dels nens i nenes, trobarem uns puzzles amb els diferents tipus de dinosaures que hi ha al mateix temps que trobarem els ossos (de fusta) d’un tiranosaure Rex que acabaem montant entre tots (fa uns 2m d’alt). Objectius: Aprendre tot divertint-nos Gaudir del treball en grup fora de l’aula Passar una estona lúdico festiva amb els companys, l’equip docent i l’equip de monitors/es Gaudir d’un dia a la natura Aprendre diferents tipus de dinosaures Cal portar...Bambes per caminar bé Distribució horària :De 10:30 a 11: Arribada i esmorzarDe 11 a 13: La gimcana dels dinosaures. Montem el T.RexDe 13 a 14: DinemDe 14 a 15:Hora lliure guiada pels monitors/es (els professors/es dinen)A les 15:30: Anem a buscar l’autocar (*) L’horari es pot adaptar en funció de les necessitats del grup(**) En cas de pluja aconsellem canviar de dia l’activitat.
Més informació

Estampació de samarretes

Bigues i Riells
ESTAMPACIÓ DE SAMARRETES Elaborarem dibuixos amb una original manera d'estampació. ATENCIÓ: per aquest taller és necessari que cada nen i nena porti una samarreta blanca.  
Més informació

Fundació Alicia: Fenòmens a la carta

Sant Fruitós de Bages
Fenòmens a la cartaExperiències científiques creatives per resoldre problemàtiques alimentàries Truites sense ou i flams sense llet. Us proposem viatjar al món de la cuina científica a través del treball que ha fet la Fundació Alícia creant receptaris per a col·lectius amb al·lèrgies i intoleràncies o algun tipus de problemàtica alimentària. Descobrirem recursos com els gelificants i els emulsionants, en coneixerem el funcionament i posarem en pràctica les seves propietats elaborant diversos plats saborosos i aptes per a tothom. Nivell: Segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius.
Més informació

Treballem la llana

Begues
NIVELL Aquest taller va dirigit a nois/es d'Educació Primària. OBJECTIUS Veure el procés artesanal d’elaboració de la llana. Conèixer els instruments i materials. Observar la importància que la llana va tenir en un moment donat per al desenvolupament de l'home i la seva història. Elaborar un treball amb llana manufacturada. CONTINGUTS Quins animals poden donar llana?          Esquilat Rentat Tenyit i assecat Obrir la llana Cardat i filat. El fus Importància d'aquest producte a la història de l'home. Elaboració d'una pulsera amb llana (cicle inicial) o un tapís (cicle mig). METODOLOGIA     Es seguiran pas per pas els punts indicats als continguts per així entendre el procés de transformació que sofreix aquesta matèria prima.
Més informació

Taller + Visita guiada a L'Aquàrium (ESO)

Barcelona
Visita guiada + taller Tallers científics per poder aprofondir en certs aspectes de la biologia marina a partir de l’experimentació, per tal que l’alumnat sigui capaç d’aplicar el mètode científic per comprendre el medi que l’envolta. Nivells educatius: ESO, Batxillerat i Cicles formatius.Nombre d’alumnes: un màxim de 25 per aula.Durada aproximada: 2 h 30 minMaterial per al mestre: Guia del professorat, amb informació general dels aquaris Guió de l’activitat El preu inclou: Entrada + visita guiada + taller + material  TÍTOLS DE LES VISITES TALLER Els taurons: depredadors o preses El món dels peixos Els ecosistemes marins a la Mediterrània Els invertebrats marins
Més informació

Esmalt al foc: la nostra icona de Poble Espanyol

Barcelona
Al taller coneixerem diferents esmalts que aplicarem sobre una petita planxa de coure i amb l'ajuda d'un pinzell, petites capes d'esmalt -pols de vidre- de colors conformant d'aquesta manera una creació pròpia i única. Posarem les peces al forn durant uns minuts i serem testimonis directes de la seva transformació i resultat final. Objectius curriculars 1. Tenir una experiència artística com a expressió del propi jo.2. Valorar les possibilitats plàstiques del treball artesanal.3. Identificar i conèixer els materials, les eines i els processos que requereix aquesta tècnica.4. Realitzar una senzilla composició visual que representi el món imaginari, afectiu o social de l'alumne. Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. 1h 45min (Horaris 10:30 i 12:30h)4. Català / Castellà Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia.   Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Món Sant Benet: Un clic al riu

Sant Fruitós de Bages
MÓN SANT BENETUn clic al riu. Activitat de descoberta al riu Llobregat Les fotografies d’una càmera col·locada al riu, que es dispara amb el moviment, ens descobreixen la vida «secreta» a l’entorn d’aquest hàbitat. Durant l’activitat investigarem quins animals i plantes s’amaguen al riu i com afecta la qualitat de l’aigua a la seva vida i a l’entorn proper. Nivells: Cicle superior d’educació primària i primercicle d’ESO.
Més informació

Taller de supervivència

Pontons
TALLER DE SUPERVIVÈNCIA DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: En el taller de supervivència els participants aprendran algunes nocions bàsiques de primers auxilis, mètodes de transport de ferits, diferents maneres d'orientar-se en el medi natural, diferenciar alguns aliments comestibles i el funcionament d'una brúixola. Construiran cabanes i finalment faran un petit joc d'orientació. PLANIFICACIÓ: Arribada: 10:00 Esmorzar i normativa bàsica. (A càrrec dels monitors) Activitats. Dinar. ( A càrrec dels mestres) Estona lliure. (A càrrec dels monitors) Sortida IMPORTANT: La majoria d'aquestes activitats tenen un durada variable, així que el temps de cada activitat dependrà de l'hora d'arribada.
Més informació

Pintem el vidre de Poble Espanyol

Barcelona
Què és, com es fan i on podem trobar vitralls? Donarem resposta a aquestes preguntes coneixent l'artesana del Poble, qui ens explicarà el seu ofici i ens ensenyarà les eines i els materials que fa servir per crear i elaborar diferents vitralls. Després, al taller, elaborarem el nostre propi vitrall, pintant una peça de vidre que ens endurem a casa!   Objectius curriculars 1. Reconèixer les característiques i possibilitats plàstiques d’elements presents en l’entorn.2. Identificar les propietats del vidre i relacionar-les amb el seu ús.3. Valorar les possibilitats plàstiques del treball artesanal.4. Identificar formes geomètriques.5. Emprendre un procés de creació artística   Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h)5. Català/Castellà Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia.   Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Ceràmica raku

Borrassà
Ceràmica Raku. El ceramista farà una explicació sobre aquesta tècnica de treball del fang. Seguidament cada participant decorarà i courà un bol.DURADA. Matí o tarda. Nivells: EPRI - ESO
Més informació

Taller musical

Calders
Construcció d’un instrument, experimentació amb els sons i aprenentatge de músiques i danses del món.
Més informació

Fundació Alicia: Per sucar-hi pa

Sant Fruitós de Bages
Per sucar-hi paTaller de cuina i història medieval El pa era un dels aliments més comuns a l’edat mitjana, però de ben segur que no ens imaginem de què podia estar fet el pa de l’època medieval... Des del blatfins als aglans coneixerem com eren els pans que es menjaven els nobles i com eren els que es menjaven els pagesos. I per acompanyar el pa descobrirem també la salsa de l’almadroc, condimentada amb refinades espècies vingudes de l’Orient. Elaborarem dues receptes ben diferents que tastarem un cop acabi l’activitat! Nivell: Cicles inicial, mitjà i superior d’educació primària.També s’ofereix en anglès.
Més informació

Experimentació

Bigues i Riells
EXPERIMENTACIÓ Amb l'ajuda del monitor, els infants tindran l'oportunitat d'observar i assajar experiments d'aigua, física, ciència... Explicacions adaptades per edats.
Més informació

La Carmina i les seves joguines - reciclatje

Saifores - El Vendrell
Activitats i tallers de reciclatge Conceptes- El reciclatge- Les deixalles- La creativitat Procediments- Joc de trobada- Concurs de deixalles- Taller manual Valors- Ecologia- Respecte al medi- Imaginació Activitats i tallers de reciclatge PROGRAMACIÓ10.00h –Arribada a la casa i presentació dels monitors/es11.00h –Esmorzar amb mestres11.30h –Presentació de l’animació i grups12.00h –Gimcana A on va què?13.30h –Dinar amb mestres14.30h –Taller de joguines reciclades15.30h –Joc lliure16.00h –Cloenda i retorn a l’autocar Els horaris són orientatius
Més informació

Ritmes i danses

Gualba
Descripció de l’activitatActivitat en la qual mitjançant una rotació es treballen: els ritmes, fent servir elements de percussió el nen participarà en la composició d’un ritme.Les danses populars, on amb l’ajut del monitor descobrirem diferents danses de diferents ambients. Els balls de saló, on tindrem oportunitat d’aprendre els diferents passos del ball contemporani ( Rock, Samba, Vals, etc...) Objectius pedagògics1. Desinhibir l'infant envers la resta del grup.2. Potenciar el sentit musical de l’infant.3. Estimular la psicomotricitat del nen. Nivell: EI i CI Durada: 2h aprox.
Més informació

Tenim 5 sentits per descobrir

Saifores - El Vendrell
Descoberta de les plantes que curen mals i que aporten bens. Des de l'antiguitat les plantes s'han utilitzat per a curar mals i per a beneficiar i millorar la salut de les persones. Descobrim aquestes propietats d'algunes de les plantes del clima mediterrani Inclou: • Material de l'activitat i taller • Monitors matí i tarda • Estada a la casa • Treball previ a l'escola • Dossier per mestres CONTINGUTS Fets i Conceptes: • Coneixença de les plantes remeieres • Descoberta de l'entorn • Reconeixement de plantes • Remeis i característiques específiques Procediments: • Descoberta lúdica • Observació i experimentació. • Identificació visual i olfactiva Actituds: • Participació activa en les activitats. • Curiositat, respecte i motivació per la natura PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres 11,00.-h Presentació de l'activitat a través d'uns personatges d'animació. Recorregut pel bosc dinamitzat i recollida de mostres. Treball amb fitxes naturalístiques. 13,30.-h Dinar amb mestres 14,30.-h Taller de quadret de natura 16,00.-h Comiat i tornada a l'escola * S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola.
Més informació

EL DOLMEN DE PEDRA GENTIL

Vallgorguina
Itinerari pels boscos del Parc Natural del Montnegre i el Corredor per conèixer el patrimoni cultural i natural. El centre d’interès és la visita al dolmen de Pedra Gentil, monument megalític que es remunta a les societats prehistòriques que van viure per aquestes contrades. Durada 2 hores i mitjaNivells: CM i CS de Primària
Més informació

Bosses d’olor

TORRELLES DE LLOBREGAT
QUE FAREM? Descoberta de l’entorn i taller: Farem uns excursió pel bosc on torbarem diferents proves que ens han deixat preparades els animals que hi viuen, descobrirem de que viuen els animals durant l'hivern; recollire aliments, fulles dels arbres de fulla caduca, branques per fer caus, ens camuflarem i trobarem un lloc ideal per passar-hi l’hivern. Tot fent una excursió pel bosc veurem com alguns dels arbres comencen a brotar les seves fulles i com molts dels arbres i arbustos conserven la seva fulla tot l'any. Aprendrem a reconèixer les plantes aromàtiques que omplen el nostre sotabosc; romaní, farigola, fonoll... Recollirem algunes d'aquestes plantes i farem una bosseta d'olor per dur-la cap a casa i recordar l’excursió. COM ENS ORGANITZAREM? Farem grups, a ser possible barrejant els cursos i les classes doncs creiem que és enriquidor que els grups siguin barrejats i que els infants s’ajudin entre ells. QUE NECESSITEM SABER? Ens sembla interessant que els infants duguin cantimplora o ampolleta d’aigua amb el nom doncs durant el dia ens és més fàcil perquè tots beguin a l’hora i evitar que hagin de compartir gots. Si algun infant té alguna al·lèrgia ambiental o de contacte agrairiem que ens n’informèssiu amb antel·lació per si hem de modificar l’activitat. Nivell: Educació infantil i primària
Més informació

La Ciència del busseig

Barcelona
Aquesta activitat consta d’un taller experimental i una pràctica de busseig* d’alguns alumnes de la classe. A partir d’alguns experiments l’alumnat coneixerà l’efecte dels canvis de pressió i la seva relació directa amb la solubilitat i la compressibilitat dels gasos per tal d’identificar quins són els efectes fisiològics que poden produir sobre els submarinistes. També es treballaran altres principis científics que s’apliquen a la pràctica del busseig com el principi d’Arquímedes, que condiciona el bon control de la flotabilitat. En finalitzar el taller, quatre alumnes, prèviament seleccionats des de l’escola, s’equiparan com a submarinistes i experimentaran in situ, gràcies a l’ajuda de la resta de companys, com actuen algunes d’aquestes lleis sota l’aigua. Nivells educatius: ESO i Batxillerat.Nombre d’alumnes: un màxim de 25.Durada aproximada: 2 h 30 minMaterial per al mestre:     Guia del professorat, amb informació general dels aquarisEl preu inclou: Entrada + visita lliure + taller + material * Els alumnes que facin la immersió hauran d’omplir una autorització paterna prèvia. Demaneu informació al respecte. RELACIÓ CURRICULARAquesta activitat treballa principalment continguts vinculats a les matèries de:– ESO: física i química, biologia i geologia i ciències de la naturalesa.– Batxillerat: química i física Recorda!També es pot accedir gratuïtament a l’espai EXPLORA!, al PLANETA AQUA, a l’exposició Joies de la mar, a la terrassa panoràmica i tornar a veure tots els aquaris
Més informació

L'art del vidre: Vidre pintat de Poble Espanyol

Barcelona
Entenent l’art com una forma d’expressar-se, de transmetre, us proposem crear d’una forma inusual:pintant sobre vidre. Primer explorarem les possibilitats visitant un dels únics forns de vidre que queden a Espanya i una exposició de peces d’art fetes amb vidre. Després, al taller, desenvoluparem aquesta idea fent la nostra pròpia creació. Tothom porta un artista dins seu! Objectius curriculars 1. Identificar els trets característics d’aquesta forma de creació artística.2. Conèixer la història, les potencialitats i les virtuts artístiques del vidre.3. Manipular amb correcció tant el vidre com les eines que es fan servir per treballar-lo. Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h)5. Català / Castellà   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure.
Més informació

TIC - Teatre Interactiu Científic

Barcelona
TEATRE INTERACTIU CIENTÍFIC (TIC) Visita guiada + teatre Descobrir, imaginar… de la mà de personatges i d’històries marines, els infants coneixeran com és la vida al fons del mar d’una forma divertida i entenedora. Nivells educatius: 2n cicle d’EI,  cicle inicial d’EP.Nombre d’alumnes: un màxim de 50.Durada aproximada: 2 hores.Material per a la visita: la Guia del professorat, amb informació general dels aquaris  i el POST TIC amb propostes d’activitats per continuar treballant des de l’escola (es lliura un cop finalitzada l’activitat).El preu inclou: Entrada + visita guiada + teatre + material Recorda!També es pot accedir gratuïtament a l’espai EXPLORA!, al PLANETA AQUA, a l’exposició Joies de la mar, a la terrassa panoràmica i tornar a veure tots els aquaris.   Temàtiques a escollir:N’HI HA DE TOTS COLORS Teatre interactiu científic (tic): visita guiada + teatre L’Evarist, un peix pallasso tropical, s’ha perdut i ha arribat al mar Mediterrani. Com pot tornar al seu mar? Com trobarà la seva anemone? Amb l’ajuda dels vostres infants i dels peixos del mar segur que ho aconseguirà. A través de l’activitat els infants identificaran algunes característiques dels peixos com ara els colors, i les relacionaran amb l’entorn on viuen. Participant i gaudint de l’experiència també es potenciarà la sensibilització pel respecte i la conservació del medi natural.  PER QUÈ SÓC COM SÓC? Teatre interactiu científic (tic): visita guiada + teatre Per què els habitants del mar són així o són aixà? Has vist quines potes té el cranc! I quines dents el tauró! I… on és el llenguado? Al llarg de l’activitat i ajudant la Doctora Pandora, els infants podran observar i identificar algunes característiques morfològiques i fisiològiques d’alguns animals marins com ara el cranc, el llenguado i el tauró. Participant i gaudint de l’experiència teatral es sensibilitzaran també pel respecte pel medi natural i la seva conservació.
Més informació

País dels contes

Bigues i Riells
PAÍS DELS CONTES Activitat lúdica ubicada enmig del bosc, on els nens i nenes es converteixen en els protagonistes de contes tradicionals, amb proves i enigmes per resoldre.  
Més informació

El cos ens parla. L’escoltem?

Gualba
El Taller d´expressió corporalTaller de desinhibició, on l’alumne descobrirà a través de jocs els secrets del seu cos. Treballem l’expressió de la cara,  el moviment del cos, danses i balls, etc... Taller ideal per completar  el temari de l’aparell locomotor.El taller d’expressió corporal té com objectiu  desinhibir a l’alumne, treballar el cos, a més de fer passar una bona estona a través de joc i dinàmiques. El taller consta de tres activitats diferents on treballarem:L’expressió musical, a traves del diferents estils de música que escoltarem, l’alumne sent diferents sensacions, i vivències, que més tard les representa i plasma en sombres xineses.Moltes vegades pensem que l’aparell locomotor només serveix per poder-nos desplaçar i moure, oblidant  tota la gesticulació que la cara ens ofereix. Es en aquesta activitat on farem un “estudi” de la expressió facial.Un cop fet l’estudi del nostre cos acabarem fent una petita representació amb el suport de murals gegants per donar al participant una temàtica per poder treballar l’imaginació lliurement.Així doncs el  grup es dividirà en petits grups i començar l’activitat de forma  rotatòria per poder treballar d’una manera més còmode i organitzar una rotació d’activitats. Objectius pedagògics1.    Desinhibir l'infant envers la resta del grup.2.    Potenciar el treball en equip3.    Estimular la creativitat de l'infant. Horaris aproximats Hora d´arribada: 10:00Un cop el grup arribi a la casa de colònies, us deixaran un estoneta per esmorzar.Durada: 3 hores aproximadament Cal portar Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric (segons l´època de l´any que es realitzi), gorra, calçat esportiu  (botes o bambes, no sabates!).  
Més informació

Taller d'espelmes

Bàscara
Espelmes. Elaboració d’espelmes segons el mètode tradicional.Cicles: Infantil i primària.
Més informació

Treballem el Cuir de Poble Espanyol

Barcelona
Visitarem l'artesà del Poble, que ens explicarà el seu ofici mostrant-nos les eines i les tècniques que fa servir per fer aquest i altres productes de cuir. Al taller, ho posarem en pràctica personalitzant una polsera a cop de maça per gravar lletra a lletra el nom que vulguem posar-hi! Objectius curriculars 1. Identificar les eines i els materials que utilitzen els artesans amb la terminologia adequada.2. Emprendre un procés de creació artística.3. Valorar les possibilitats plàstiques del treball artesanal. Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:3oh)5. Català / Castellà   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia. Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Coneixem el Poble de la mà de… Poble Espanyol

Barcelona
Visita dinamitzada Us proposem una manera ben original i divertida de conèixer el Poble Espanyol. Us presentarem en Xisco, un treballador de manteniment que té una visió molt particular del recinte. Amb ell fareu un divertit recorregut per conèixer les llegendes i els secrets del Poble i, si us atreviu, representareu i viureu en la vostra pròpia pell aquestes històries convertint-vos en els protagonistes! Per aquesta activitat es requereix un mínim de 20 alumnes. Objectius específics1. Identificar les manifestacions culturals del recinte i valorar la seva diversitat i riquesa.2. Contextualitzar, en el marc de la Exposició Internacional de 1929, el moment històric en què es crea el Poble Espanyol.3. Participar de jocs teatrals relacionats amb el recinte. Competències bàsiques1. Artística i cultural.2. Comunicativa lingüística i audiovisual. Durada 1 h (Horari a convenir) També disponible en anglès i francès Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

L' Aquàrium: El misteriòs cas del tauró desaparegut

Barcelona
El tauró més gran de L’Aquàrium, ha desaparegut. La Doctora Pandora, amb l’ajuda dels seus amics del fons del mar, intentarà trobar-lo. Ho aconseguiran? Al llarg de l’activitat els nens i nenes coneixeran diferents característiques i adaptacions dels animals que viuen al fons del mar, a través de les pistes que seguirà la Doctora Pandora per descobrir on és el tauró desaparegut.  Aquesta activitat durarà 120 minuts.    PREU: 11,20 € Preu x alumne Entrada + teatre + visita guiada + material   
Més informació

Pedra sobre pedra

Sant Fruitós de Bages
Visita al monestir Món Sant Benet +Taller participatiu per conèixer els estils artístics medievals Us atreviu a construir un monestir? Pedra sobre pedra, així és com fa més de mil anys es va aixecar el monestir de Sant Benet. Us proposem convertir-vos en mestres d’obres del romànic i del gòtic però també en constructorsde retaules barrocs. Arcs de mig punt, arcs apuntats, galeries del claustre o finestrals gòtics... aquests són els encàrrecs que hem rebut de l’abat del monestir. Però per aconseguir la pedra, les cintres i tot el que necessitaremper a la construcció ens caldrà superar diverses proves que ens convertiran en uns autèntics mestres d’obres coneixedors dels estils artístics de Sant Benet. Cicles mitjà i superior d’educació primària.
Més informació

Història d’un retrat

Sant Fruitós de Bages
Història d’un retratVisita al monestir Món Sant Benet + Taller participatiu per aprofundir en l’època delfeudalisme.Unes misterioses imatges relacionades amb el passatmedieval del monestir ens conduiran cap apersonatgesi històries remotes. Qui eren els seus protagonistes?Quins secrets amagaven? Un joc d’investigació iobservació en què se’ns plantejaran diversos enigmes,on descobrirem les seves relacions i coneixereml’evolució i el funcionament dels estaments dins lasocietat feudal. ESO.
Més informació

Taller de Mandales a la natura

Sant Esteve Sesrovires
Mandala significa anar al centre. Des de el centre es creen i generen les coses.A la natura trobem molts exemples :  El Sol, les flors, els estels i moltes mes.T´invitem a construir mandales en el bosc de Can Julià amb elements naturals que trobem per l´entorn. També t´invitem a fer composicions entre els nostres companys fen diferents formes i tot captan imatges fotogràfiques observem com ens convertim amb un mandala viu,  que ens ensenya a crear, concentrar, observar i entendre la natura. Programa 1.    Fem Mandales al bosc amb elements naturals.2.    Fem Mandales modelant i gravant textures.3.    Fem Mandales vius que composem entre tots nosaltres i que fotografiem per veure al que hem creat. Nivell: EPRI
Més informació

Món Sant Benet: De l’hort al plat

Sant Fruitós de Bages
MÓN SANT BENETDe l’hort al plat. Taller de cuina a l’Hort d’Aprendre A l’hort coneixerem què és l’agricultura ecològica i quins són els productes de temporada i de proximitat. Amb aquests coneixements podrem collir alguns d’aquests productes i entre tots aprendrem algunes maneres curioses de cuinar-los per poder acabar fent-ne un tast. És per llepar-se’n els dits! Nivells: Cicle mitjà i superior d’educació primària.
Més informació

Fem paper reciclat

Begues
NIVELL     Aquesta activitat es pot dur a terme tant a Educació Infantil (recomanable a partir de P4) com a Cicle Inicial o Cicle Mig d'Educació Primària. OBJECTIUS     - Entendre la importància que té el reciclatge de paper de cara a la natura.    - Realitzar el procés de producció artesanal del paper.    - Observar que reciclant estem estalviant energia (aigua i llum). CONTINGUTS     1. Història.    2. Salvem arbres.    3. El paper reciclat estalvia aigua i llum.    4. Elaboració artesanal del paper.    5. Procés Industrial.    6. Utilitats del paper reciclat.     METODOLOGIA Presentació del taller. Història. Coneixem els arbres amb els que es fa paper. Elaboració de la pasta de paper: Trossejat, batut i tenyit de la pasta Observació i utilització del motllo Recollida de la pasta al sedàs Premsat del paper Assecat del full de paper. Procés industrial del paper. Avantatges del reciclat de paper. Enganxarem diferents elements de la natura (trossets     de tronquets, fulles, fruits) fent una composició a una quartilla
Més informació

Vol de rapinyaires

Bàscara
Vol de rapinyaires. Una demostració en directe dels vols i habilitats de les aus rapinyaires a càrrec d’un expert en aquesta temàtica. Conèixer de prop àligues, falcons, mussols i altres rapinyaires.Cicles: mitjà i superior de primària i ESO.
Més informació

Culturjoc

Gualba
Obrim fronteres als jocs, danses i tradicions d'arreu del món. Descobriu amb aquesta activitat com passen el temps els nens de Sud-Amèrica, quins jocs practiquen a l'Orient, com son les Màscares Africanes o com celebren les festes al Marroc Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric (segons l´època de l´any que es realitzi), gorra, calçat esportiu  (botes o bambes, no sabates!).
Més informació

Descobrim el jardí de les escultures de Poble Espanyol

Barcelona
Traieu l’artista que dueu dins inspirant-vos en les escultures del Jardí del nostre Poble i posteriorment creant la vostra pròpia […] Amb l’ajuda d’una educadora anirem descobrint a partir de dinàmiques , pistes i trucs, algunes de les escultures situades al Jardí Escultòric del nostre Poble. A través de l’observació, la manipulació i el diàleg ens endinsarem en cada una d’aquestes obres. Després, al taller, ens convertirem en escultors i posarem en pràctica allò que hem observat i après tot fent una creació de petit format.   Objectius curriculars 1. Desenvolupar l’interès pel fet escultòric.2. Expressar i compartir amb els companys allò que ens desvetlla una experiència cultural.3. Descobrir i experimentar possibles processos creatius.   Competències bàsiques 1. Comunicativa lingüística i audiovisual.2. Artística i cultural.3. Autonomia i iniciativa personal.4. 1h 45m5. Català / Castellà / Anglès / Francès   Per a la realització d’aquesta activitat es requereix un mínim de 20 nens.   Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.  
Més informació

La Terra i el Poder

Sant Fruitós de Bages
Visita al monestir Món Sant Benet +Taller participatiu a l’entorn de la societat feudal Com es vivia fa més de 800 anys? Què implicavapertànyer a un estament privilegiat? Us proposemconèixer de primera mà la societat feudal jugant a serpagesos, nobles o monjos. Serà una estona en què, através d’una sèrie de proves i jocs tradicionals, viuremles desigualtats i també els privilegis que imperavenen l’època feudal, per així entendre una mica més elsnostres avantpassats de l’edat mitjana. Cicles mitjà i superior d’educació primària.
Més informació

Taller de jardineria

Pontons
TALLER DE JARDINERIA DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: En aquest taller els nens i nenes aprendran a dissenyar i tenir cura d'un jardí. Plantaran, trauran males herbes, treballaran la terra, regaran, faran servir les diferents eines que utilitza un jardiner i s'emportaran una alfàbrega a casa. PLANIFICACIÓ: Arribada:10:00H Esmorzar i normativa bàsica. (A càrrec dels monitors) Activitats. Dinar. ( A càrrec dels mestres) Estona lliure. (A càrrec dels monitors) Sortida IMPORTANT: La majoria d'aquestes activitats tenen un durada variable, així que el temps de cada activitat dependrà de l'hora d'arribada.
Més informació

La paraula dels cent països

Saifores - El Vendrell
La Paraula dels Cent Països (Contes de Marta Mata) Dinàmica de valors i treball en equip al voltant del conte. Una vegada, d’això fa molts anys, vaig explicar un conte als nens i nenes d’una escola “El país de les cent paraules”, explicava com s’elegirien els secretaris d’un país imaginari…Ara, que ja es pot fer i dir, tenim “La paraula dels cent països”, vols saber de quina paraula es tracta?” CONTINGUTS Fets i Conceptes: • Coneixença del conte de la paraula dels cent països • Descoberta de l’entorn • Comprensió lectora • Transmissió de valors: la pau, la solidaritat i la democràcia    Procediments: • Descoberta lúdica de l’espai. • Observació i experimentació, vivències en pròpia pell. • Jocs de rol • Dinàmiques participatives Actituds: • Participació activa en les activitats. • Curiositat i motivació per la lectura • Treball en equip i descoberta PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres 11,00.-h Explicació del conte i tres racons: la solidaritat i els jocs cooperatius, la democràcia i el joc de rol PARLANT LA GENT S’ENTÈN, la pau i la resolució de conflictes (dinàmica). 13,00.-h Valoració de l’activitat 13,30.-h Dinar amb mestres 14,30.-h Final del conte i Taller del mural de  l’Arbre de la Pau 16,00.-h Comiat i tornada a l’escola   * S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola. 
Més informació

El joc dels nostres avis

Carretera BV 2115 km 6
Els jocs tradicionals són part de la nostra cultura, i del nostre passat. Apropem-los al present per tal que els nostres infants descobreixin com jugaven els seus avis, i així recuperar la cultura del joc de carrer Inclou: • Material de l'activitat • Monitors per a l'activitat • Estada d'un dia a la casa • Dossier per mestres • Activitat prèvia CONTINGUTS Fets i conceptes Procediments • Els jocs tradicionals • L'origen dels jocs • Les èpoques de l'any i els jocs a pagès • Joc i diversió • Treballs manuals • Descoberta de tradicions de manera activa PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres El joc dels nostres avis 11,00.-h Presentació de l'activitat i roda de jocs 13,00.-h Dinar amb mestres 14,00.-h Elaboració d'un taller tradicional 16,00.-h Tornada a l'escola • S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola.
Més informació

El gran viatge de la Gotaverda i la Gotablava (Contes de Marta Mata)

Saifores-El Vendrell
EL GRAN VIATGE DE LA GOTAVERDA I LA GOTABLAVA (Contes de Marta Mata) Lloc de realització: CAL MATA Descripció Activitat sobre el cicle de l'aigua a través del conte de l'Àngels Garriga La Gotablava i la Gotaverda estan a punt de començar el seu viatge pel cicle de l'aigua, Passen moltes aventures abans no arriben al mar. Voleu viatjar amb elles? A través del joc i l'experimentació es desperta la curiositat dels infants envers l'aigua i el seu cicle. CONTINGUTS Conceptes - El cicle de l'aigua - El conte de l'Àngels Garriga - La comprensió lectora Procediments - Escolta del conte - Proves dinàmiques - Taller manual Valors - Estalvi de l'aigua - Motivació per a la lectura - Imaginació PROGRAMACIÓ 10.00h –Arribada a la casa i presentació dels monitors/es 10.30h –Esmorzar amb mestres 11.00h –Explicació del conte a través d'un personatge d'animació i itenerari dinamitzat per un joc de pistes al voltant del conte. 13.30h –Dinar amb mestres 14.30h –Taller de la peixera màgica. Jocs lliures amb els monitors 16.00h –Cloenda i retorn a l'autocar * S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola.
Més informació

Fem un cistell - Poble Espanyol

Barcelona
Quines habilitats ens calen per elaborar-lo? Amb quin material hem de treballar? Practicarem l’art de la cistelleria per treure l’entrellat de totes aquestes qüestions i de les que puguin sorgir. I com treballa una professional de l’ofici? Visitarem el taller de cistelleria del nostre Poble per descobrir-ho. Objectius curriculars 1. Reconèixer les característiques del treball dels artesans i situar-les en el context del medi social i cultural.2. Comprendre i extreure informació rellevant dels diàlegs amb l'educador/a i l’artesà/ana.3. Valorar les possibilitats plàstiques del treball artesanal. Competències bàsiques 1. Autonomia i iniciativa personal.2. Artística i cultural.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h)5. Català / Castellà   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia. Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Treballem la llana

Pontons
TREBALLEM LA LLANA DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: En aquest taller els nens i nenes coneixeran l'origen de la llana i tot el procés artesà que aquest ha de seguir per tal de poder-se transformar en teixit. Cada participant tot utilitzant les eines bàsiques per a treballar la llana "el fus, el cardot, el teler i l'agulla" filarà un tros de fil i teixirà un tros de tela. PLANIFICACIÓ: Arribada:10:00H Esmorzar i normativa bàsica. (A càrrec dels monitors) Activitats. Dinar. ( A càrrec dels mestres) Estona lliure. (A càrrec dels monitors) Sortida IMPORTANT: La majoria d'aquestes activitats tenen un durada variable, així que el temps de cada activitat dependrà de l'hora d'arribada.
Més informació

Teatre amb llum negra + visita guiada a L’Aquàrium: Viatge al país de Marmará

Barcelona
Teatre amb llum negra + visita guiada a L'Aquàrium de Barcelona La Mariel ha perdut el seu peix imaginari, en Marmarà. Vols acompanyar-la per tots els mars del món? El trobareu?El viatge proposa viure aventures sensacionals i descobrir com es viu al fons del mar. Observar éssers vius en un entorn imaginari, identificar-ne característiques i adaptacions al medi, sensibilitzar per la conservació i respecte de la natura, són els companys de viatge d’aquesta activitat. Nivells educatius: Cicle inicial d’EP.Nombre d’alumnes: un màxim de 100.Durada aproximada: 2 horesMaterial per al mestre: Guia del professorat, amb informació general dels aquaris:El preu inclou: Entrada + visita guiada + teatre+ material Recorda! També es pot accedir gratuïtament a l’espai EXPLORA!, al PLANETA AQUA, a l’exposició Joies de la mar, a la terrassa panoràmica i tornar a veure tots els aquaris. RELACIÓ CURRICULAR: L’entorn i la seva conservació El món dels éssers vius
Més informació

El joc dels nostres avis

Saifores - El Vendrell
Els jocs tradicionals són part de la nostra cultura, i del nostre passat. Apropem-los al present per tal que els nostres infants descobreixin com jugaven els seus avis, i així recuperar la cultura del joc de carrer Inclou: • Material de l'activitat • Monitors per a l'activitat • Estada d'un dia a la casa • Dossier per mestres • Activitat prèvia CONTINGUTS Fets i conceptes Procediments • Els jocs tradicionals • L'origen dels jocs • Les èpoques de l'any i els jocs a pagès • Joc i diversió • Treballs manuals • Descoberta de tradicions de manera activa PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres El joc dels nostres avis 11,00.-h Presentació de l'activitat i roda de jocs 13,00.-h Dinar amb mestres 14,00.-h Elaboració d'un taller tradicional 16,00.-h Tornada a l'escola • S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola.
Més informació

Granja-escola + Taller (per grups nombrosos)

Borrassà
EDUCACIÓ INFANTIL*Es fan tres grups, els quals cada hora van canviant d’activitat. El final del dia tots tres grups hauran fet les tres activitats/tallers10:30h Arribada a la casa “Les Orenetes”.11:00h Activitat A Granja-escola*12:00h Activitat B Jocs/poni*13:00h Dinar (a càrrec dels mestres).14:00h Joc lliure en algun dels nostres espais infantils:construccions de fusta, parc, sorrals... (a càrrec dels monitors).14:30h Activitat C Taller* (a escollir)15:30h Fins la propera (despedida) Tallers C a escollir:TALLER 1: Bombons de xocolataTALLER 2: Galetes amb ametllesTALLER 3: Pots de sal
Més informació

La verema i Visita Bodegues Mas Bertran

Sant Martí Sarroca
Els monitors baixen amb el grup de nens/es fins a la vinya, on se’ls fa l’explicació de la mateixa, dels ceps, de la manera de collir,... i aleshores els nens/es comencen a collir un raïm cada un. Quan tenim les senalles plenes anem a fer l’aixafada a manera tradicional, amb els peus nus. Un cop s’ha fet l’aixafada es prova el most en un porró i s’embotella per veure el procés de fermentació a l’escola. Cada classe s’emportarà una ampolla a l’escola per veure com el most fermenta i es converteix en vi . Després de dinar visitarem les Bodegues Mas Bertran per veure la verema en la seva vessant més industrial. Farem Una visita a les bodegues on veurem tots els passos del procés del vi, des de l’arribada del raïm fins a l’embotellament, amb les explicacions dels monitors. (Visita infantil adaptada). També veurem com es fa l’elaboració del cavaLa verema també pot estar distribuïda a la inversa: primer la visita a les Bodegues Mas Bertran i després l’activitat a la casa de colònies Objectius: Conèixer la vida de pagès. Aprendre a collir i trepitjar el raïm com es feia abans. Saber el procés d’elaboració dels diferents tipus de vins. Fomentar el treball en equip i el companyarisme. Disfrutar d’una estona lúdico-festiva amb els companys de l’aula fora de la mateixa. Nivells EINF - EPRI - ESO
Més informació

Taller de geologia

Pontons
TALLER DE GEOLOGIA DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: En aquest taller els nens i nenes faran una passejada pel bosc, visitaran una pedrera on s'hi poden trobar fòssils i aprendran quines són les grans unitats del relleu català i com es van formar. També coneixeran i veuran com es forma un sòl, quines parts té, de que està format, la seva composició química i els diferents tipus que hi ha. Aquest taller es pot complementar amb una part pràctica que consisteix en separar les partícules que formen el sòl, determinar-ne el tipus i comprovar la permeabilitat de diferents tipus de sòl. PLANIFICACIÓ: Arribada:10:00H Esmorzar i normativa bàsica. (A càrrec dels monitors) Activitats. Dinar. ( A càrrec dels mestres) Estona lliure. (A càrrec dels monitors) Sortida IMPORTANT: La majoria d'aquestes activitats tenen un durada variable, així que el temps de cada activitat dependrà de l'hora d'arribada.
Més informació

Frescos de butxaca

Sant Fruitós de Bages
Visita al monestir Món Sant Benet +                                                                                       Taller de creació plàstica a l’entorn de la tècnica del fresc Des dels grecs antics fins als artistes italians del barroc, la tècnica del fresc ha estat utilitzada en multitud d’obres d’art; també en els murs de les esglésies romàniques medievals. Us convidem a descobrir aquesta tècnica mil·lenària i a posar-la en pràctica creant el nostre propi fresc amb autèntic morter de calç i pigments professionals.I un cop tinguem l’obra acabada, podrem marxar a casa amb un bocí d’art a la butxaca. Cicle superior d’educació primària i ESO.També s’ofereix en anglès.
Més informació

Estampem el paper - Poble Espanyol

Barcelona
Taller + visita a l’artesana Us proposem que conegueu a fons aquest ofici. Primer gravareu un dibuix sobre una planxa de plàstic i després l’estampareu amb l’ajuda d’una premsa o un tòrcul sobre paper. El resultat segur que us sorprendrà, igual que la visita a l’artesana que desenvolupa aquesta tècnica al Poble. Podeu disposar de les peces elaborades el mateix dia. Objectius específics 1. Identificar les eines i els materials que utilitzen els artesans amb la terminologia adequada i relacionar-la amb els seus usos. 2. Emprendre un procés de creació artística. 3. Manifestar les habilitats necessàries per poder escoltar, observar i interpretar. Competències bàsiques 1. Artística i cultural. 2. Autonomia i iniciativa personal. 3. Coneixement i interacció amb el món físic. Durada 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h) Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

La màgia de les titelles

Santa Margarida de Montbui
LA MÀGIA DE LES TITELLES Ens endinsarem en el món de la màgia i dels espectacles a través de la creació d'unes titelles molt divertides. Un cop enllestides, els més grans crearem un bon espectacle on treballarem la nostra imaginació i creativitat. Els més petites gaudirem d'un espectacle amb una malabarista i unes titelles que ens portaran al món dels contes. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS    
Més informació

Fundació Alicia: Entrepans extravagants

Sant Fruitós de Bages
Entrepans extravagantsConscienciar sobre la importància dels hàbits saludables. Aproximar-nos a la cuina La cuinera Júlia Verd té un problema i és que... li han desordenat el rebost! Mentre li donem un cop de mà, descobrirem els ingredients necessaris per fer un bon entrepà: aliments fets de farina, de fruita o de llet. I un cop els tinguem crearem les nostres pròpies combinacions tot preparant les receptes especials de la Júlia Verd, uns entrepans saludables, únics i originals que compartirem amb la resta dels companys! Nivell: Educació infantil.També s’ofereix en anglès.
Més informació

Esgrafiem històries sobre ceràmica - Poble Espanyol

Barcelona
Acompanyats d'un dinamitzador/a coneixerem algunes de les façanes més emblemàtiques del nostre Poble per conèixer la tècnica de l'esgrafiat. Descobrirem que l'esgrafiat no només serveix per decorar. Després, al taller aplicarem la tècnica sobre una rajola de ceràmica que us endureu a casa! Objectius curriculars 1. Observar i identificar les propietats d’alguns materials i eines i relacionar-les amb els seus usos.2. Emprendre un procés de creació artística.3. Realitzar una senzilla composició visual que representi el món imaginari, afectiu o social de l’alumne. Competències bàsiques 1. Lingüística.2. Artística i cultural.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h)5. Català / Castellà   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia. Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure.
Més informació

TALLER DE JOGUINES AMB MATERIAL DE REBUIG

Vallgorguina
L’objectiu de l’activitat es fer entendre la problemàtica actual del mal ús dels residus i proposar alternatives per solucionar-ho mitjançant la realització d’un taller plàstic d’elaboració de joguines o estris de diversa utilitat. Per la realització d’aquest taller es demana la col·laboració de l’escola portant (per participant) una deixalla. T’agraden les joguines? Saps quin ús podem fer de tot allò que tirem a les deixalles? Anem a descobrir quina relació tenen les joguines amb el material de rebuig!!!! DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT És una proposta didàctica amb la finalitat que els infants prenguin consciència de la problemàtica que suposa la producció i tractament de les deixalles , així com entendre la importància del reciclatge de residus.L’activitat pretén motivar i facilitar el respecte pel medi ambient i relacionarho amb les seves vides diàries mitjançant la creació d’un element quotidià com es el de la joguina. Abans de la realització del taller de joguines, es farà una breu presentació de l’activitat a través del joc. Treballarem el reciclatge, la reutilització i la reducció de les deixalles. Proposem de realitzar un taller diferent per a cada grup/monitor i així els nens i nenes podran veure diferents utilitats de les deixalles. Aquesta varietat la podeu utilitzar per a fer una mostra a l’escola o per realitzar un intercanvi d’experiències entre els nens i nenes a la pròpia escola. L’activitat permet relacionar continguts d’eixos transversals com l’educació ambiental i l’educació per un consum responsable.Per la realització d’aquest taller es necessita la col·laboració dels participants portant cada un d’ells una deixalla (cal concretar el tipus de deixalla) d’aquesta manera és pot observar el procés de transformació, des de que es recull de les deixalles fins la nova utilitat que se li dóna. OBJECTIUS Iniciar-se en la pressa de consciència de la problemàtica actual del medi ambient, coneixent i manipulant els diferents elements de rebuig , això com conèixer els diferents solucions a través d’una proposta divertida mitjançant l’elaboració d’una joguina amb material de rebuig. CONTINGUTS * El medi ambient.* Observació i manipulació del material de rebuig.* Observació i classificació dels diferents elements de rebuig.* Creació d’un nou objecte a partir d’altres antics. PROCEDIMENTS I VALORS Observació, atenció, comparació, manipulació, participació, confiança, respecte.Durada 2 hores i mitja Nivell: EPRI
Més informació

Taller de bombons de xocolata

Borrassà
Bombons de xocolata. Utilitzarem un dels aliments que més agraden en els nens/es per elaborar uns bombons, que un cop fets i fresquets del congelador podrem menjar.DURADA. 1’30h a 2h aprox. La resta el dia es combinarà amb jocs NIVELLS. Einf - Epri
Més informació

Elaboració de colònia

Bigues i Riells
ELABORACIÓ DE COLÒNIA Petit recorregut pel bosc per collir plantes aromàtiques que ens permetran fer una ampolleta individual de perfum.
Més informació

El misteri de Sant Benet

Sant Fruitós de Bages
Visita al monestir Món Sant Benet + El misteri de Sant Benet Joc d’investigació De la mà d’en Ramon Casas, endinsa’t en un viatge a través de la història i l’art del monestir. Qui va assassinar el monjo que va trobar el pintor? Per què?Seràs capaç de resoldre el misteri? A través d’un joc d’enigmes relacionats amb la societat i l’art descobrirem com era la vida quotidiana a Sant Benet. Una activitat diferent per descobrir com era i funcionava un monestir a l’edat mitjana en primera persona. ESO, batxillerat i cicles formatius.
Més informació

Fundació Alicia: Enllulla’t els dits

Sant Fruitós de Bages
Enllulla’t els ditsTaller de cuina de l’època medieval Un viatge pels rebosts i les cuines de l’edat mitjana. Quins eren els productes que agradaven més als nostres avantpassats medievals? El sucre, la canyella, les herbes aromàtiques, els llegums, la carn... seran els companys de viatge que guiaran els nostres sentits per descobrir no només com era la societat de l’època, sinó què menjava i per què. Receptes refinades com el menjar blanc o el flaó i plats populars com els cigrons tendres obriran el nostre paladar a nous sabors i ens ajudaran a descobrir un retall de la nostra història d’una manera ben diferent. Nivell: ESO, batxillerat i cicles formatius.
Més informació

Joguines amb material reciclat

Bàscara
Joguines amb material reciclatAmb ampolles i altres materials de rebuig que tenim a totes les cases construïm joguines.Cicles: Infantil i primària.
Més informació

LEGO® Education de Poble Espanyol

Barcelona
Durant la infantesa, el joc és una de les principals eines que tenim per relacionar-nos i entendre el món que ens envolta d'una manera participativa i divertida. Aquesta és la forma idònia per assolir l'aprenentatge. LEGO® Education proposa una sèrie de construccions, amb peces grans, que us permetran descobrir i comunicar les vostres idees, així com utilitzar el llenguatge descriptiu. Objectius curriculars 1. Participar de forma adequada en situacions comunicatives habituals.2. Conèixer el món que ens envolta.3. Treballar en equip.4. Participar i gaudir dels jocs ajustant la pròpia actuació. Competències bàsiques 1. Comunicativa lingüística i audiovisual.2. Aprendre a aprendre.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 30m (Horaris 10:30 i 12:30h)5. Català / Castellà   Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure.
Més informació

La màgia de les titelles

Les Preses
LA MÀGIA DE LES TITELLES Ens endinsarem en el món de la màgia i dels espectacles a través de la creació d'unes titelles molt divertides. Un cop enllestides, els més grans crearem un bon espectacle on treballarem la nostra imaginació i creativitat. Els més petites gaudirem d'un espectacle amb una malabarista i unes titelles que ens portaran al món dels contes. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS  
Més informació

Ceràmica amb torn

Borrassà
Ceràmica amb torn L’activitat consisteix en treballar el fang amb el torn. Cada un dels participants farà una peça queposteriorment personalitzarà.DURADA. Matí o tarda. Nivells: EPRI - ESO
Més informació

Figures amb pasta de sal

Bigues i Riells
FIGURES AMB PASTA DE SAL Aprendrem a fer pasta de sal per crear formes d'allò més inèdites.
Més informació

Contorn-entorn - Poble Espanyol

Barcelona
Veniu a conèixer "contorn-entorn", l'obra d'en Josep Guinovart! Ens introduirem a la seva escultura, que representa un bosc, i pararem atenció a cada un dels seus nivells: des d'adalt, a mitja alçada i arran de terra. Experimentarem les diferents maneres de caminar i de trepitjar, de tocar, d'olorar a través de diversos jocs i accions... Deixarem volar la imaginació i la fantasia! Objectius curriculars 1. Reconèixer les parts del cos i les seves característiques i possibilitats.2. Utilitzar el llenguatge oral per expressar sentiments, desitjos i emocions.3. Desenvolupar el plaer estètic. Competències bàsiques 1. Lingüística i audiovisual2. Artística i cultural.3. Autonomia i iniciativa personal.4. 1h 20m (horaris 10:30h, 12h i 13:30h)5. Català / Castellà / Anglès   Per a aquesta activitat es necessita un mínim de 20 alumnes. Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Tots som un Club!

Cubelles
TOT SOM UN CLUB! Descobrint els companys d'Eso Activitats de coneixença i dinàmiques de grup Una diada per a conèixer millor els nous companys de curs i fora del context escolar. Una bona forma de treballar en equip i cooperativament i a la vegada passar un dia diferent i divertit. Inclou: • Material de l'activitat • Monitors matí i tarda • Estada a la casa • Treball previ a l'escola • Dossier per mestres
Més informació

Fem de terrissaires - Poble Espanyol

Barcelona
Taller + visita a l’artesana Us proposem endinsar-vos en aquest ofici fent servir la tècnica del pessic per donar forma a un bol. Paral·lelament, de manera individual i guiats per les mans expertes d’un mestre terrissaire, experimentareu amb el torn. Aquesta activitat tindrà lloc al mateix taller dels ceramistes i serà conduïda per ells. Les peces elaborades es faran arribar a l’escola en un termini de 2-3 setmanes. Objectius específics 1. Identificar les eines i materials que utilitzen els terrissaires amb la terminologia adequada i relacionar-los amb els seus usos. 2. Desenvolupar habilitats manuals i estètiques per elaborar una peça d’argila. 3. Manifestar les capacitats necessàries per poder escoltar, observar i interpretar. Competències bàsiques 1. Artística i cultural. 2. Autonomia i iniciativa personal. 3. Coneixement i interacció amb el món físic. Durada 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h) Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Fundació Alicia: Els tastaolletes

Sant Fruitós de Bages
Els tastaolletesExperiments a la cuina Als científics els encanta provar coses noves, i com que a nosaltres també, a través d’alguns dels seus experiments i les seves receptes jugarem a ser científics per un dia: posarem a prova el nostre sentit del gust tot clavant mossegada als sucs de fruita, mentre descobrim d’on surt la mantega i rematem el taller preparant unes postres que no són el que semblen! Nivell: Educació infantil i cicle inicial d’educació primària.
Més informació

Egagròpiles

Bàscara
Egagròpiles. Estudi d’aquestes boles que algunes aus expulsen per la boca, i que ens permet conèixer els petits animals que han menjat. Cicles: mitjà i superior de primària.
Més informació

Escola de màgia: El Druida i la Bruixa

Canyelles
Objectius de l'activitat: Conèixer el concepte de màgia a través del conte i la imaginació. Fomentar la imaginació i la creativitat. Afavorir la psicomotricitat gruixuda. Treballar l'escolta activa. Que farem? En grups de 15-16 els infants passaran per una sèrie de racons on hauran d'ajudar a la Bruixa a recuperar el seu barret, l'escombra i la capa. Per tal d'ajudar al Druida, hauran d'organitzar-se per cercar el llibre de pocions, l'olla i el seu llibre d'encanteris. També, per fer una poció màgica, els nens/es hauran de trobar els ingredients màgics. Per finalitzar, a través d'una animació, els hi farem la poció màgica. Nivells EINF i Cicle Inicial de primària Programació 9h Sortida escola 10h Arribada a la casa i esmorzar 11h Activitat, El Druida i la Bruixa 13h Dinar 14h Continuació de l'activitat 15.30h Comiat
Més informació

El cavaller i el drac (Sant Jordi)

Vallgorguina
El cavaller Sant Jordi explica la seva llegenda i convida a realitzar uns tallers per tal de conèixer una mica més a fons la seva història.   Taller de punts de llibre, drac de papiroflèxia, decoració d’un test, clauers... Com a fi de festa el cavaller explicarà tot un seguit de contes i llegendes de la seva època. Durada: 3 hores
Més informació

Jocs del món

Bigues i Riells
JOCS DEL MÓN Aprendrem a jugar als jocs de taula més característics d'arreu del món com ara a un Mikado o un Tangram gegant.
Més informació

Taller experimental a L'Aquàrium

Barcelona
TALLERES EXPERIMENTALES Visita guiada + taller experimental Observar, manipular, experimentar, deduir… el departament d’educació ha preparat diversos tallers experimentals perquè el vostre alumnat descobreixi alguns dels aspectes de la vida marina. Nombre d’alumnes: un màxim de 25 per aula.Durada aproximada: de 2 hores a 2 hores i 30 minuts.Material per al  mestre: Guia del professorat, amb informació general dels aquaris. Guió de l’activitat. El preu inclou: Entrada + visita guiada + taller + material Recorda! També es pot accedir gratuïtament a l’espai EXPLORA!, al PLANETA AQUA, a l’exposició Joies de la mar, a la terrassa panoràmica i tornar a veure tots els aquaris. TÍTOLS DE LES VISITES TALLER DE PRIMÀRIA: Investiguem els taurons Mira, un peix! Explorem la platja Sobreviure! El joc del comportament La salut del mar Visc al mar i no sóc un peix
Més informació

Paper reciclat

Bigues i Riells
PAPER RECICLAT Fomentem la importància del reciclatge amb l'elaboració d'una llibreta amb paper fet pels mateixos nens i nenes de Can Ribas. Explicació de les tècniques per fer paper reciclat artesanalment.
Més informació

Món Sant Benet: Planta’t a l’hort

Sant Fruitós de Bages
MÓN SANT BENETPlanta’t a l’hort. Taller a l’Hort d’Aprendre El nostre pagès necessita ajuda per endreçar l’hort. Veniu a fer de pagesos per un dia i a través de la manipulació, la descoberta i algunes endevinalles coneixerem què s’hi amaga i com funciona, amb les seves fruites i verdures de temporada. Finalment, en plantarem algunes varietats. Tothom a arremangar-se! Nivell: Educació infantil i cicle inicial d’educació primària
Més informació

TALLER DE TINTS NATURALS

Vallgorguina
L’objectiu de l’activitat és conèixer els orígens de l’art de tenyir i el procés d’elaboració a través d’un recorregut pel bosc per cercar els diferents elements naturals (plantes, arrels, escorça) amb els quals s’extrauran els colors per tenyir la llana. El grup es dividirà en petits grups, cada un treballarà amb elements naturals diferents i s’utilitzaran tècniques de tintat diverses per aconseguir una gran varietat de colors. Durada 2 hores i mitjaNivells: CS de primària
Més informació

Fem un clauer - Poble Espanyol

Barcelona
Taller + Visita a l’artesana Al Poble Espanyol teniu l’oportunitat de conèixer una tècnica antiga i alhora creativa per elaborar un clauer de cuir. Practicareu diferents formes de trenat, combinant d’aquesta manera destresa, habilitat, imaginació i sentit estètic per personalitzar cada peça. Després coneixereu la Susanna, artesana del cuir, que us explicarà tots els secrets del seu ofici. Podeu disposar de les peces elaborades el mateix dia. Objectius específics 1. Identificar les eines i materials que utilitzen els artesans amb la terminologia adequada i relacionar-los amb els seus usos.2. Conèixer la història, les potencialitats i les virtuts artístiques del cuir.3. Desenvolupar el plaer estètic. Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. Coneixement i interacció amb el món físic. Durada 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h) Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Objectes de fang

Bigues i Riells
OBJECTES DE FANG Crearem i pintarem diferents objectes amb motllos de Can Ribas que es poden utilitzar com a quadres, petjapapers o elements de decoració.  
Més informació

Fem música

Bigues i Riells
FEM MÚSICA Construcció i audició de diferents instruments tradicionals.
Més informació

Granja-escola

Borrarà
CICLE INICIAL10:00h Arribada a la casa “Les Orenetes”.10:30h Activitat de Granja-escola. Visita a la granja i estudi d’alguns animals.13:00h Dinar (a càrrec dels mestres).14:00h Joc lliure en algun dels nostres espais infantils: construccions de fusta, parc, sorrals... (a càrrec delsmonitors).14:30h Activitat de tarda. (a escollir)15:30h Fins la propera (despedida) Activitata a escollirTALLER 1 Bombons de xocolataTALLER 2 Galetes amb ametllesTALLER 3 Pots de sal
Més informació

Imants

Bigues i Riells
IMANTS Crearem un divertit objecte de pasta blanca per imantar la nevera.
Més informació

Estampació de samarretes

La Roca del Vallès
ESTAMPACIÓ DE SAMARRETES Portem una samarreta blanca de casa on hi estamparem un bonic dibuix! Cada nen s' emporta la seva!!
Més informació

Taller de ceràmica Raku

Sant Esteve Sesrovires
Desde 1986 Can Julià ofereix una activitat adreçada a les escoles com a sortida d´un dia i que any darrera any va sent més atractiva, didàctica i complerta. Hem anat transformant petits espais en amplis tallers adequats per a aquesta proposta i amb la que confiem especialment. PINTA I COU LA TEVA PEÇA DE CERÀMICA AMB LA TÈCNICA RAKÚ. El Rakú és una forma de fer la ceràmica que va néixer al Japó. La seva rapidesa ens permet conèixer el procés manual, tècnic i màgic de la ceràmica d´una forma fàcil i atractiva. Però més enllà d´una tècnica, el Rakú també ens proposa sentir i gaudir del que fem. Amb pintures especials cada nen decora una peça de ceràmica. La posa dins el forn i tan sols amb 15 minuts puja la temperatura a 1.000Cº. Obre el forn que és al roig viu i extreu la peça incandescent, la deixa refredar i observa com apareixen els colors transformats pel foc. La imatge del foc és un instant molt màgic. Aquest taller ens permet conèixer un ofici artesà, un procés manual i d´expressió creativa, al mateix temps que ens apropa amb els elements de la natura (la peça pot ser: un bol o una espelmatòria). FES LA TEVA ESPELMA AMB CERA NATURAL. Es prepara un motllo amb elements de reciclatge i cada u l´omple amb oli de palma. Es deixa refredar i tenim una espelma feta. Cal portar: 2 Rollets de cartró del paper higiènic per participant. Època: Tot l´any Horaris orientatius: De 10.00 a 10.15 Arribada De 10.45 a 11.00 Inici del taller De 13.30 a 14.00 Fi del taller Es possible quedar-se a dinar al bosc de la casa o al parc de Can Cases que es troba a 15 minuts amb autocar. Els horaris són orientatius.    
Més informació

Coneixem els artesans del Poble: Poble Espanyol

Barcelona
Si esteu estudiant els oficis i el treball artesà, aquesta és la vostra activitat! Veniu a conèixer els nostres artesans de primera mà. Acompanyats d'un dinamitzador/a, entrareu al taller de 3 d'ells per descobrir l'ofici, els materials, les eines i les tècniques que fan servir. No us deixaran indiferents! Objectius curriculars 1. Participar de forma adequada en situacions comunicatives habituals.2. Mitjançant els sentits, observar i identificar alguns materials i relacionar-los amb els seus usos.3. Identificar les eines i materials que utilitzen els artesans. Competències bàsiques 1. Lingüística.2. Coneixement i interacció amb el món físic.3. 1h 20m (horaris 10:30 o 12:30h)4. Català   Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure.
Més informació

Treballem els vitralls de Poble Espanyol

Barcelona
Voleu conèixer l’ofici de vitraller i crear la vostra pròpia obra? Aquest és el vostre taller! Com a bons vitrallers i vitralleres, el primer que haurem de fer serà crear la nostra plantilla tot jugant amb formes i colors. Després, en una base de cartró ploma incrustarem els vidres amb les formes i colors ja determinats, i així obtindrem el nostre vitrall. Després visitarem la Júlia, l'artesana que treballa aquest ofici, i allà comprovarem les semblances i diferències amb el nostre treball.    Objectius curriculars 1. Observar i identificar les propietats d'alguns materials i eines i relacionar-les amb els seus usos. 2. Emprendre un procés de creació artística. 3. Elaborar una senzilla composició visual que representi el món imaginari, afectiu o social de l'alumne.   Competències bàsiques 1. Artística i cultural. 2. Autonomia i iniciativa personal. 3. Coneixement i interacció amb el món físic 4. 1h 45m (Horaris 10:30h i 12:30h) 5. Català / Castellà   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia.   Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure.  
Més informació

Dibuixem sobre ceràmica - Poble Espanyol

Barcelona
Una rajola crua us està esperant. Està preparada perquè hi feu un dibuix a sobre i, amb un punxó, imiteu la tècnica de l'esgrafiat. Es tracta que repasseu el vostre dibuix fins que quedi gravat a la ceràmica per sempre més. Les rajoles es quedaran en mans de l'artesana, que les posarà al forn i, un cop cuites, us les farem arribar a l'escola. Ah! I visitareu el forn de vidre perquè veieu els artesans del vidre bufat en acció. Objectius curriculars 1. Conèixer i manipular amb correcció les eines i els instruments necessaris per fer una rajola personalitzada.2. Comprensió progressiva de la necessitat de normes.3. Desenvolupar el plaer estètic. Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. Comunicativa lingüística i audiovisual.4. 1h 20m (Horaris 10:30h i 12:30h)5. Català / Castellà   Les peces es faran arribar a l’escola en un termini aproximat de dues setmanes. Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Paper reciclat

Bàscara
Paper reciclat. Història del paper, diferents tipus de paper que s’utilitzen actualment. Elaboració de paper reciclat. La importància de reciclar.Cicles: Einf i primària
Més informació

Màscares

Bigues i Riells
MÀSCARES Divertides creacions o reproduccions de la nostra cara fetes amb bena de guix.
Més informació

L'art del cuir - Poble Espanyol

Barcelona
Taller Sabeu d’on prové el cuir? Sabeu de quines maneres es pot treballar? Us proposem un taller complex i alhora molt enriquidor. Creareu un moneder de cuir aplicant les tècniques necessàries per a la seva elaboració. Partireu de dues peces que haureu de gravar, posareu botons i reblons, foradareu i acabareu cosint aquestes dues peces inicials. Ara només caldrà omplir-lo...Podeu disposar de les peces elaborades el mateix dia. Objectius específics1. Identificar, conèixer i manipular amb correcció el material, les eines i els processos que requereix aquesta tècnica.2. Desenvolupar el plaer estètic. Competències bàsiques1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal. Durada 1h 55m (Horaris 10:30h i 12:30h) Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure.
Més informació

CONSTRUCCIÓ DE CAIXES NIUS

Vallgorguina
L’activitat es compon de dues parts: la primera consisteix en fer un recorregut pel bosc per conèixer les principals espècies vegetals que es troben a Can Clarens. A la segona part s’explicarà la problemàtica ambiental de l’hàbitat dels ocells i es proposaran diferents solucions, d’entre de les quals són la construcció de caixes niu. Durada 2 hores i mitjaNivell: CS de primària
Més informació

La màgia de les titelles

Torrelles de Llobregat
LA MÀGIA DE LES TITELLES Ens endinsarem en el món de la màgia i dels espectacles a través de la creació d'unes titelles molt divertides. Un cop enllestides, els més grans crearem un bon espectacle on treballarem la nostra imaginació i creativitat. Els més petites gaudirem d'un espectacle amb una malabarista i unes titelles que ens portaran al món dels contes. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS  
Més informació

Postals de Seda - Poble Espanyol

Barcelona
Taller d’artesania perquè els més petits deixin volar la imaginació i creïn una postal de seda única. Seda, sal, alcohol, pintura i retoladors. Amb aquests materials, i pinzells i bastonets de cotó com a eines més la nostra imaginació, farem una postal de roba. Aplicarem una capa de pintura d'un o dos colors i tot jugant amb la sal i l'alcohol, crearem figures indeterminades. Ens les mirarem i.. quin paisatge ens suggereix? Completem aquests espais amb un dibuix senzill i voilà! Ja ho tenim. Ara anem a veure la Lourdes, ella és l'artesana que treballa aquesta tècnica i ens explicarà un munt de coses. Objectius curriculars Emprendre un procés de creació artística. Realitzar una senzilla composició visual que representi el món imaginari, afectiu o social de l'alumne. Conèixer i manipular amb correcció les eines i els instruments necessaris per fer una postal de seda personalitzada. Competències bàsiques Artística i cultural. Autonomia i iniciativa personal. Coneixement i interacció amb el món físic. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h)   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.  
Més informació

TALLER DE CISTELLERIA

Vallgorguina
L’objectiu de l’activitat és conèixer les característiques generals de la planta productora del vímet així com l’ofici tradicional del cisteller a través de l’elaboració d’un objecte de vímet per part de cada participant. Durada 2 hores i mitjaNivell: CS de primària
Més informació

Els colors del vidre - Poble Espanyol

Barcelona
Tal i com fan els artesans, primer farem una plantilla dibuixant allò que volem traspassar al vidre, jugant amb formes geomètriques. Després, també com els artesans, transportarem aquesta plantilla a una peça de vidre i per últim li posarem color amb unes pintures especials. A més, veurem com els professionals d'un dels únics forns de vidre que queden a Espanya fan gairebé màgia i elaboren peces de vidre bufat. Objectius curriculars 1. Identificar les eines i materials que utilitzen els artesans, amb la terminologia adequada.2. Desenvolupar el plaer estètic.3. Manifestar les habilitats necessàries per poder escoltar, observar i interpretar. Competències bàsiques 1. Artística i cultural.2. Autonomia i iniciativa personal.3. Coneixement i interacció amb el món físic.4. 1h 45m (Horaris 10:30 i 12:30h) 6. Català / Castellà   Podreu disposar de les peces ja finalitzades el mateix dia. Un cop acabada l’activitat, podeu arrodonir l’estada amb propostes complementàries per aprofitar tot el que el Poble posa al vostre abast: dinar a la zona pícnic, descobrir les magnífiques vistes des del mirador del Monestir, conèixer el Museu Fran Daurel d’art contemporani, deixar-vos sorprendre pel treball dels artesans i ara també pantalles tàctils, instal·lacions audiovisuals i una zona amb tobogans a l’aire lliure. No us perdeu el nou espai FIESTA, una espectacular experiència multimèdia sobre les festes populars, inclosa amb l'entrada.
Més informació

Treballem la llana al parvulari

Begues
NIVELL     Aquest taller anirà dirigit a nens/es de parvulari, de 3 fins a 5 anys. OBJECTIUS        - Conèixer l'animal que dóna la llana: l'ovella.    - Realitzar el procés de transformació d’aquesta matèria: neteja, tenyit, cardat ...      - Veure la importància de la llana. CONTINGUTS     - Els animals que donen la llana: les ovelles             - Neteja de la llana. Els colors.    - El cardat.     - Utilitats de la llana. METODOLOGIA                - Primer veurem, si els nanos no han baixat abans a la granja, les ovelles.    - Després farem:             * Rentat            * Tenyit            * Obrir i cardar la llana     -  Realització d'una activitat  per endur-se utilitzant la llana.         
Més informació

Tenim 5 sentits per descobrir

Cubelles
Descoberta de les plantes que curen mals i que aporten bens. Des de l'antiguitat les plantes s'han utilitzat per a curar mals i per a beneficiar i millorar la salut de les persones. Descobrim aquestes propietats d'algunes de les plantes del clima mediterrani Inclou: • Material de l'activitat i taller • Monitors matí i tarda • Estada a la casa • Treball previ a l'escola • Dossier per mestres CONTINGUTS Fets i Conceptes: • Coneixença de les plantes remeieres • Descoberta de l'entorn • Reconeixement de plantes • Remeis i característiques específiques Procediments: • Descoberta lúdica • Observació i experimentació. • Identificació visual i olfactiva Actituds: • Participació activa en les activitats. • Curiositat, respecte i motivació per la natura PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres 11,00.-h Presentació de l'activitat a través d'uns personatges d'animació. Recorregut pel bosc dinamitzat i recollida de mostres. Treball amb fitxes naturalístiques. 13,30.-h Dinar amb mestres 14,30.-h Taller de quadret de natura 16,00.-h Comiat i tornada a l'escola * S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola.
Més informació

TALLER DE RECICLATGE DEL PAPER

Vallgorguina
A la natura tot es recicla; però les persones ens oblidem molt sovint d'això i malgastem moltes matèries primeres, per exemple arbres, de manera innecessària. Què podem fer entre tots ? OBJECTIUS Identificar i establir relacions entre el paper i el seu origen natural a partir d'elaboració de paper reciclat artesanal, tot prenent consciència de la importància d'aprendre a consumir i reciclar. CONTINGUTS o Els recursos naturals.o Els boscos com a proveïdors de matèries primeres.o El paper com a exemple de transformació de les matèries primeres.o El reciclatge de paper. DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT Es tracta de l'elaboració de paper reciclat artesanal a partir del qual treballem l'origen dels paper i el procés de transformació que segueix fins el seu consum, tot relacionant-lo amb la necessitat d'estalvi i reciclatge dels recursos naturals. Aquest procés de transformació es realitza en grups d'infants que participen activament del treball d'elaboració.Al llarg del taller es realitzen també diferents activitats que pretenen classificar i analitzar els diferents tipus de recursos naturals que fem servir a la nostra vida quotidiana i la forma en que els consumim. Així mateix els boscos del nostre entorn ens ofereixen la possibilitat de conèixer alguns dels usos més comuns. DURADA: 2 hores i mitja. S'utilitzarà el grup reduït com a mètode d'organització. L'activitat serà guiada per un grup de monitors. Nivell: CS de primària
Més informació

Dinàmiques de grup

Canyelles
Objectius de l'activitat: Afavorir el treball en grup i la socialització Treballar l'atenció i la memòria Millorar les habilitats socials: desenvolupar la capacitat d'arribar als acords, es facilita la comunicació i la participació de tots els membres del grup. Afavorir l'autonomia. Promoure la interacció entre els participants Que farem? Per començar farem unes dinàmiques de presentació per conèixer el grup i que el grup conegui al monitors/es. Segons les necessitats del grup, farem les dinàmiques corresponents i acabarem amb una conclusió i valoració de grup. HORARIS 9h Sortida escola 10h Arribada a la casa i esmorzar 11h Activitat 13h Dinar 14h Continuació de l'activitat 15.30h Comiat Nivells Cicle superior de primària
Més informació

Taller experimental a L'Aquarium: Petjada de pingüí

Barcelona
Taller experimental Tocar, observar, experimentar... el departament d’educació ha preparat un taller experimental perquè els infants descobreixin alguns dels aspectes de la vida marina. Quants braços tenen les estrelles de mar? On tenen la boca? Es poden moure? Investiguem-ho!Un petit conte i una cançó convidaran els infants a conèixer les estrelles de mar i alguns dels seus parents. Els nens i nenes podran tocar-les i observar directament com són aquests invertebrats marins, cosa que els desvetllarà la curiositat amb els infants per la descoberta i que els farà fer-se preguntes. El taller acaba amb una conversa per compartir les emocions i les descobertes fetes. Nivells educatius: P2, P3, P4 i P5.Nombre d’alumnes: un màxim de 25.Durada aproximada: 45 minuts Recorda! També es pot accedir gratuïtament a l’espai EXPLORA!, al PLANETA AQUA, a l’exposició Joies de la mar, a la terrassa panoràmica i tornar a veure tots els aquaris. Com s’arriba:BUS: 14, 17, 19, 36, 38, 40, 45, 57, 59, 64, 91, 157.BUS TURÍSTIC: Ruta Sud BlavaMETRO: L3 estació Drassanes, L4 estació Barceloneta.RONDA LITORAL: Sortides 21, 22 i 23.
Més informació

Gimcana Olímpica, salut i esport

Llinars del vallès
Voleu créixer més sans, més forts i més alegres? Us agradaria saber què cal fer per aconseguir-ho? Us convidem a passar amb nosaltres un matí d’allò més actiu per descobrir-ho!   A través d’una gimcana olímpica aprendreu com és d’important l’esport i l’activitat física per a tenir una bona salut i créixer millor. Crearem grups per fer les diverses proves de la gimcana i anirem rotant per diferents espais per poder realitzar-les totes.   Començarem per conèixer quin és el nostre estat actual de salut... Mengem prou bé? Mirem massa la televisió? Fem algun tipus d’activitat física? De ben segur que a alguns ens sorprendran els resultats!   A través de proves de força, coordinació i agilitat, sabrem una miqueta més de nosaltres i dels nostres hàbits i aprendrem tot allò que cal fer per no quedar-nos enrere. Guanyarem fitxes d’energia o en perdrem? Anirem endavant o endarrere? Juguem plegats per poder avançar!   Però això no és tot... A mida que avancem veiem que això de l’activitat física és força divertit, oi? Què podem fer integrar-ho en el nostre dia a dia? Potser podem practicar algun esport que ens agradi? A través d’unes proves ben divertides coneixerem alguns esports olímpics que ens permetran treure l’atleta que portem dins. La medalla olímpica ens espera!    Objectius:   Adquirir hàbits saludables. Fomentar la descoberta del plaer per l’activitat física i l’esport. Millorar la coordinació i l’agilitat corporal. Desenvolupar valors personals com la companyonia, la solidaritat i el treball en equip. · Potenciar noves habilitats i destreses que promoguin el desenvolupament integral dels nens i nenes. Aprendre diversos conceptes i valors emprant el joc com a eina metodològica. Nivell: Primària
Més informació

Fundació Alicia: Setciències a la cuina

Sant Fruitós de Bages
Setciències a la cuinaExperiències científiques i creativitat a la cuina Afinem els sentits i esmolem les idees. En aquest taller resoldrem les respostes a tres preguntes impossibles que ens serviran per descobrir que, a dins la nostra cuina, un dia qualsevol, hi tenen lloc multitud de deliciosos fenòmens químics que fan de la cuina una eina màgica i sorprenent. I com a bons cuiners, acabarem fent un tast dels nostres experiments. Nivell: Cicles mitjà i superior d’educació primària i primer cicle d’ESO.
Més informació