629 719 250

9 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

LA PEDRERA: Visita guiada + la forja màgica

Barcelona
LA PEDRERA: VISITA GUIADA + LA FORJA MÀGICA TALLER PLÀSTIC DE LA TÈCNICA DEL FERRO FORJATVISITA GUIADA A L’EDIFICI Visita guiada a La Pedrera - Casa Milà Veniu a fer un recorregut pels espais més representatius d’una de les obres més singulars de l’arquitecte Antoni Gaudí. Aquest edifici polèmic i trencador de la Barcelona de principis del segle XX va incorporar grans innovacions per a aquella època. Declarat Patrimoni de la Humanitat el 1984, l’edifici continua meravellant avui en dia visitants d’arreu el món. · També s’ofereix en castellà, anglès, francès i alemany. LA FORJA MÀGICA TALLER PLÀSTIC DE LA TÈCNICA DEL FERRO FORJAT Una activitat plàstica i creativa enfocada al disseny dels balcons de La Pedrera. Són algues i peixos o realment són baranes de ferro forjat? Podrem descobrir-ho tot modelant el nostre balcó de filferro tal com ho feia Gaudí. A més a més, coneixerem un personatge màgic que ens explicarà quins secrets amaga La Pedrera. · Educació infantil i cicles inicial i mitjà d’educació primària.
Més informació

La verema

Saifores - El Vendrell
La casa de colònies Cal Mata era un indret on antigament s’elaborava vi. Envoltada de vinyes, encara conserva diferents elements de la verema tradicional com cubs, tines, premsa i trepitjadores de raïm. Aquesta sortida pretén donar a conèixer la terra de vins que és el Baix Penedès, la vinya, el cep, els tipus de raïm i el procés del vi. A partir d’un personatge d’animació coneixerem la vida tradicional a pagès, així com mètodes artesanals i tradicionals en el món del vinya.La sortida es pot complementar amb una visita a un dels cellers de la comarca per veure directament l’elaboració actual, embotellament i etiquetatge del vi de la denominació d’origen Penedès. EDATS: d’Infantil a Superior. Les activitats s’adapten a cada cicle d’edat. La visita al celler es recomana a partir de C. Mitjà. El programa d’activitats s’elabora a partir de les diferents activitats proposades en relació a l’edat dels alumnes. CONTINGUTS El cicle de la vinya Les parts d’un cep Els tipus de raïm El procés d’elaboració del vi La verema tradicional PROGRAMA SENSE VISITA - Arribada a la casa - Animació - Passejada entre vinyes dinamitzat amb un treball de camp – Com es feia el vi abans? Visita a l’exposició de la casa amb tines, cubs i d’altres elements de la verema tradicional - Dinar - Roda d’activitats: Trepitjada de raïm, Jo de gran vull ser viticultor, Llançament d’espardenya, danses de la verema - Cloenda activitat. PROGRAMA AMB VISITA AMB MITJÀ I SUPERIOR – Arribada Al celler proper a la casa (Autocar) Visita, el procés d’elaboració del vi. – Arribada a la casa – Passejada entre vinyes dinamitzat amb un treball de camp – Dinar - Com es feia el vi abans? Visita a l’exposició de la casa amb tines, cubs i d’altres elements de la verema tradicional - Trepitjada de raïm - Cloenda activitat.
Més informació

Anem de Verema al Mogent

Llinars del Vallès
LA VEREMA Utilitzarem com a fil conductor de les activitats la Verema, a través d'una excursió fins les vinyes, introduirem els infants en aquest treball tant antic. Ells es convertiran en els autèntics "senyors i senyores que fan la Verema. Anirem a recollir el raïm per desprès trepitjar-lo i així elaborar el nostre propi vi. En algunes de les activitats busquem millorar la seva interrelació entre companys i trencar grups preestablerts per tal de cohesionar tot el grup; en d'altres intentarem millorar la seva coordinació o fer volar la seva imaginació tot lligat amb un esperit de superació i de millora. Objectius Aprendre d'un món nou Descobrir tècniques noves Divertir-se Desenvolupar la personalitat del nen amb el descobriment del món que l'envolta a través de: aconseguir dur a la pràctica allò que imagina, Millorar la comunicació i relació amb els companys. Millorar la seva coordinació d'extremitats   Edat adequada: Primària Època de l'any adequada: Setembre i octubre Presentació de l'activitat: En aquesta activitat l'eix central és la Verema. La nostra voluntat és la de fer viure als assistents què és i com es fa una bona Verema. Ho farem com es feia antigament, amb la qual cosa trepitjarem raïm i tot. Una activitat encarada a que els assistents aprenguin tot sobre la Verema a pagès i gaudeixin d'una sortida ben diferent i divertida, alhora que instructiva. És per aquest motiu que la sortida es desplaça majoritàriament a les Vinyes, situades a 15 minuts de la casa de colònies Mogent, i a la qual arribarem amb una petita excursió per camins dins el Parc Natural del Montnegre – Corredor. Allà ens hi espera el pagès, que interactuarà amb l'ajut del monitoratge amb els nens i nenes. A les vinyes és on farem la Verema, objectiu principal de la sortida, que conclourà amb el retorn a la casa (on hi farem els tallers). Una sortida idònia per aquells grups que estiguin tractant a classe temàtiques com les plantes, el món rural, la vida a pagès; o simplement vulguin veure com es feia antigament aquesta activitat. Descripció de les activitats: Excursió d'anada i tornada a les Vinyes de Mogent. Visita a les vinyes: guiada pel pagès. Fem la Verema. Recol·lecció del most i embotellament: per emportar-nos la nostra ampolleta de most cap a casa. Taller de l'hort: Treballar l'hort amb eines tradicionals per condicionar-lo. Plantada de futurs ceps per futures veremes. Taller de la Verema: per conèixer què és, com es fa, què són els ceps, etc. També inclou la elaboració d'un petit herbari del Cep (planta del raïm)
Més informació

La verema a Les Trementinaires

El Pla del Penedès
  Descripció L’activitat començarà a les Trementinaires (El Pla del Penedès) Primer de tot esmorzarem i seguidament els monitors/es aniran, amb el grup de nens/es fins a la vinya, on se’ls fa l’explicació de la mateixa, dels ceps, de la manera de collir,... i aleshores els nens/es comencen a collir un raïm cada un. Quan tenim les senalles plenes anem a fer l’aixafada a manera tradicional, amb els peus nus. Un cop s’ha fet l’aixafada es prova el most en un porró i s’embotella per veure el procés de fermentació a l’escola. Cada classe s’emportarà una ampolla a l’escola per veure com el most fermenta i es converteix en vi . Després de dinar anirem a visitar les bodegues Blancher a Sant Sadurní d’Anoia per veure la verema en la seva vessant més industrial. Farem Una visita a les bodegues on veurem tots els passos del procés del vi, des de l’arribada del raïm fins a l’embotellament, amb les explicacions dels monitors. (Visita infantil adaptada). També veurem com es fa l’elaboració del cava. Objectius Conèixer la vida de pagès. Aprendre a collir i trepitjar el raïm com es feia abans. Saber el procés d’elaboració dels diferents tipus de vins. Fomentar el treball en equip i el companyarisme Disfrutar d’una estona lúdico-festiva amb els companys de l’aula fora de la mateixa Material Tisores, senalles, trepitjadores, tovalloles, porrons, manguera, colador, recipient plàstic, ampolles buides i etiquetes Horaris De 10:30 a 11: Arribada i esmorzar De 11 a 13:00: Anirem a la vinya a conèixer i farem l’explicació corresponent del cep i de totes les seves parts. Collirem el raïm i anirem a trepitjar-lo a manera tradicional. Una vegada hem aixafat el raïm, el colarem i embotellarem el most que hem fet i donarem una ampolla a cada grup/classe perquè vegi el procés de fermentació que per si sol té el raïm. De 13:00 a 13:45 : Dinem De 13:45 a 14:00: Anem cap a les bodegues De 14:00 a 15:30: Visitem les bodegues i ens posem a punt per anar a l’autocar i tornar cap a l'escola   (*) L’horari es pot adaptar en funció de les necessitats del grup (**) En cas de pluja és aconsellable canviar de dia l’activitat
Més informació

La Verema

La Roca del Vallès
LA VEREMA Els nens/es veuen tot el procés de la verema, des de que es talla el raïm del cep, passant pel cub on el trepitgen i el premsant, fins al celler on s'explica el procés de fermentació. (Cada nen s'emporta un ampolla de vi pels pares)
Més informació

Anem de Verema al Vallès

Bigues i Riells
ANEM DE VEREMA AL VALLÈS En grups reduïts, explicarem el procés d´elaboració del vi. Veurem les vinyes, on explicarem què és una vinya i la tasca que s´hi fa. Recollida del raïm i producció del most a Can Ribas. Els nens d´educació infantil i cicle inicial fan la trepitjada del raïm amb jocs i els nens de cicle mitjà i superior fan el joc de la Verekama. Cada escola s´emportarà una ampolla de most. Desenvolupament de l'activitat: • 10-10'30h: Arribada dels autocars a Can Ribas. Esmorzar. • 11h. Aprox: Marxa cap a les vinyes de Can Martí, on mostrem i expliquem què és una vinya i la tasca que s'hi fa. Farem una recollida del raïm per després fer el most a Can Ribas. • 13h. Aprox: DINAR • 14h: Producció del most: trepitjada del raïm i tast del most. • 15-15'30: COMIAT NOTA: Cada classe s'emportarà una ampolla de most per tal de poder observar la fermentació a l'escola.
Més informació

La Verema a Pontons

Pontons
LA VEREMA A PONTONS DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT: En aquesta activitat visitarem una vinya i estudiarem les diferents feines que si fan, explicarem com és un cep, collirem i transportarem el raïm i finalment en farem el most. Aquest taller només es possible en l'època que es cull el raïm. (setembre – octubre). PLANIFICACIÓ: Arribada:10:00H Esmorzar i normativa bàsica. (A càrrec dels monitors) Activitats. Dinar. ( A càrrec dels mestres) Estona lliure. (A càrrec dels monitors) Sortida La majoria d'aquestes activitats tenen un durada variable, així que el temps de cada activitat dependrà de l'hora d'arribada.
Més informació

La Verema al Xaragall

Llinars del Vallès
LA VEREMA AL XARAGALL Visitarem la vinya, ens emportarem el raïm i aprendrem a trepitjar-lo. Després ens farem l'etiqueta per posar-la a l'ampolla de most que ens emportarem. Les ràtios dels grups són entre 20/25 alumnes. CICLES: EI - CI - CM - CS HORARI DE LES SORTIDES D'UN DIA PER ESCOLES I ESPLAIS ( AMB ACTIVITATS I MONITORATGE ): 10,30h Arribada al matí ( aprox ) Esmorzar 11,00h Presentació de l'equip de monitors i fer grups Deixar motxilles i anar al wc Inici de l'activitat escollida 13h-14h: Dinar 14h-15h: Activitat de comiat 15h Temps lliure  
Més informació

La verema i Visita Bodegues Mas Bertran

Sant Martí Sarroca
Els monitors baixen amb el grup de nens/es fins a la vinya, on se’ls fa l’explicació de la mateixa, dels ceps, de la manera de collir,... i aleshores els nens/es comencen a collir un raïm cada un. Quan tenim les senalles plenes anem a fer l’aixafada a manera tradicional, amb els peus nus. Un cop s’ha fet l’aixafada es prova el most en un porró i s’embotella per veure el procés de fermentació a l’escola. Cada classe s’emportarà una ampolla a l’escola per veure com el most fermenta i es converteix en vi . Després de dinar visitarem les Bodegues Mas Bertran per veure la verema en la seva vessant més industrial. Farem Una visita a les bodegues on veurem tots els passos del procés del vi, des de l’arribada del raïm fins a l’embotellament, amb les explicacions dels monitors. (Visita infantil adaptada). També veurem com es fa l’elaboració del cavaLa verema també pot estar distribuïda a la inversa: primer la visita a les Bodegues Mas Bertran i després l’activitat a la casa de colònies Objectius: Conèixer la vida de pagès. Aprendre a collir i trepitjar el raïm com es feia abans. Saber el procés d’elaboració dels diferents tipus de vins. Fomentar el treball en equip i el companyarisme. Disfrutar d’una estona lúdico-festiva amb els companys de l’aula fora de la mateixa. Nivells EINF - EPRI - ESO
Més informació