629 719 250

35 activitats d'un dia

Si tens qualsevol dubte, pots contactar directament amb nosaltres!

Resultat de la cerca

La Castanyada amb Panellets

Vallgorguina
Cicles: EINF - EPRI La Maria Castanyera i el Pagès juntament amb els nostres monitores i monitores guiaran als nens i nenes a través d'una sortida que pretén conservar una de les festes més tradicionals de casa nostre. Els boscos del Montnegre i l'arboreda en la plenitud de la tardor seran un marc incomparable pel desenvolupament de tallers com el de la paperina i la castanya, per la recol·lecció de castanyes o per la cloenda amb el ball de la castanyada. I cada participant s'emporta cap a casa dos panellets fets per sí mateix!
Més informació

La Castanyada

Vallgorguina
Ciclos: EINF - EPRI La Maria Castanyera i el Pagès juntament amb els nostres monitores i monitores guiaran als nens i nenes a través d'una sortida que pretén conservar una de les festes més tradicionals de casa nostre. Els boscos del Montnegre i l'arboreda en la plenitud de la tardor seran un marc incomparable pel desenvolupament de tallers com el de la paperina i la castanya, per la recol·lecció de castanyes o per la cloenda amb el ball de la castanyada.
Més informació

La Castanyada

Llinars del Vallès
Edat adequada: Cicle infantil, cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. Presentació de l'activitat: Activitat centrada en la revetlla més tradicional de la tardor al nostre país: La Castanyada. Al igual que en el cas del Carnestoltes, la nostra voluntat és la de mantenir la tradició de celebrar festes nostrades del nostra país que formen part de la tradició i la nostra cultura. La Castanyada és una d'elles i també us la oferim com a activitat de la nostra casa de colònies. La nostra ubicació, en mig del parc natural, ens fa poder contar amb elements claus per poder realitzar aquesta activitat en unes condicions privilegiades. Boscos, esplanades, castanyers... Tot això en plena tardor, on té sentit la castanyada. Això ens permet realitzar la sortida fins els castanyers, utilitzant el bosc per jugar tot fent jocs relacionats amb la Castanyada. I Aquesta festa com no podria ser d'una altre manera, acaba amb la menjada de castanyes cuites per la Maria Castanyera i la ballada de danses tradicionals. Descripció de les activitats: Jocs tradicionals i populars. Jocs amb elements del bosc entorn la temàtica de la castanyada. Visita i recol·lecta de les castanyes a l'esplanada dels castanyers. Festa de la Castanyada. Taller de dibuix. Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats. -*Es poden introduir Panellets (ja siguin preparats o per elaborar amb els nens/es), a consultar condicions: - panellets per la festa(elaborats). -Taller de panellets.  
Més informació

La Castanyada

Cànoves i Samalús
Començarem amb un recorregut pel bosc acompanyats pel nostre ruc i el nostre poni que ens ajudaran a transportar les fulles, pinyes i tronquets que anem trobant i que farem servir per encendre el foc on courem les castanyes. Durant el recorregut explicarem què és la tardor amb els diferents exemples que ens aporta la natura (rastres dels animals, arbes i fulles, colors i textures...) Al arribar a casa ens esperarà la Castanyera Lola per coure les castanyes mentre ens explica un conte. I després a menjar s'ha dit! Nivels: EINF - EPRI Activitats en català o anglés amb professors nadius.  
Més informació

La Castanyeda del Montseny

Arbúcies
  LA CASTANYEDA DEL MONTSENY   Les perxades i castanyedes que formen part del paisatge montsenyenc ens conviden a conèixer aquest arbre majestuós i fèrtil, així com el perquè de la seva presència al nostre país.   Taller vinculat amb la celebració de la Castanyada a la tardor, que aprofita aquest esdeveniment lúdic per a donar a conèixer les característiques del castanyer i el seu hàbitat, els diversos usos actuals i tradicionals d'aquest arbre.   L'activitat s'inicia al Museu, amb la visita a les sales dedicades a l'explotació forestal del massís i seguidament es realitza una excursió fins a una castanyeda.   Allà es realitza el taller que consisteix en l'elaboració d'un penjoll amb fusta de castanyer.   Existeix material pedagògic.   Lloc de trobada: Museu Etnològic del Montseny. C. Major 6. Arbúcies   IMPORTANT: Es imprescindible disposar de l´autocar de l´escola per realitzar les activitats.
Més informació

La Castanyada i El Toca Toca

Navàs
LA CASTANYADA I EL TOCA TOCA Realitzarem les activitats de visita dels animals (pac bàsic: toca-toca d'animals exòtics, la grangeta i els animals salvatges), desprès dinarem i havent dinat celebrarem la festa de la castanyada. La festa de la Castanyada consisteix en l'aparició del típic personatge de la Castanyera, vestit amb les faldilles llargues i el mocador de farcell al cap. Aquesta explica als nens/es que les castanyes es torren per celebrar la festa de Tots Sants, i que aquestes s'acompanyen de panallets i moniatos. Per acabar es torren les castanyes i es reparteixen. PAC BÀSICS VISITA ALS ANIMALS. Fauna salvatge Els nens entraran a les instal.lacions i els proporcionaran menjar. Coneixeran les característiques dels diferents regnes animals i la classificació segons l'alimentació. Els animals que es poden visitar són: mussol, coatí, ós rentador, cangur, porc espí africà, daines, emú, llebres de la Patagònia i fura. La Grangeta Petit recorregut per les instal·lacions a fi de conèixer els animals de granja, saber com es cuiden i els productes de consum que s´obtenen de cadascun. Els animals són: cabres, porcs, xais., conills, galls, cavalls i properament la vaca. Toca-toca Podrem veure i tocar diferents espècies d´animals considerats com a fastigosos o perillosos. Aprendrem com en són, d´ importants, totes les espècies d´ animals i la funció natural de control que realitzen. Els animals que podem tocar són: serp, ratpenat, xinxilla, taràntula, gripau, granota, insectes, milpeus, mussol, cargols gegants,...
Més informació

La Castanyada

Sant Iscle de Vallalta
Quan és temps de collir castanyes, la castanyera la castanyera...La Maria Castanyera ens vindrà a visitar i ens explicarà la seva història, torrarem castanyes i jugarem amb la gimcana que ens haurà preparat.Paperines? Moniatos? Castanyes? Panellets? Quin fart de menjar que ens farem.Si voleu fem Panellets: Per Tots Sants els campaners havien de tocar a difunts perque ningú no s'oblidés de resar per les ànimes del purgatori i pels fidels difunts. A la mitjanit veïns i feligresos s'apropaven a l'església dolços i vi dolç.
Més informació

La recepta de la tardor amb la castanyera

Brunyola
LA RECEPTA DE LA TARDOR AMB LA CASTANYERA Descripció de l´activitat: Vine a Can Font a cel.lebrar la festa de La Castanyada. Trobaràs la Castanyera i t'ensenyarà la recepta de la tardor que inclou tots els elements del bosc. Gaudeix d'un dia de natura tot menjant castanyes torrades. Cicles EINF - EPRI Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 15:30 h. (fins que el grup marxa) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar . Gorra, calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Punt de trobada: Casa de colònies Can Font (Brunyola)  
Més informació

La Castanyada al Mogent

Llinars del Vallès
LA CASTANYADA AL MOGENT  PRESENTACIÓ DE L’ACTIVITAT   Activitat centrada en la revetlla més tradicional de la tardor al nostre país: La Castanyada.    Al igual que en el cas del Carnestoltes, la nostra voluntat és la de mantenir la tradició de celebrar festes nostrades del nostra país que formen part de la tradició i la nostra cultura.    La Castanyada és una d’elles i també us la oferim com a activitat de la nostra casa de colònies.   La nostra ubicació, als peus del parc natural, ens fa poder contar amb elements claus per poder realitzar aquesta activitat en unes condicions privilegiades. Boscos, esplanades, castanyers... Tot això en plena tardor, on té sentit la castanyada.    Això ens permet realitzar la sortida fins la clariana dels castanyers, utilitzant el bosc per jugar tot fent jocs relacionats amb la Castanyada.    I aquesta festa com no podria ser d’una altre manera, acaba amb la menjada de castanyes cuites per la Maria Castanyera i la ballada de danses tradicionals.     DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS   Jocs tradicionals i populars. Jocs amb elements del bosc entorn la temàtica de la castanyada. Visita i recol·lecta de les castanyes a l’esplanada dels castanyers. Festa de la Castanyada On farem les nostres paperines, menjarem castanyes, beurem de porrons i ballarem danses. Taller de dibuix Taller en el qual realitzarem un mural de la Castanyada i la Tardor per decorar la nostra classe i recordar la sortida.  Taller de panellets Es tracta d’elaborar els nostres propis panellets. Un taller de cuina que ens permetrà saber com es fan aquests deliciosos menjars tan típics d’aquesta diada.   * Es poden també afegir panellets ja elaborats per servir junt amb les castanyes (amb un petit increment del preu). * És possible fer l’activitat sense el taller de panellets.   Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats.   Època adequada:   Dates properes a la castanyada i/o mesos de tardor (octubre/novembre) Cicles :  EINF - CI - CM - CS  
Més informació

La castanyada a Viladecans

Viladecans
Lʼobjectiu dʼaquesta activitat és conèixer i participar de la tradicional festa de La Castanyada. Lʼactivitat de desenvolupament comença amb la realització dʼuna gimcana que ens permetrà anar coneixent els diferents espais de la Granja Escola Agrícola Les Tanques.Lʼobjectiu dʼaquesta gimcana és el de trobar el cistell de castanyes per poder-les menjar un cop cuites.A continuació els alumnes es fabricaran una paperina on podran posar-hi les castanyes que la Maria Castanyera ha cuit.  A les 10 h:Recepció dels alumnes a les Tanques i esmorzar. De les 10:30 fins les 11:30:Gimcama de les Castanyes. De les 11:30 fins les 12:15:Preparació de les paperines per les Castanyes.
Més informació

El poble de la castanyera

Castellnou de Bages
EL POBLE DE LA CASTANYERA Responsables activitat: monitors de Bruixola Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 15:30 h. (fins que el grup marxa) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra, calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: Veniu a celebrar la Castanyada a Castellnou de Bages. Ajudarem la Maria castanyera a trobar castanyes pel bosc i gaudirem d'una gran festa amb música i danses a la plaça d'aquest encantador poblet mentre mengem les castanyes que ella ens ha preparat. L´activitat d´adapta a cada nivell escolar. Punt de trobada: Casa de colònies Don Bosco (Castellnou de Bages) POSSIBILITAT DE CELEBRAR LA CASTANYADA AMB PANELLETS!!
Més informació

La Castanyada a Can Putxet

Sant Celoni
Per l'entrada de la tardor i l'època de la castanyada, Can Putxet organitza jornades perquè els nens i nenes coneguin les característiques i curiositats d'aquesta època de l'any. Tot combinant activitats lúdiques i de coneixement de l'entorn natural, tots els participants de l'activitat acabaran menjant castanyes acabades de fer. La "castanyada" s'organitza de la manera següent: HORARI: 10.30h Arribada a la casa de colònies Can Putxet i esmorzar 11.00h Inici de l'activitat 13.00h Torrada de castanyes 13.15h Finalització de l'activitat OBJECTIU: Observar l'entorn natural (alzines, oliveres, pins i vegetació de l'entorn) Observar i conèixer els castanyers i les castanyes Apendre a recollir castanyes ORGANITZACIÓ I DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT Per grups de 15-20 nens acompanyats d'un monitor guia, s'iniciarà un passeig tot observant i escoltant el monitor. Es caminarà per un petit bosc, una petita granja d'animals i, finalment, s'arribarà als castanyers. Allà els nens i nenes es trobaran amb el "TROBADOR DE ROVELLONS", que els explicarà curiositats del castanyer i del bosc, els cantarà amb la seva guitarra i, a través de diferents senzilles proves-pregunta que hauran de superar, els donarà permís per recollir les castanyes. Els nens i nenes colliran les castanyes i, seguidament, acudiran a la "MARIA LA CASTANYERA", que els estarà esperant per ensenyar-los com es torren les castanyes i quines són les eines necessàries. Tot observant com feineja, es cantaran les cançons de la temporada. Finalment, ja es podrà anar a dinar. Els monitors donaran les castanyes torrades per les postres.  
Més informació

La màgia de la castanyada

Collserola
LA MÀGIA DE LA CASTANYADA Àrea de lleure de Can Coll - Collserola Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 15:30 h. (fins que el grup marxa) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra, calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: Dins del Parc Natural de Collserola descobrirem la màgia de la Castanyada fent un seguit de jocs de gimcana que ens faran descobrir la tardor, els canvis que es podueixen en el bosc, en els arbres... i celebrarem la festa de la Castanyada. A la tarda ens vindrà a veure la castanyera per repartir castanyes calentes per a tots els nens. L´activitat d´adapta a cada nivell escolar. Punt de trobada amb l'escola: Àrea de lleure de Can Coll Si sortiu de Barcelona, agafeu la ronda de Dalt, deixeu-la a la sortida 4( velòdrom d'Horta i continueu en direcció Cerdanyola. Al cap d'uns 9.5 km trobareu senyalitzacions de l'Àrea de Lleure de Can Coll. Tant si veniu de Barcelona, com del Vallès per l'A18, heu d'agafar la sortida de Cerdanyola/Ripollet i continuar en aquesta direcció passant per la ronda de Cerdanyola i continuant per l'avinguda Primavera, fins la carretera Cerdanyola a Barcelona. En aquesta carretera a 1.5 km trobareu Can Coll.
Més informació

La Castanyada

Santa Fe del Penedès
LA CASTANYADA La castanyera ens donarà les pistes adequades per trobar les castanyes i la llenya que necessitarem per torrar-les i celebrar la castanyada. La castanyera, mentre torrem les castanyes, ens explicarà contes de la tradició d'aquesta festa i ens ensenyarà la seva cançó. També podem apendre a fer panellets!! Cicles: EINF i EPRI ATENCIÓ! Els professors i professores tindreu un bon esmorzar preparat!!
Més informació

ELs esquirols del Pinatar

Gualba
ELS ESQUIROLS DEL PINATAR Hora d´arribada: 10:00 h. Hora d´acabament: 15:30 h. (fins que el grup marxa) Cal portar: Cantimplora plena, esmorzar i dinar. Roba d´abric i gorra, calçat esportiu (botes o bambes, no sabates!). Descripció de l´activitat: Al Pinatar hi ha molts esquirols juganers. Ens han preparat uns jocs per conèixer la tardor i la festa de la castanyada. Ells son amics de la Maria castanyera que viu a la casa del costat i ens vindrà a veure per repartir castanyes torrades per a tots els nens mentre fem una festa per celebrar el seu dia L´activitat d´adapta a cada nivell escolar. Punt de trobada: Casa de colònies El Pinatar (Gualba) POSSIBILITAT DE FER PANELLETS!!
Més informació

Conte de castanyes i tardor

Les Preses
CONTE DE CASTANYES I TARDOR La tardor és una època de l'any molt màgica que ens convida a passejar pel bosc i descobrir els seus colors. Quina sorpresa ens endurem quan, a més, trobem la Castayera! De ben segur que ens voldrà explicar el conte de la tardor i les castanyes i ens convidarà a jugar i a fer un taller de tardor per endur-nos un record a casa! Per arrodonir el dia ens menjarem unes castanyes fetes al foc tradicional. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS
Més informació

La Castanyada

La Roca del Vallès
LA CASTANYADA Es comença fent un recorregut explicant els arbres a la tardor, anant al castanyer a collir castanyes. Seguidament anem a Casa de la Maria la castanyera per torrar-les. Després farem els panellets. Ja és hora de dinar! Havent dinat menjarem les castanyes. (Cada nen s´emporta una bosseta amb 3 panellets)  
Més informació

Conte de castanyes i tardor

Torrelles de Llobregat
CONTE DE CASTANYES I TARDOR La tardor és una època de l'any molt màgica que ens convida a passejar pel bosc i descobrir els seus colors. Quina sorpresa ens endurem quan, a més, trobem la Castayera! De ben segur que ens voldrà explicar el conte de la tardor i les castanyes i ens convidarà a jugar i a fer un taller de tardor per endur-nos un record a casa! Per arrodonir el dia ens menjarem unes castanyes fetes al foc tradicional. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS
Més informació

La Castanyada

Bàscara
Pels més petits (infantil i Cicle inicial) ELS ANIMALS DEL BOSC ENS REGALEN LES CASTANYES    Els animals del bosc han portat moltes castanyes, i ens les regalen si sabem trobar el seu rebost. Amb la Xula i el carro anirem al bosc, i farem la gimcana de les castanyes. I després de dinar les torrarem i ens les menjarem. Pels més grans (Cicle mitjà i superior)Taller al matí: granja, riu, bosc, ungüents, etc. I després de dinar torrem castanyes i ens les mengem.
Més informació

Arriba el fred i les castanyes

Cubelles
Descoberta de la tradicional festa de la Castanyada i de la tardor. La Castanyera ens rep i ens convida a conèixer la tardor i la festa de la castanyada. Torrarem castanyes, jugarem, saltarem i ballarem. Tornarem a casa amb moltes coses per explicar i amb una paperina de castanyes que la Maria ens haurà donat . CONTINGUTS Fets i conceptes Procediments • L'arribada de la tardor • Canvis en l'entorn natural • Les tradicions de casa nostra • Observació directa del bosc • Experimentació amb elements de la natura • Jocs tradicionals PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres 11,00.-h Rebuda de la Castanyera i gimcana de la Castanyada. 13,00.-h Dinar amb mestres 14,00.-h Celebrem la Castanyada amb La Maria Castanyera, repartim les paperines i fem danses i cançons tradicionals 15,30.-h Comiat d'animació 16,00.-h Tornada a l'escola • S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola. • La programació pot tenir canvis segons a la casa a on es realitzi. Cal concretar-la amb l'elecció de la casa.
Més informació

La Castanyada

Santa Maria de Palautordera
L’objectiu de l’excursió és facilitar el contacte dels alumnes amb la natura, alhora que coneixen aquesta festa popular típica de la tardor, mentre gaudeixen de les sensacions que produeixen passejar pel bosc  a la tardir observant els canvis que es produeixen en la natura. Època: octubre - novembreNivells: EINF - CI de primària ActivitatsEl conte de la castanyera: el conte ens endinsarà en el coneixement d’aquesta festa popular Passeig i descoberta del bosc: passegem, olorem i observem el bosc alhora que descobrim les seves caractarístiques a la tardor i coneixem el castanyer. Trobada amb la Maria Castanyera: que ens farà viure la festa amb aquell punt de màgia i imaginació que tant atrau als infants. Castanyada: i per acabar el dia, després de dinar en un prat de la Granja, menjarem castanyes torrades per la Maria.
Més informació

La Castanyada a la Noguera

Vilanova de Meià
LA CASTANYADA A LA NOGUERA Un dels costums més característics de la diada de Tots Sants és la castanyada. La castanya és un dels productes per excel·lència de la tardor. Fins fa uns anys, la castanyera era un personatge típic que es podia trobar pels carrers dels nostres pobles des dels volts de Tots Sants fins a ben a prop del Nadal. Les castanyes es venien torrades, ben calentes i embolicades en paper. Cal Petit us ofereix l' oportunitat de celebrar aquesta diada tant tradicional en un entorn natural. Anirem al bosc, tot jugant, per tal de recollir llenya i trobar la castanyera. Després, un cop a casa, farem panellets amb l' ajuda de la nostra nova amiga. Finalment, preparem una gran foguera per torrar totes les castanyes. Torrarem castanyes i ens les podrem menjar després de dinar ja que cada nen es farà una paperina de paper on podrà guardar-les ben calentes.  
Més informació

Aconsegueix les castanyes

Canyelles
ACONSEGUEIX LES CASTANYES Els nens passaran per una sèrie de racons on treballaran els colors, els fruits i els arbres, els animals i la tradició de la Castanyada. A més, faran un taller de tardor. Els nens de cicle mitjà, a més a més, treballaran les paraules a través de la mímica, tot ambientat com un petit concurs. Els nens de cicle superior treballaran la part més lúdica de la Castanyada i faran un joc de cooperació. Nivell: EINF-EPRI.  
Més informació

La Castanyada i la tardor

Pontons
LA CASTANYADA I LA TARDOR Tot celebrant la castanyada com a activitat festiva i tradicional, ens introduïm a la tardor descobrint els diferents aspectes que ens ofereix aquesta època de l´any. Guiats per la castanyera, trobarem les castanyes que ens serviran per celebrar la castanyada. Això serà el que motivarà els nens i nenes a fer la descoberta de la tardor: observar les plantes i els animals del bosc, collir i tastar els fruits del camp... Nivell: EINF-EPRI. POSSIBILITAT DE CELEBRAR LA CASTANYADA + PANELLETS!!
Més informació

Conte de castanyes i tardor

Santa Margarida de Montbui
CONTE DE CASTANYES I TARDOR La tardor és una època de l'any molt màgica que ens convida a passejar pel bosc i descobrir els seus colors. Quina sorpresa ens endurem quan, a més, trobem la Castayera! De ben segur que ens voldrà explicar el conte de la tardor i les castanyes i ens convidarà a jugar i a fer un taller de tardor per endur-nos un record a casa! Per arrodonir el dia ens menjarem unes castanyes fetes al foc tradicional. RATIO MONITORS: EINF -CI: 1 MONITOR CADA 10/12 NENS CM-CS-ESO: 1 MONITOR CADA 15/20 NENS  
Més informació

La tardor i les castanyes

Saifores-El Vendrell
Descoberta de la tradicional festa de la Castanyada i de la tardor. La Castanyera ens rep i ens convida a conèixer la tardor i la festa de la castanyada. Torrarem castanyes, jugarem, saltarem i ballarem. Tornarem a casa amb moltes coses per explicar i amb una paperina de castanyes que la Maria ens haurà donat . CONTINGUTS Fets i conceptes Procediments • L'arribada de la tardor • Canvis en l'entorn natural • Les tradicions de casa nostra • Observació directa del bosc • Experimentació amb elements de la natura • Jocs tradicionals PROGRAMA 10.00.-h Arribada a la casa de colònies i rebuda dels monitors/es 10,30.-h Esmorzar amb mestres 11,00.-h Rebuda de la Castanyera i gimcana de la Castanyada. 13,00.-h Dinar amb mestres 14,00.-h Celebrem la Castanyada amb La Maria Castanyera, repartim les paperines i fem danses i cançons tradicionals 15,30.-h Comiat d'animació 16,00.-h Tornada a l'escola • S'adapten els horaris en funció de les hores d'arribada i de sortida de l'escola. • La programació pot tenir canvis segons a la casa a on es realitzi. Cal concretar-la amb l'elecció de la casa.  
Més informació

La Castanyada de Can Rigol

Begues
LA CASTANYADA A CAN RIGOL La castanyera ens ha preparat una gimcana relacionada amb els temes de tardor. Al migdia, quan arribi, ens explicarà històries, ens cantarà cançons i farem un foc on courem les castanyes. LA CASTANYADA A ED. INFANTIL Aquesta ginkana de la tardor està pensada per nens/es de parvulari de 3 a 5 anys. OBJECTIUS - Destacar els aspectes més rellevants de la tardor i de la castanyada  ( fruits més importants, recol·lecció dels animals per l'hivern, etc). - Fruir la tardor de forma lúdica. CONTINGUTS - Castanyes, aglans, bolets i aranyons fruits de la tardor. - Els ocells marxen. - Recol·lecció d'alguns animals de cara a l'hivern. - Les fulles cauen. METODOLOGIA La tardor d'aquest any ens porta a l'entremaliat Follet Castanyet (és amb qui jugarem a després a la ginkana, ja que ens ha deixat els sacs de la tardor) i a la Velleta Castanyera (que ens visitarà per la tarda, repartirà les castanyes i explicarà algunes de les coses pròpies de la vida d'una castanyera i cantarà cançons de l'època amb els nens/es). LA CASTANYADA A ED. PRIMÀRIA Aquesta activitat de tardor està pensada per nois/es d'Educació Primària. OBJECTIUS - Fruir de la tardor mentre aprenent a descobrir-la. - Conèixer alguns aspectes de les plantes i animals relacionats amb el seu desenvolupament a la tardor. - Corroborar mitjançant l'escriptura que l'esperit de la tardor i la influència en els éssers humans ens arriba de molt temps enrera. CONTINGUTS - Fruits de la tardor: els bolets. - La vinya. - Orientació de les aus migratories. - Què fan els animals a la tardor? - Poesia i tardor. METODOLOGIA Pel matí mitjançant una ginkana: Els Exploradors de la Tardor, aprofundirem en els continguts plantejats anteriorment. Portarem un mini-dossier que recolzarà les nostres observacions. Per la tarda, després de dinar, vindrà la castanyera. Ella repartirà les castanyes, alhora que explicarà tradicions i costums propis de la castanyada.
Més informació

El Bosc a la tardor

Vallgorgina
EL BOSC A LA TARDOR Farem un itinerari per als boscos de l'entorn de Can Clarens per tal d'observar i identificar els elements més característics i propis del bosc, fent especial atenció als productes naturals que n'obtenim. Es recolliran mostres i es classificaran. A la tarda, el personatge que hem trobat al bosc ens torrarà unes castanyes i ens convidarà a participar de la festa de la Castanyada. Nivell: EINF-EPRI. POSSIBILITAT DE CELEBRAR LA CASTANYADA + FESTA MU SICAL!!
Més informació

La Castanyada al Xaragall

Llinars del Vallès
LA CASTANYADA AL XARAGALL La castanyera ens espera per passar un dia de tardor, tot passejant pel bosc dels castanyers, collim castanyes, fulles i pellons. I a la tarda, castanyes torrades i fi de festa amb música. Les ràtios dels grups són entre 20/25 alumnes. HORARI DE LES SORTIDES D'UN DIA PER ESCOLES I ESPLAIS ( AMB ACTIVITATS I MONITORATGE ): 10,30h Arribada al matí ( aprox ) Esmorzar 11,00h Presentació de l'equip de monitors i fer grups Deixar motxilles i anar al wc Inici de l'activitat escollida 13h-14h: Dinar 14h-15h: Activitat de comiat 15h Temps lliure NIVELLS: LLAR - EI - CI - CM - CS
Més informació

La Castanyada al Montseny

Santa Maria de Palautordera
L’objectiu de l’excursió és facilitar el contacte dels alumnes amb la natura, alhora que coneixen aquesta festa popular típica de la tardor, mentre gaudeixen de les sensacions que produeixen passejar pel bosc  a la tardir observant els canvis que es produeixen en la natura. Època: octubre - novembreNivells: Cicle mitjà, superior i ESO Activitats ITINERARI DE NATURA: Durant tot el matí farem ub recorregut pel bell mig del Parc on a més de fomentar el contacte amb la natura estudiarem el castanyer i altres espècies vegetals utilitzant claus dicotòmiques. També recollirem mostres de fulles i fruits per a la classe. CASTANYADA: i per acabar el dia, després de dinar en un prat de la Granja, menjarem castanyes torrades. L’AUTOCAR: ha d’estar disponible per la ruta que farem durant el matí (en total uns 10 km), preguem aviseu a la vostra empresa d’autocars.Els boscos del parc són protegits, per tant no és permès recollir mostres indiscriminadament.
Més informació

Festa de la castanyada

Vallgorguina
EL BOSC A LA TARDOR. FESTA DE LA CASTANYADA Recorregut pels voltants de Can Clarens per tal d’observar, explorar i identificar els elements més característics del bosc i d’alguns usos que les persones n’extreuen. Durant els itinerari apareix el personatge de la Castanyera que ensenya tot el que porta al seu cistell. Al final de l’activitat es realitza una celebració festiva amb l’actuació d’un grup d’animació i es reparteixen castanyes torrades. Durada: 3 horesNivell: EINF EPRI
Més informació

La Castanyada i panellets

Calders
LA CASTANYADA De la mà d’una entranyable castanyera aprendrem un conte de castanyes i cargols i anirem d’excursió a buscar les nostres pròpies castanyes, tot familiaritzant‐nos amb l’entorn natural de la tardor. Aprendrem com és i d¡on surt aquest famós fruit de tardor. Farem uns deliciosos panellets i, com no, ens els menjarem acompanyats d’unes calentetes castanyes i boniatos.
Més informació

La Castanyada amb panellets

Rocallaura (Vallbona de les Monges)
Farem un taller de panallets i una gimcana per buscar els estris de la castanyera que els ha perdut pel camp i després courem les castanyes i moniatos i ens mengem els panallets, tot cantant cançons de la castanyera. Cicles: EINF - EPRI
Més informació

La Castanyada a Fogars

Fogars de la Selva
LA CASTANYADA A FOGARS La Maria Castanyera ens està esperant ansiosa per explicar-nos un conte molt original i divertit que ens endinsarà a la tardor. Un cop s'ha acabat el conte anirem a fer panellets i després si tenim temps, donarem un volteta per als voltants del Ramió per descobrir els colors de la tardor. I finalment ens menjarem a les protagonistes d'aquesta època: les castanyes que courem tots junts.
Més informació

Fem panellets a Can Ribas

Bigues i Riells
FEM PANELLETS A CAN RIBAS Gaudirem de la festa de la Castanyada: cuinarem panellets, descobrirem com és el bosc a la tardor i coneixerem la castanyera, que ens convidarà a castanyes cuites. Desenvolupament de l'activitat: 10-10,30 h: Arribada dels autocars a Can Ribas ESMORZAR i rebuda de la Castanyera 11 h: Descoberta del bosc a la tardor: - els arbres fruiters de la tardor - visita als castanyers i recollida de castanyes. Es fan jocs i explicacions sobre el bosc i la tardor adapatdes a cada cicle. 12 h: Elaboració de panallets 13 h: DINAR 14 h: Festa de la Castanyada: al voltant d'una foguera (foc de camp) farem dances, jocs i cançons, mentres veiem com es couen les castanyes. Un cop fetes les paperines, menjarem les castanyes. 15,30 h (aprox.): COMIAT  
Més informació