Tornar
La Verema a L'Estol Alt Penedès, Sant Martí Sarroca
Barrio Romaní, 189 , 8731
AC-0046

LA VEREMA A L'ESTOL

Visita a les bodegues TORRES on veiem el procés actual d'elaboració del vi. Un cop a la casa collida i aixafada de raïm a la manera tradicional. Ens emportem una ampolla de most per cada grup classe per veure la fermentació i el pas de most a vi.

FITXA TÈCNICA DE L'ACTIVITAT DE LA VEREMA:

COMENÇAREM L'ACTIVITAT A LES BODEGUES TORRES!!.

MOLT IMPORTANT: Ens trobarem a les BODEGUES TORRES entre 10:15h. i les 10:30h (si l'escola té previst arribar abans o després és important que ho comuniqui a la Casa de Colònies amb antelació). LA VISITA ESTÀ CONCERTADA PER COMENÇAR A LES 11:00H. I S'HAURIA DE VARIAR. Si veien que pel camí se us fa tard també demanaríem que ens ho féssiu saber per poder-ho lligar tot em màxim de bé possible.

ο Caldrà que l'autocar s'esperi a la visita per acompanyar-vos després fins a la Casa de Colònies. Les monitores us acompanyaran en el trajecte de les Bodegues a la Casa de Colònies.

COM ARRIBAR A LES BODEGUES TORRES

Tant si venim de Barcelona com de Tarragona per l'A7 sortirem a Vilafranca del Penedès Sortida Nord i agafarem direcció St. Martí Sarroca (anirem per la perifèria, no cal entrar a Vilafranca).

Just sortir de Vilafranca del Penedès direcció St. Martí Sarroca trobarem una gasolinera a mà esquerre i molt poc després de la gasolinera (el primer trencall a mà esquerre) veurem un rètol que ens indica TORRES (Visites), hi ha un carril per poder girar. Agafant aquest trencall anirem a parar directament a TORRES CENTRE DE VISITES (Veure indicat al Plànol). Torres visites, NO Torres zona de càrrega que és un trencall més endavant.

COM ARRIBAR A LA CASA DE COLÒNIES L'ESTOL

Al mateix plànol podeu veure com arribar a la Casa de Colònies però cal dir que les monitores aniran amb vosaltres de les Bodegues a la Casa de Colònies de manera que no teniu pèrdua.

HORARI GENERAL DE L'EXCURSIÓ (que pot variar una mica en funció de les necessitats del grup)

- De 10:15 a 10:30 h.: Arribada a les Bodegues Torres

- De 10:30 a 11:00 h.: Esmorzar (és optatiu si l'escola encara no ha esmorzat)

- De 11:00 a 12:00 h.: Visita a les Bodegues

- A 12:00 a 12:15h.: Cap a la Casa de Colònies

- De 12:15 a 13:30h.: Anem a les vinyes, collim el raïm i el posem a les trepitjadores

- De 13:30 a 14:30h.: Dinar

- De 14:30 a 15:30.: Aixafem el raïm, obtenim el most, l'embotellem per emportar-nos-el a l'escola i veure la fermentació natural que dóna el pas de most a vi (Si alguna escola ha de marxar abans també és molt important que ho comuniqui prèviament per tal de poder reorganitzar l'activitat)

SOBRE LA VISITA A LES BODEGUES

La visita consta d'un Tour dalt d'un tren comentat i adaptat per a infants que va des de les vinyes a la planta d'embotellament passant per una cava tradicional. Es visita també una sala on els infants poden fer-se una idea de com és la vinya durant tot l'any a través d'un seguit d'imatges, sons, olors... I s'acaba amb el tast d'una copeta de most per als infants i una de vi per als professors i les professores que ho desitgin. A l'acabar es pot comprar vi, brandi... a la botiga de les Bodegues Torres.

NOTA: Cada grup s´en dur 1 botella de most per veure fermentacio.

Realitzen l'activitat

L'Estol
Ubicada a l´antiga Masia “La Guardia”. Envoltada de vinyes i bosc, en un indret molt tranquil.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Demana informació sobre aquesta activitat