Tornar
A vista d'ocell Vallès Oriental, Bigues i Riells
Masia Can Ribas , 08415
REF_AC-0356

A VISTA D'OCELL

Recorregut pel bosc, amb diferents racons i espais d'observació, contacte amb la natura, aventura, fantasia, ...

Volen atansar-vos al nostre bosc, amb la mirada d'un ocell. Qui millor que ells, que poden observar tant des de el cel, com de la terra, per ensenyar-vos els habitants d'aquest bosc, característiques,...

Dins el nostre recorregut trobarem espais o racons, on poder gaudir de diferents experiències i aventures. Hem creat un bosc interactiu a la mida i curiositat dels nostres visitants.

Racó 1: El nostre habitat

Joc d'observació per conèixer els diferents elements naturals que hi viuen al bosc de la casa de colònies. Joc de les diferències.

Racó 2: Les cases del cel

5 cases niu, amb els seus habitants, a tamany real treballats amb resina, que els nens podran observar. Dins cada casa niu hi haurà l'ocell i l'explicació de les seves característiques.

Racó 4: El formiguer

Les nostres amigues, les formigues, són grans treballadores, amb una gran organització dins el seu formiguer Espai pensat per treballar la psicomotricitat, el treball individual i amb equip.

Racó 3: Els bolets

Com és un bolet? Tots són bons o dolents? Quines mides té?

1. Objectius generals del projecte

-Transmetre valors medi - ambientals.

-Crear un espai d'experimentació, observació i aprenentatge dins el medi natural.

-Sensibilitzar per tot el que ens envolta: natura, fauna i persones.

-Conèixer els elements naturals que habiten el bosc.

-Crear un ambient lúdic i de fantasia.

2. Dades generals

Situació geogràfica: " A vista d'ocell" es troba situat dins la casa de colònies Can Ribas de Montbui (Bigues i Riells – Vallès Oriental).

Espai: Un cop estudiat el terreny, el projecte es va realitzar dins un espai delimitat del bosc, aprofitant els marges naturals per delimitar-lo. El terreny va ser netejat i adaptat per la seva utilització. És un bosc bastant net i planer, sense grans desnivells i amb grans recursos naturals (arbres, plantes, rastres,...). Bosc mixt d'alzinar, pi pinyer i roure.

Distància del recorregut: 600 metres.

Adaptació: El recorregut transcorre per un sender de bosc de 1'5 m d'amplada totalment transitable i sense desnivells elevats. Tots els racons estan dissenyats per poder adaptar els continguts i procediments a l'edat dels nens.

Realitzen l'activitat

Can Ribas
Can Ribas de Montbui és una casa pairal del s. XVI, propietat de la família Oliver Parellada, restaurada i convertida en casa de colònies i escola de natura des de 1982.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat