Tornar
Reciclatge Vallès Oriental, Llinars del Vallès
ctra. C-251 a 1,5 km de sant Celoni , 08450
REF_AC-0755
RECICLATGE 

Presentació de l’activitat

Es tracta d’una activitat d’aquelles que tampoc poc faltar. Si alguna cosa tenim clara avui en dia és que el nostre planeta està patint les conseqüències de l’acció indiscriminada de la humanitat. El tema del reciclatge ha anat prenent força en les nostres vides, a base d’agafar consciència i de que s’ha invertit en aquest àmbit tan imprescindible per poder reutilitzar, tractar i treure profit de les nostres pròpies deixalles.

Aquesta activitat intenta socialitzar aquesta pràctica als nens i nenes ja des de ben petits, ja que segurament a casa seva ja ho aprenen, aquí reafirmarem coneixements, pràctiques correctes i funcionaments; com no podia ser d’una altra manera amb jocs i divertint-nos.

El Parc Natural que tenim davant nostre és un espai verd que s’ha de protegir i alhora em de saber, que pràctiques com la del reciclatge ajuden de forma indirecte a la preservació d’espais com el que aquí gaudim.

La nostra proposta en aquest cas és la de unir coneixements, pràctica i diversió entorn el món del reciclatge. Tallers, jocs i un gran concurs a mode de trivial gegant seran les eines bàsiques que emprarem.


Descripció de les activitats: 

  • Joc del reciclatge: que ens servirà per crear grups i començar a prendre contacte amb el tema a tractar.
  • Tallers: cada grup treballarà amb el grup de reciclatge que li hagi tocat i elaborar un objecte a partir de material reciclat.

                       • Vidre: Pot de vidre amb espelma.

                       • Orgànic: Kiwi amb xocolata i tap de suro.

                       • Paper: Marc de fotos

                       • Envasos: Moneder amb Tetrabrik

                       • Rebuig: CD rellotge.

 
  •  Concurs: Un concurs on els grups “contenidors”, han de lluitar per aconseguir la màxima puntuació.

Dins el concurs hi haurà diferents proves, trivial de preguntes sobre reciclatge, 1,2,3, i una mica de cultura sobre el reciclatge. Aquestes proves les avaluaran un jurat molt variat, el qual durant tot el concurs aniran afegint coses que creguin necessàries.

  •  Joc de rol amb personatges: joc on hi hauran personatges a favor, en contra i indiferents al tema del reciclatge que posaran a prova els nervis, la paciència i el coneixement dels assistents.
  •  Joc de reciclar: Separarem de un bossa de brossa normal cada element i el posarem al contenidor que toca. Així sabrem el que suposa no reciclar i com de difícil és fer-ho si no es fa de bon principi.
  •  Debat final: per què em de reciclar? Aquí serà el tema de debat partint de l’experiència personal i de la viscuda durant el dia.
 

Època adequada: Tot l’any

Cicles:  CI - CM - CS

Realitzen l'activitat

Mogent
Casa de colònies que forma part d'un conjunt d'edificis que els germans Maristes tenen a les afores de Llinars. Està envoltat d'espais naturals i la finca disposa de diverses pistes esportives i piscina.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat