977 666 433
Tornar
Amb el torn, fem el nostre pot de llapis!! Baix Llobregat, Sant Esteve Sesrovires
Ctra. Sant Esteve KM. 1 , 8635
AC-0382

El torner: Un dels oficis artesans més antics que hi ha es "el terrissaire". Abans d´existir el plàstic, la major part dels objectes utilitaris com els plats, les olles, les casoles, etc... eren de terrisa.

Per a la realització d´aquests objectes, el terriser utilitzà el torn com a principal eina. Al girar el torn i amb les mans ben mullades s´estira el fang donant-li les diferents formes. És molt atractiu veure com d´un "pasto" (tros de fang) podem treure moltes peces com taces, gerros, guardioles, plats, teteres, i un dels objectes més tradicionals és el "canti" que serveix per veure aigua.

Modelatge de fang: El fang és un element natural que degut a la seva plasticitat ens permet modelar i donar-li forma. És un mitjà ideal per jugar i treballar amb els nens.

El fang permet crear i expressar infinitats de formes tan siguin objectes concrets i utilitaris com decoratius, figuratius o abstractes. Ens permet desenvolupar la nostra creativitat i imaginació.

Un aspecte molt important és el tacte i l´efecte relaxant que sentim quan estem tocant i modelant el fang. També ens permet desenvolupar conceptes com la textura, la temperatura, la plasticitat, el relleu, la composició, el volum, el color, etc...

Activitat

- Farem un pot de llapis que podrem pintar a l´escola amb divertits colors.

- També podrem modelar amb el fang i sentir el seu tacte i flexibilitat, alhora que juguem amb la nostra imaginació i creativitat.

Cada nen s´emportarà un pot de llapis i una figura modelada

Horaris:

De 10.00 a 10.15 Arribada

De 10.45 a 11.00 Inici del taller

De 13.30 a 14.00 Fi del taller

Els horaris són orientatius.

Es possible quedar-se a dinar al bosc de la casa o al parc de Can Cases que es troba a 15 minuts amb autocar.

Realitzen l'activitat

Can Julià Masia Rural
Can Julià està situada a Sant Esteve Sesrovires, a 26 km. de Barcelona. La seva construcció es va iniciar al segle XV i havia estat una important casa de camp dedicada a l'activitat agrícola i vinícola, on es van iniciar els Vins Bach.
Veure la instal·lació
Demana informació sobre aquesta activitat