Tornar
Els oficis Vallès Oriental, Llinars del Vallès
B-510 , 08450
REF_AC-0790

Aquesta activitat està pensada per retre un homenatge al món de l'artesania i les seves principals expressions. És una sortida en la qual els nens i nenes aprendran les tècniques artesanes més comunes mentre juguen amb els diversos jocs i tallers que els hi tenim preparats.

Aquesta activitat pretén ser interactiva, educativa i divertida. La nostra voluntat és que tots els assistents puguin conèixer alguns dels oficis més clàssics amb la intenció de que puguin veure aquestes professions, fer algunes de les seves accions més representatives i característiques.

Depenent de l’edat del grup es pot variar l’activitat per tal de fer-la més apte. Si esteu treballant els oficis a l’escola, aquesta sortida pot ser adequada per saber més d’alguns d’ells i aprendre’n quatre nocions teòriques i pràctiques.

L’activitat es desenvoluparà amb monitoratge que sabrà de l’ofici que li toqui presentar al grup. Amb aquesta premissa ens assegurem que l’activitat serà amb coneixement real per part dels monitors i monitores sobre la tasca que presentaran.


Per últim, intentarem que aquesta sortida pugui desenvolupar-se d’una manera distesa i dinàmica amb la qual cosa utilitzarem un eix conductor basat en un joc de rol, en el qual cada grup participant podrà anar fent cada ofici segons el joc ho porti i d’una manera més divertida. En definitiva coneixeran els oficis mentre juguen.


DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

L’activitat ve guiada per les normes bàsiques que presentarem en el joc de rol i els oficis que us presentem. Es pot variar algun dels oficis i de les propostes d’activitats però sempre consensuant cada canvi amb els responsables de la sortida (a través del correu electrònic o del mòbil).


Els Oficis que us presentem són: (es pot parlar de fer-ne de diferents).

  • Pagès
  • Mecànic
  • Fuster
  • Terrissaire
  • Malabarista
  • Cuiner


Cadascun d’ells té un paper en el joc de rol i farà un taller on explicarà el seu ofici. Els assistents hauran de fer el taller amb cadascun d’ells i continuar amb el següent ofici. Així cada grup de nens/es passarà per cadascun dels oficis, tot seguint el fil conductor del joc.

DESCRIPCIÓ DE L’ESTADA

Les sortides d’un dia a la Casa de Colònies El Castell Vell són activitats pensades per realitzar-se durant tot un matí. Aquestes acostumen a tenir una durada d’unes 3 o 4 hores (depenent de l’hora de l’arribada del grup a les nostres instal·lacions), després d’esmorzar i abans de dinar.

Durant tota l’estada tindreu a la vostra disposició un responsable de l’activitat (coordinador/a) que us acompanyarà i assistirà. També trobareu un equip de monitoratge preparat per a la realització de les diverses parts de l’activitat i que es farà totalment responsable del grup d’infants fins a l’hora de dinar

Realitzen l'activitat

Castell Vell
El Castell Vell és una casa de colònies que sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV, envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI, situat al cim d'un dels turons del Parc Natural del Montnegre-Corredor.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat