Tornar
Prehistòria i Arqueologia Vallès Oriental, Llinars del Vallès
Masia del Castell Vell, s/n , 08450
REF_AC-0562

Voleu viure l'experiència de ser arqueòleg per un dia? Heu participat mai en una excavació arqueològica? Voleu aprendre els mètodes de treball de l'arqueologia tradicional, la història del Castell Vell i visitar el museu de Can Bordoi? Aquesta és la vostra oportunitat!

La Casa de Colònies "El Castell Vell" sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV,funciona des dels anys 60 i està envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI – XV. En l'actualitat, el Castell està restaurat per a visitar les seves runes. Aquestes són les que van quedar desprès del terratrèmol del 1448. En les seves runes i especialment als fossats va aparèixer tot el material que tenia el castell en el moment de la seva destrucció pel terratrèmol, moltes d'aquestes peces es poden veure el museu de Can Bordoi, a uns 500m de la Casa de Colònies.

En aquesta activitat us proposem que els assistents puguin descobrir noves troballes en l'entorn de les runes del Castell Vell tot fent una sèrie de passos com si fossin arqueòlegs per un dia. Senyalització del terreny, ús d'eines específiques, desenterrar restes i obtenir informació de com es duu a terme una excavació.

Tot això amb la dinamització d'un personatge que els farà d'arqueòleg i els guiarà durant tota la jornada, alhora que els transmetrà els seus coneixements.

Per dotar d'un punt més interessant l'activitat, també es fa una visita al Museu de Can Bordoi, on podrem observar les restes ja trobades amb anterioritat i comparar-les amb les nostres troballes.

No cal dir que el fet de que tinguem la sort de tenir el Castell Vell a tocar de la casa és una sort i un element clau per poder realitzar aquesta activitat en un entorn adequat i ben real.

Descripció de les activitats:

  • Realització de la nostra pròpia zona d'excavació arqueològica dins el campament d'arqueòlegs.
  • També inclou la realització de la cata i il·lustració de les troballes.
  • Taller de creació un objecte de fang.
  • Visita guiada a les runes del Castell Vell.
  • Visita guiada al Museu de Can Bordoi.

Nota:Tots els cicles fan les mateixes activitats. Excepte en el cas de que haguem d'adaptar l'activitat a Cicle infantil o ESO.

Realitzen l'activitat

Castell Vell
El Castell Vell és una casa de colònies que sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV, envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI, situat al cim d'un dels turons del Parc Natural del Montnegre-Corredor.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat