Tornar
Cultures del món Vallès Oriental, Llinars del Vallès
Crta. C-251 , 08450
REF_AC-0757

CULTURES DEL MÓN

Presentació de l’activitat:

Aquesta activitat intenta ser una porta d'entrada a conèixer algunes de les cultures del món en el que vivim.

És impossible arribar a conèixer una mica de cadascuna de les cultures existents al planeta, doncs en són moltes, i és per això que en aquesta activitat ens centrarem en algunes d'elles. Treballarem i coneixerem ínfimes part del que poden arribar a contenir cadascuna d'elles.

Ho treballarem a través de jocs (farem jocs tradicionals de diverses cultures del món), de danses i balls (ballarem a ritmes ben diferents les tradicionals danses de cada lloc escollit) i a través del menjar.

Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual que no passa de moda en aquest món cada vegada més global i on podem conèixer costums i tradicions de l'altra banda del món a l'instant. 

A través d'aquest petit viatge per algunes de les cultures del planeta, aprendrem també a respectar valors bàsics com el respecte a totes elles (també a les minoritàries) i el bé que ens fa com a humanitat tenir tanta diversitat i riquesa cultural.


Descripció de les activitats: 

  • Tallers de danses i balls: Audició i pràctica de diversos balls i danses populars dels països escollits.
  • Tallers de cuina: En relació a les diverses dietes existents, agafar plats de fàcil elaboració, per fer un taller de cuina amb algun aliment no convencionals per nosaltres i típic d'una altra cultura.
  • Activitats amb jocs tradicionals: Riure i jugar amb jocs tradicionals d'altres pobles i cultures. Practicar-los i incloure'ls dins la nostra activitat.
  • Breu debat sobre les cultures del món treballades.


La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d’una dinàmica com aquesta els nens i nenes es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per plantegar-se i conèixer noves coses. 

* Cal decidir quines cultures i de quines regions volem conèixer, i això es pot decidir des de l'escola com des del nostre equip pedagògic.

Època adequada: Tot l’any

Cicles: CI - CM - CS

Realitzen l'activitat

Mogent
Casa de colònies que forma part d'un conjunt d'edificis que els germans Maristes tenen a les afores de Llinars. Està envoltat d'espais naturals i la finca disposa de diverses pistes esportives i piscina.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat