Tornar
El Tió de Nadal Vallès Oriental, Llinars del Vallès
Crta. C-251 , 08450
REF_AC-0801

 EL TIÓ DE NADAL

 

PRESENTACIÓ DE L’ACTIVITAT

 

El Nadal és una de les festes més importants que celebrem durant l’any. El Nada als Països Catalans disposa de les seves particularitats pròpies. Un exemple és la realització del pessebre i una altre el Tió de Nadal. Aquí és on ens centrarem més per tal de fer l’activitat.

 

En aquesta activitat del Tió de Nadal, farem un resum de les nostres tradicions catalanes, cançons i balls. En aquesta sortida se’ns apareixeran diferents personatges referents al Nadal, però el principal de tots serà el nostre “caganer” que serà el que dinamitzarà gairebé totes les activitats.

 

La finalitat a part d’altres activitats, serà trobar el nostre “caga tió” que està amagat per el bosc i fins que el grup no el trobi no podrem fer-lo cagar.  

 

 

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS

 

  • Presentació del Nadal

En aquesta activitat es té la intenció d’explicar el Nadal i totes les nostres tradicions que ens envolten per aquestes èpoques. 

 

  • Gimcana del Caga Tió

Ens endinsarem a dintre del bosc per buscar el nostre caga Tió que està amagat. El podrem trobar amb unes pistes que ens donarà el nostre personatge “caganer”.

 

  • Taller del Caga Tió

Taller per construir el nostre propi caga tió per a cada nen o nena. Aquest caga Tió el farem amb fang i diferents materials per poder emportar-se un record cap a l’escola o a casa.

 

  • Caga Tió i Balls Tradicionals

Cagarem el Tió cantant la seva cançó i veurem si ens caga alguna cosa. Desprès també cantarem i ballarem altres cançons catalanes del Nadal per fer la cloenda de l’activitat.  

 

Època adequada: Novembre-desembre

 

Cicles: EINF - CI - CM - CS


Realitzen l'activitat

Mogent
Casa de colònies que forma part d'un conjunt d'edificis que els germans Maristes tenen a les afores de Llinars. Està envoltat d'espais naturals i la finca disposa de diverses pistes esportives i piscina.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat