Tornar
Anem de Verema al Mogent Vallès Oriental, Llinars del Vallès
ctra. C-251 a 1,5 Km de Sant Celoni , 08450
REF_AC-0481

LA VEREMA

Utilitzarem com a fil conductor de les activitats la Verema, a través d'una excursió fins les vinyes, introduirem els infants en aquest treball tant antic. Ells es convertiran en els autèntics "senyors i senyores que fan la Verema.

Anirem a recollir el raïm per desprès trepitjar-lo i així elaborar el nostre propi vi.

En algunes de les activitats busquem millorar la seva interrelació entre companys i trencar grups preestablerts per tal de cohesionar tot el grup; en d'altres intentarem millorar la seva coordinació o fer volar la seva imaginació tot lligat amb un esperit de superació i de millora.

Objectius

 • Aprendre d'un món nou
 • Descobrir tècniques noves
 • Divertir-se
 • Desenvolupar la personalitat del nen amb el descobriment del món que l'envolta a través de: aconseguir dur a la pràctica allò que imagina,
 • Millorar la comunicació i relació amb els companys.
 • Millorar la seva coordinació d'extremitats

 

Edat adequada: Primària

Època de l'any adequada: Setembre i octubre

Presentació de l'activitat:

En aquesta activitat l'eix central és la Verema. La nostra voluntat és la de fer viure als assistents què és i com es fa una bona Verema. Ho farem com es feia antigament, amb la qual cosa trepitjarem raïm i tot.

Una activitat encarada a que els assistents aprenguin tot sobre la Verema a pagès i gaudeixin d'una sortida ben diferent i divertida, alhora que instructiva.

És per aquest motiu que la sortida es desplaça majoritàriament a les Vinyes, situades a 15 minuts de la casa de colònies Mogent, i a la qual arribarem amb una petita excursió per camins dins el Parc Natural del Montnegre – Corredor. Allà ens hi espera el pagès, que interactuarà amb l'ajut del monitoratge amb els nens i nenes. A les vinyes és on farem la Verema, objectiu principal de la sortida, que conclourà amb el retorn a la casa (on hi farem els tallers).

Una sortida idònia per aquells grups que estiguin tractant a classe temàtiques com les plantes, el món rural, la vida a pagès; o simplement vulguin veure com es feia antigament aquesta activitat.

Descripció de les activitats:

 • Excursió d'anada i tornada a les Vinyes de Mogent.
 • Visita a les vinyes: guiada pel pagès.
 • Fem la Verema.
 • Recol·lecció del most i embotellament: per emportar-nos la nostra ampolleta de most cap a casa.
 • Taller de l'hort: Treballar l'hort amb eines tradicionals per condicionar-lo. Plantada de futurs ceps per futures veremes.
 • Taller de la Verema: per conèixer què és, com es fa, què són els ceps, etc. També inclou la elaboració d'un petit herbari del Cep (planta del raïm)

Realitzen l'activitat

Mogent
Casa de colònies que forma part d'un conjunt d'edificis que els germans Maristes tenen a les afores de Llinars. Està envoltat d'espais naturals i la finca disposa de diverses pistes esportives i piscina.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat