629 719 250
Tornar
L'elaboració de l'oli al Penedès Baix Penedès, Saifores - El Vendrell
C. de dalt, 6 , 43711
REF_AC-1116

La casa de colònies Cal Mata era un indret on antigament s’elaborava Oli. Amb molts camps d’oliveres propers, encara conserva diferents elements del processament de l’oli de manera tradicional com el moli, la premsa, el cofins...
Aquesta sortida pretén donar a conèixer la terra d’oliveres que és el Baix Penedès, els arbres, els tipus d’oliva, i el procés d’elaboració de l’Oli. A partir d’un personatge d’animació coneixerem la vida tradicional a pagès, així com mètodes artesanals i tradicionals en el món de l’oli.


CONTINGUTS

  • El cicle de l’olivera
  • Les parts d’una olivera
  • Els tipus d’olives
  • El procés d’elaboració de l’oli
  • Els usos de l’oli
  • L’elaboració tradicional.

EDATS: d’Infantil a Superior. El programa d’activitats s’elabora a partir de les diferents activitats proposades en relació a l’edat dels alumnes.
PROGRAMA SENSE VISITA Arribada a la casa - Animació - Passejada entre oliveres dinamitzat amb un treball de camp – Com es feia l’oli abans? Visita a l’exposició de la casa amb premsa, cofins i d’altres elements de l’elaboració de l’oli tradicional - Dinar – Jocs tradicionals i taller de maceració d’olives - Cloenda activitat.

*Cada alumne s’enduu a casa un potet amb olives macerades

Realitzen l'activitat

Cal Mata
Cal Mata és una masia del segle XIII situada en el nucli de la població de Saifores. És una gran superfície plana i tancada, envoltada de petits boscos, vinyes i camps de conreu. A la casa hi ha espaioses sales polivalents que conserven l’estructura original.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat