Tornar
La verema Baix Penedès, Saifores - El Vendrell
C. de dalt, 6 , 43711
REF_AC-1044

La casa de colònies Cal Mata era un indret on antigament s’elaborava vi. Envoltada de vinyes, encara conserva diferents elements de la verema tradicional com cubs, tines, premsa i trepitjadores de raïm.
Aquesta sortida pretén donar a conèixer la terra de vins que és el Baix Penedès, la vinya, el cep, els tipus de raïm i el procés del vi. A partir d’un personatge d’animació coneixerem la vida tradicional a pagès, així com mètodes artesanals i tradicionals en el món del vinya.
La sortida es pot complementar amb una visita a un dels cellers de la comarca per veure directament l’elaboració actual, embotellament i etiquetatge del vi de la denominació d’origen Penedès.

EDATS: d’Infantil a Superior. Les activitats s’adapten a cada cicle d’edat. La visita al celler es recomana a partir de C. Mitjà. El programa d’activitats s’elabora a partir de les diferents activitats proposades en relació a l’edat dels alumnes.


CONTINGUTS

  • El cicle de la vinya
  • Les parts d’un cep
  • Els tipus de raïm
  • El procés d’elaboració del vi
  • La verema tradicional


PROGRAMA SENSE VISITA - Arribada a la casa - Animació - Passejada entre vinyes dinamitzat amb un treball de camp – Com es feia el vi abans? Visita a l’exposició de la casa amb tines, cubs i d’altres elements de la verema tradicional - Dinar - Roda d’activitats: Trepitjada de raïm, Jo de gran vull ser viticultor, Llançament d’espardenya, danses de la verema - Cloenda activitat.


PROGRAMA AMB VISITA AMB MITJÀ I SUPERIOR – Arribada Al celler proper a la casa (Autocar) Visita, el procés d’elaboració del vi. – Arribada a la casa – Passejada entre vinyes dinamitzat amb un treball de camp – Dinar - Com es feia el vi abans? Visita a l’exposició de la casa amb tines, cubs i d’altres elements de la verema tradicional - Trepitjada de raïm - Cloenda activitat.

Realitzen l'activitat

Cal Mata
Cal Mata és una masia del segle XIII situada en el nucli de la població de Saifores. És una gran superfície plana i tancada, envoltada de petits boscos, vinyes i camps de conreu. A la casa hi ha espaioses sales polivalents que conserven l’estructura original.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat