Tornar
Nouvinguts Vallès Oriental, Llinars del Vallès
Masia del Castell Vell, s/n , 08450
REF_AC-0559

Aquesta és un de les activitats pel més grans (ESO) i que millor resultat ens dona. Tan és així que ens ha donat material per acabar fent-ne un crèdit de síntesi que també oferim a les escoles i instituts (si voleu podeu consultar-lo en l 'apartat de de crèdits de síntesi).

És com dèiem un tema que dóna per molt ja que nosaltres l'abordem des del punt de vista de la immigració, a partir del qual posem a debat diferències culturals, xocs, tòpics, prejudicis, etc.

Aquí us presentem la versió de sortida d'un dia, que com us podeu imaginar és un tan més reduïda i comprimida al disposar només d'un matí. La centrem doncs en el joc de rol on els assistents es converteixen en immigrants il·legals per un dia i intenten sobreviure en un indret nou on acaben d'arribar. Hauran de fer les mil i una per aconseguir tot el que se'ls demana per deixar de ser il·legals i viuran experiències molt similars a les que passen a la vida real.

Resulta ser una activitat amb un rere fons social i que tracta un tema actual i que no passa de moda, del qual en podem trobar exemples i notícies en el nostre dia a dia.

L'entorn de la casa de colònies i la pròpia casa es converteixen en l'escenari d'aquest país d'acollida que serà pels assistents durant tot el dia. L'activitat s'acaba amb un debat amb tots els i les participants on surten reflexions més que interessants.

Descripció de les activitats:

La sortida està basada en el joc de rol en si i en el posterior debat final entre totes les persones participants.

Alguns del objectius que persegueix el joc de rol i que volem després debatre són:

- Potenciar el debat i la reflexió sobre l' immigració

- Treballar en grup com a valor i eina del seu desenvolupament personal

- Descobrir els prejudicis existents a la societat

- Conèixer i ser conscients de la dificultat en el procediment d'integració dels immigrants

- Estimular la tolerància i l'entesa amb altres cultures

- Fomentar l'interès i el respecte per a conèixer els costums dels que ens envolten

- Analitzar els elements que dificulten la convivència entre les diferents cultures

- Debatre i contraposar idees i reflexions dels participants

- Estimular el debat.

- Fer participar a tothom de la dinàmica del joc i el debat

- Aprendre mentre "juguem" amb aquesta experiència.

La nostra intenció, doncs, és la de fer que a partir d'una dinàmica com aquesta els xavals es plantegin coses, pensin, es preguntin... en definitiva que siguin crítics amb el seu entorn, amb ells mateixos, amb la societat i que agafin energia i forces per plantegar-se coses.

Realitzen l'activitat

Castell Vell
El Castell Vell és una casa de colònies que sorgeix de la reforma d'una masia del segle XV, envoltada per les ruïnes d'un castell medieval del segle XI, situat al cim d'un dels turons del Parc Natural del Montnegre-Corredor.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat