Tornar
Coneixença i cohesió de grup al Mogent Vallès Oriental, Llinars del Vallès
ctra. C-251 a 1,5 Km de Sant Celoni , 08450
REF_AC-0410

CONEIXENÇA I COHESIÓ DE GRUP

Temàtica: "Coneixença i cohesió de grup"

Edat adequada: Cicle mitjà, cicle superior i ESO.

Època de l'any adequada:

Durant tot l'any (Recomanable als inicis de curs, però apte per qualsevol moment).

Presentació de l'activitat:

Aquí us presentem una activitat pensada per aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d'escola, d'institut. És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, etc.

La nostra voluntat és que en aquesta sortida es conegui millor el grup entre ell i que es pugui afrontar el nou curs havent "trencat el gel" entre companys/es.

És una activitat que creiem molt interessant i recomanem enèrgicament a grups de la ESO, sobretot de primer any, ja que acaben de contactar, venen de escoles diferents, es coneixen poc o gens... I tenen per endavant quatre anys de convivència en una etapa de la vida plena de canvis i experiències com és l'adolescència.

També en aquest món on ens trobem, volem aprofitar per ensenyar les avantatges que tenen valors dom el treball en grup (el bé comú davant d'individualisme), la cooperació davant de la competitivitat, la solidaritat, l'amistat, el respecte, etc. Valors en crisi que em de recuperar i valorar per construir un món més just.

Amb aquesta experiència, doncs, pretenem posar la primera pedra per tal de construir vincles, compartir emocions, experimentar relacions entre companys/es que han de conviure dia a dia els uns amb els altres i que han de ser grup.

Activitat destinada a crear vincles en grups de nens i nenes o nois i noies. Es tracta d'activitats destinades a fer treball d'equip, interactuar amb els nostres companys i companyes, aprendre com són coneixent-nos i cooperant.

Descripció de les activitats:

Depenent de l'edat del grup i havent realitzat un contacte previ amb el professorat, podem acordar variar proves, afegir-n'hi de noves o orientar la jornada d'una manera o una altra. És important que en aquesta activitat puguem tenir un coneixement previ del grup per part del nostre equip pedagògic per poder enfocar la sortida d'una manera que tot surti correctament.

Nosaltres en basem en un seguit de jocs, proves i dinàmiques on entren en joc diferents elements, entre ells aquests:

 • Cuideu la "margarita"(cooperació).
 • Que el globus no caigui (cooperació).
 • La flor(coneixença d'un mateix i autoestima).
 • Les cadires de la unió (cooperació i confiança).
 • Qüestionari de compatibilitat(coneixença).
 • El camí dels pneumàtics (cooperació).
 • Mímica. (confiança en un mateix).
 • Carrera de sacs i ski-5 (cooperació).
 • El cec i el gos (confiança).
 • Esports a cegues. (cooperació, treball en equip, esforç)
 • Em deixo caure (confiança).

Us presentem aquesta llista, però podem variar segons convingui.

Taller final:

La reflexió. Punt de debat i d'intercanvi d'impressions de l'activitat on s'ajunta tot el grup i el monitoratge i es fa una mica d'anàlisi.

Realitzen l'activitat

Mogent
Casa de colònies que forma part d'un conjunt d'edificis que els germans Maristes tenen a les afores de Llinars. Està envoltat d'espais naturals i la finca disposa de diverses pistes esportives i piscina.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquesta activitat