629 719 250
Tornar
El món rural Alt Camp, Bàscara
83 places
Molí Nou de Calabuig , 17483
REF_AC-0296
1º ESO 2º ESO

EL MON RURAL. Primer cicle d'ESO

El mas

La pràctica es centra en l’espai humanitzat característic del poblament dispers, el mas. Lectura i situació als mapes. Confecció de mapes. Els animals de la granja. Productes conreats.

La vila

L’activitat es centra en l’espai humanitzat, el poble de Bàscara. Marcar un itinerari en un mapa. Situar els principals elements arquitectònics i històrics en un plànol de Bàscara. Gràfics estadístics i les seves aplicacions: diagrames de barres, diagrames circulars i piràmides de població. La parla empordanesa.

El medi natural

Es centra en l’espai no humanitzat, el bosc i/o el riu. Es treballa el bosc o el riu com a ecosistema. Biòtop i biocenosi. Definició i identificació “in situ”. Coneixement dels animals i plantes que hi viuen. Xarxes tròfiques. El mas com a ecosistema.

Manufactura

Es treballa la transformació de matèries primeres en productes útils a l’home, tant siguin alimentaris com artesanals.

Es pot triar entre els  tallers d’elaboració d’aliments: pa, galetes o pastissos,  conserves o formatges; tallers d’artesania: paper reciclat, filat i tintat de la llana, i plantes remeieres amb l’elaboració d’ungüent de plantatge.

Realitzen aquest treball

El Molí Nou de Calabuig
El Molí Nou de Calabuig està situat al municipi de Bàscara, a l'Alt Empordà, en una zona de boscos i conreus, molt a prop del riu Fluvià, un dels més nets d'Europa.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquest treball de Síntesi