977 666 433
Tornar
Natura i aventura Solsonès, La Coma i la Pedra
200 places
Edifici Mirador, Port del Compte , 25584
ESO

Natura i aventura

El treball de síntesi pot ser de tres o quatre dies. Us en passem les dues opcions. La vida a muntanya: de l'agricultura al turisme. En l'actualitat,el  Solsonès és una comarca que rep molt de turisme, però tradicionalment ha estat dedicat al sector primari, com mostra el fet que estigui ple de masies disseminades, la qualcosa li ha valgut el sobrenom de la comarca de les mil masies. La vida i l'activitat de la comarca han vingut marcades per l'orografia i el paisatge: al costat dels camps de cultiu, hi trobem gran sextensions de bosc ,rius i fonts i  els paratges esquerps de l'alta muntanya . L'activitat agrícola i ramadera queda avui complementada, quan no substituïda, pel turisme: els visitants se senten atrets pels paisatges, per les joies  del romànic, el gòtic, el barroco el modernisme i, finalment, per la possibilitat de practicar tota mena d'esports. Aquest treball vol donar a conèixer tots els processos de transformació que ha patit la nostra comarca i, per extensió, les zones de muntanya. 

Mitjançant visites, excursions i activitats de natura , l'alumnat podrà conèixer aquesta evolució històrica, al mateix temps que fixa tots els coneixements adquirits al llarg del curs. Pel que fa a les activitats de natura, podem oferir, com a mostra de les noves activitats que es desenvolupen al Solsonès:  el trekking, el tir amb arc i els diversos esports d'aventura.

Plànning

Primer  dia.  Activitat - Contingut -  Àrees. 

Matí   Parada a la presa de la Llosa del Cavall i descoberta de Sant Llorenç de Morunys .

A la presa ,parlarem dels fonaments de l'energia hidroelèctrica i de la importància dels rius en la transformació del paisatge i de la vida. Descoberta de Sant Llorenç de Morunys i visita a monestiri el  seu claustre, on comentarem diversos aspectes d'història  i d'arquitectura religiosa.

—Ciències naturals: el riu i el paisatge.—Ciències socials: el Romànic, el Barroc, l'explotació hidroelèctrica, el turisme com a nova font d'ingressos.—T ecnologia: l'energia hidroelèctrica.—Llengües: la toponímia, el vocabulari de l'arquitectura, descripció del poble.

Tarda    Visita al naixement del riu Cardener.

A les fonts del Cardener, comentarem la vegetació de ribera, els fenòmens. Amés, farem un càlcul del cabal del riu.

—Ciències naturals: els rius, la vegetació de ribera.—Matemàtiques: càlcul de volums. Nit Joc de nit: Les Lloranques de la Ribera Salada" Joc que ens permetrà conèixer aquests personatges de    la mitologia de la comarca. —Llengües, Ciències Socials, Educació Física .   Visita cultural a l'església i al cementirid 'Olius  .

·

 Segon dia.  Activitat -  Contingut -  Àrees

Matí - Tarda.    Trekking al Forat de la Bòfia i els plans de Bessies..

Preparació del material per anar d'excursió, explicació de les normes de seguretat i de l'alimentació a la muntanya, familiarització amb el material. Excursió fins al forat de la Bòfia i coneixement dels estatges de vegetació.

Nit   "Festa de comiat"

Tercer dia Activitat Contingut Àrees

Matí  Cursa  d'orientació.

Després d'una introducció a les brúixoles, i els mapes, recorregut per l'entorn de l'alberg amb l'ajut d'un mapa i una brúixola.

—Ciències naturals: coneixement de l'entorn.—-Ciències socials: els mapes, les corbes de nivell. —Tecnologia: material específic. —Educació Física: activitat física.—Matemàtiques: projeccions, escales.

 

 Altres activitats

 Golf.-   Després d'una breu explicació sobre les tècniques del golf es posa en practica la capacitat de concentració i la punteria ,          l´orientació , i la vista. Es també una activitat molt interessant i engrescadora

Piragües.-  Es una activitat nàutica amb canoes que permet fer una volta pel Pantà de la Llosa i aprendre a reconèixer i utilitzar el material adequats per realitza aquesta activitat. Durada: Unmatí o una tarda.(Aquesta activitat es realitza a partir del Juny)

Tubby.-(tobogan gegant de muntanya )... Com a novetat de temporada al Port del Comte us proposem el TUBBY, un tobogan gegant de muntanya, per baixar lliscant amb pneumàtics amb total seguretat.

BTT.-  Es una activitat que posa a prova l'equilibri i dona la oportunitat de practicar unes porten un itinerari per a la natura. Cursa d'orientació.  Després d'una breu explicació sobre les tècniques d'orientació, cal completar un recorregut amb l'ajut d'una brúixola i un mapa

PER A MÉS INFORMACIÓ: Tel.  902 196 240

Realitzen aquest treball

El Mirador
L´alberg Mirador Port del Comte està situat al municipi de La Coma i la Pedra a la comarca del Solsonès i a peu de pistes de l'estació d'esquí alpí del Port del Comte
Veure la instal·lació
Demana informació sobre aquest treball de Síntesi