629 719 250
Tornar
Solidaris, Solidàries Alt Camp, Bàscara
83 places
Molí nou de Calabuig , 17483
REF_AC-1157

Treball de síntesi: SOLIDARIS, SOLIDÀRIES. ESO


Cooperació: solidaritat en viu

L’eix central d’aquesta activitat es desenvolupa al voltant d’una xerrada i un reportatge de diapositives que vindrà a realitzar un component d’una Organització No Governamental (O.N.G.). Com a segona part de l’activitat, hi haurà un torn de precs i preguntes que tenen per objectiu acabar amb una taula rodona, on tothom digui la seva arran de l’àmbit de la cooperació.

Benvinguts al primer món

Aquest joc pretén reproduir la situació en què viuen els immigrants il.legals que entren clandestinament a Europa. La dinàmica del joc és molt senzilla, però permet —com tots els jocs de simulació— que la creativitat dels qui hi participen el faci tan ric com sigui possible.

Cuines del món

Aquesta activitat fa referència a una part molt important de la cultura: la gastronomia. I resulta una eina molt eficaç a l’hora d’intentar conèixer una cultura diferent a la nostra: mitjançant la forma d’elaborar les receptes, els ingredients i els estris de cuina podem fer-nos una idea del clima que fa, dels ingredients autòctons que dóna la terra d’un país, dels recursos amb què compten a l’hora de cuinar els seus habitants, etc. Hem pensat en receptes diverses que provenen d’orígens molt dispars, per tal de veure tanta varietat com sigui possible.

Salam malecum

Tal i com diu l’enunciat, Benvinguts!! Aquesta activitat té com a objectiu introduir-nos una mica en dos móns gairebé desconeguts per a la majoria de nosaltres: el dels dibuixos realitzats sobre la pell a base d’henna i el món del té. Són dos aspectes bastant significatius de la cultura àrab que a partir d’aquesta activitat intentarem entendre una mica més. L’activitat consistirà en realitzar-se un dibuix amb pasta de henna en alguna de les extremitats del cos (braços-mans i/o cames-peus), amb la finalitat que s’utilitza aquesta tècnica des de temps immemorials, o sigui, purament ornamental. Mentrestant anirem preparant una infusió de té tal i com la preparen als països musulmans, respectant el seu ritual i intentant entendre el perquè de cada pas.

Dansa afro-brasilera: la capoeira

A l’hora de parlar de solidaritat, una de les premisses bàsiques que s’han de tenir en compte és que la millor manera per poder respectar i tolerar és conèixer i intentar entendre allò que prové d’altres cultures. Així, doncs, creiem que la dansa juntament amb la música i el ritual són parts molt representatives de la cultura d’un poble, i en aquest cas la Capoeira reuneix les tres condicions sempre que li parem una mica d’esment.

Països rics, països pobres

Els organismes internacionals utilitzen diferents criteris per classificar i anomenar els nivells de riquesa dels països. El Banc Mundial classifica els països atenent el criteri econòmic de renda per càpita, en: rics (renda per càpita superior a 7.620 dòlars), mitjans i pobres (renda per càpita inferior a 610 dòlars). L’Índex de Desenvolupament Humà (IDH) confeccionat pel PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament) combina tres elements bàsics per classificar els països: el nivell d’atenció sanitària (mesurat segons l’esperança de vida en néixer), el nivell d’instrucció (mesurat segons la taxa d’alfabetització d’adults i el nombre mitjà d’anys d’estudi), i, finalment, segons el nivell econòmic (PIB per càpita). L’escala va de 0 a 1. El PNUD considera que un país té un IDH alt quan supera el 0,8 i un IDH baix quan no supera el 0,5.

Realitzen aquest treball

El Molí Nou de Calabuig
El Molí Nou de Calabuig està situat al municipi de Bàscara, a l'Alt Empordà, en una zona de boscos i conreus, molt a prop del riu Fluvià, un dels més nets d'Europa.
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquest treball de Síntesi