629 719 250
Tornar
Som arqueòlegs Alt Empordà, Pontós
120 places
La Pobla s/n , 17773
REF_AC-0613

CREDIT DE SÍNTESI. SOM ARQUEÒLEGS! - ESO

El projecte d’investigació que proposem està centrat en l’arqueologia, la tasca de l’arqueòleg i la de l’equip interdisciplinar que l’acompanya: geòlegs, biòlegs, ceramistes, carpòlegs, etc. amb l’objectiu de treballar en un jaciment arqueològic i en l’estudi posterior al laboratori per analitzar i documentar el material que s’ha trobat a l’excavació.

Amb aquestes activitats a l’alumne se li plantegen una sèrie de situacions i problemàtiques que haurà de resoldre de manera pràctica aplicant coneixements i habilitats adquirits durant el curs.

El projecte de recerca arqueològica pot tenir una durada d’ entre 3 i 5 dies en funció de les necessitats i objectius que estableixin cada centre educatiu. Aquest crèdit s’estructura a partir d’unes activitats que són obligatòries (l’excavació i laboratori) i d’unes altres que cada centre es tria i que personalitza la proposta. Per això, és molt important concretar amb el professorat aquestes activitats variables a fi d’elaborar la programació ( objectius i continguts) definitiva.

  • L’excavació arqueològica : en aquest taller coneixerem com treballa un arqueòleg i els mètodes i eines que utilitza. Per portar a terme allò après excavarem un jaciment arqueològic on hi desenterrarem diverses restes materials.
  • Laboratori: els materials recuperats a l’excavació els analitzarem, estudiarem i interpretarem per extreure una conclusió sobre el jaciment treballat.
  • El congrés: Les diferents troballes arqueològiques les haurem estudiat com especialistes. Ara és el torn d’exposar i rebatre les conclusions segons els grups de treball.

Realitzen aquest treball

Ca n'Oliver
Us oferim també la descoberta del món i cultures prehistòriques, ibers i de l’edat mitjana. Aquesta és una proposta didàctica que permet treballar aquests temes d’una manera lúdica i divertida amb activitats molt PRÀCTIQUES perquè els nens i les nenes siguin els protagonistes d’aquest aprenentatge, ja sigui des del conjunt d’unes colònies escolars o des de la descoberta d’1 dia.  
Veure la instal·lació
Calcular ruta
Contacta amb nosaltres
Demana informació sobre aquest treball de Síntesi